Friday, March 20, 2015

Yayyy To Healthy Skin !

Hi

Pernah dengar quote "Beauty is about being comfortable with your own skin" ? Kulit is area yang paling banyak meliputi diri kita tapi tak ramai yang kenal rapat dengan kulit sendiri. Tahu tak kulit kita ada lapisan barrier yang bantu untuk protect our skin dan kekalkan kelembapan kulit ? Sedar tak sedar, 'skin lipid barrier' adalah bestfriend kita yang selalu ada untuk protect our skin. Terlalu mengharap pada bestfriend untuk tolong protect kan kulit sampai kita terlalu selesa. Comfort zone tapi diri sendiri takde effort untuk sama-sama jaga kulit. Pemalas betul.

Satu punca our skin lipid's barrier boleh rosak and no longer available untuk protect kan kulit kita....the SUN ! The sun is too harsh for the skin. Selama ni terlalu depends pada skin barrier tu untuk bantu jaga kulit  tapi bila dah selalu terdedah dengan cahaya matahari, skin lipid barrier pun dah tak larat . Asyiklah terkena cahaya matahari yang kejam to her.


Macam ni..

Puncanya adalah cahaya matahari. Skin's lipid barrier akan merekah dan terbuka. Kulit akan mula kering sebab kelembapan mula keluar dari lapisan kulit then irritants pulak masuk tanpa dijemput. Bila irritants mula masuk dalam lapisan kulit, time tu lah kulit akan jadi sangat kering, lebih sensitive and itchy. Kesian skin barrier.


While gambar bawah ni adalah skin's lipid aka our bestfriend yang masih dalam keadaan elok dalam membantu protect our skin selama ni.
Bila skin;s lapid barrier dalam keadaan yang sihat, moisture akan duduk senyap2 dalam kulit.

Bila skin’s lapid barrier dalam keadaan yang sihat, moisture akan duduk senyap2 dalam kulit.

That is why we need another layer untuk protect skin's lipid barrier ni. Its like a circle. Kau tolong aku, aku tolong kau. Skin's lipid barrier tolong protect kulit kita, kita pulak tolong protect skin's lipid barrier ni. but how lah ?

GIRLS !

Produk apa yang bagus untuk protect our skin's lipid barrier ?!

PHYSIOGEL hypoallergenic !


Physiogel Hypoallergenic is a product yang membantu untuk lindungi our skin's lipid barrier tu. Sebab tu produk ni bagus. Consist of cleanser, lotion and cream. Yang paling seronok nya produk ni boleh pakai untuk the whole body and face ! 


The cleanser.  Boleh guna untuk body and face. Kekalkan kelembapan kulit walaupun masa mandi ! Siap yang selalu mandi hot shower memang patutlah guna cleanser Physiogel ni sebab bila mandi hot shower kulit akan kering weyhhh then besfriend kita skin's lipid barrier akan terjejas.


Sabun tanpa buih2 dan bahan pewangi.No preservatives, perfume or dyes. Lepas cuci memang kulit akan rasa lembap. 



Lotion and cream. Selalunya lotion yang ada dalam pasaran banyak yang indah khabar dari rupa. Sekadar wangi tapi bila stay dalam cuaca panas, cepat melekit. Baru apply then terkena air dan berpeluh, cair melekit. Tu maksudnya the lotion tak serap dalam skin. 


Skin akan lembap sepanjang hari. Lepas apply lotion, berpeluh tapi tak melekit. Lotion Physiogel ni bantu untuk repair lipid barrier yang dah kering and sensitive tu. Clap clap !

Bila dah confident dah ada protection untuk our skin's lipid barrier, then now..

I am ready for anything !! 


Tak melekit and lembap sepanjang masa! Sesiapa yang hari2 stay dalam aircond, swimming, outdoor activity, mandi hot bath, haze, red sensitive skin sangat sesuai guna !

Cuba layari www.readyforanything.my dan share tentang kulit anda! Mana tahu, anda mungkin menangi pek hadiah Physiogel!

This is a sponsored post. Products shown in this posting was provided by GSK for the purpose of this write up. All views expressed here are personal to the blogger.



15 comments :

  1. I want to buy it today. Cukuplah promote barang semua yg kak promote semua teringin nak ada laa ni jugak

    ReplyDelete
  2. dah klik dan register nak satu trail pek. saya ada kulit yang maha sensitif

    ReplyDelete
  3. Thanks namee..for review this product..actually 2 days ago..kite ade went ke guardian..sbb kulit kite allergik ngan sabun skunk..tp nampk product nie..tak tau oky ke x...next nk g beli lah

    ReplyDelete
  4. asal namee yang review mesti rasa nak,, nape ni,, sobsss

    ReplyDelete
  5. Hi Namee! Mula pakai cleanser ni 3 thn lpas.. staff farmasi promot, dia tgk byk jerawat waktu tu. Bagus sgt!!

    ReplyDelete
  6. namee promote memang harus kena grab :)
    thanks namee!
    Jemput JOIN sekali GA iPhone 5S :)

    ReplyDelete
  7. bagus la produk ni, CN kena try gak ler sebab kulit cepat kering,lagi2 musim panas ni

    ReplyDelete
  8. physiogel ini produk yang ada disiarkan dalam iklan nuffnang kan?akak namee cantik :-)
    saya suka baca blog akak :-)

    ReplyDelete
  9. wahh bagus ni.. sekali harung untuk muka dan badan... heheh

    ReplyDelete
  10. bole cuba ni..macam best jek..hihi..namee akak ade email awak tuk review produk..check ye..tq..

    ReplyDelete
  11. hoh nk try...
    badan kering2 rase musim panas ni..

    blogwalking invitation to blog zeera :
    http://belogzeera.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. huh nk try...
    kulit kekeringan rasa musim panas nih...

    blogwalking invitation to blog zeera :
    http://belogzeera.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. tak pernah cuba product nie. tapi cam teruja je bila you dah bercerita mengenainya. Anywhere jemput semua ke blog saya sembangorgdapur.blogsport.com utk berkongsi masakan; penamulamenari.blogsport. com. utk berkongsi pengalaman seharian dan kalau ada yang suka berjalan wadiumi-bicarapena.blogsport.com. mungkin sesuai utk anda

    ReplyDelete
  14. Menarik review ni...sangat berguna utk yg baru nak mencuba...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...