Sunday, April 5, 2015

5 Bad Habits

Hi

Dah berapa tahun hidup, baru rasa macam nak buang bad habit diri sendiri. Tetiba rasa rimas dengan perangai pelik sendiri. Selama ni rasa rilek2 je. Sekarang rasa pitam dengan perangai pelik yang dihidapi. Sebab menyusahkan. T_T

Satu. Tak hargai barang. Tak kisah la barang murah ke mahal. Ada rasa sayang barang tu tapi tak jaga, macam tak heran. Contoh, teringin sangat nak sesuatu, tapi bila dapat, buat dek je siap campak2 je. Padahal teringin sangat mula2. Contoh la, dah lama berkira nak beli macbook sebab lawa walaupun sendu tak pernah guna brand Apple. Finally beli juga satu Macbook sebab memang my work 100% guna laptop pun so memang perlu. Beli tapi masa first day dapat tu siap campak2 je. Semalam tengok macbook tu tetiba baru terdetik "eh dah berapa minggu aku tak shut down pun macbook tu" . 

Selalunya orang yang perangai macam ni , jenis banyak duit. Tapi tidak ye, i jenis tak banyak duit pun. bahaaa. Tapi perangai nak macam anak orang kaya kan. T_T . Emmm. Handphone Samsung Note 3 yang Nuffnang hadiahkan pun I sayang gila kot tapi kalau korang tngok keadaan dia ..macam I tak sayang pun Samsung Note 3. Bercalar terkopek2. Jenis tak hargai barang betul, apa lagi nak angan2 nak beli handbag mahal2 kan. Bajet nak barang macam datin sri je padahal sendu je. Kais pagi makan pagi pastu tak jaga barang. 

Dua. Jalan laju , laju gila macam marathon. Beriya2 ni nak gi shopping mall nak cari barang. Yela, dah namanya nak cari barang kan maksudnya kena survey2 la masuk kedai ni kedai tu nak pilih yang terbaik. Tapi bila masuk kedai macam masuk lorong smart tag je. Tengok sekali imbas je. Pastu balik, kata mengeluh kata "takdela barang yang saya nak tu" . Sebab jenis jalan laju tak belek satu2 pun. Tapi tengok kawan ada barang yang kita nak tu. Bila tanya 'beli mana'..dia sebut kedai yang kita masuk tuh. Sendu sesendunya. 

Tiga . Letak barang merata. skang barang yang paling penting is my diary la. Apa benda i nak buat and rancang, semua dalam diary tuh . Patutnya barang paling penting ah sentiasa ada kat sisi kan. Ni entah mana lah haku letak. T_T . Paling benci perangai ni lah. Nanti terjumpa diary tu bawah bantal lah, dalam toilet lah. Tension betul.

Empat. Perangai main bayar je. Ni bangsa tak pernah tengok resit. Serious, selama i bayar i tak pernah tengok resit. Baru sedar perangai camni semalam. Gila tak. Tu belum lagi kes kena tipu lagi tu sebab perangai camni lah. Pastu semua barang yang I beli, semua I rasa murah. Padahal tak survey harga pun. Bila orang lain dapat beli dengan harga murah, baru rasa cam tertipu. Selalunya orang kaya je perangai camni, padahal tak sedar diri kais pagi makan pagi. T_T

Lima. Tak tegas. I perangai memang tak tegas, jenis sikit lebih kurang okay okay lah. Tak banyak hal. Contoh la, kan I selalu panggil Indonesian helper kan buat kerja sebulan sekali Mula2 datang2 memang dia sental betul2 bila datang cuci rumah. Tapi sebab I punya attitude yang lek leh ah. Skang ni kalau datang cuci rumah, toilet pun tak bersih. I bab toilet memang cerewet sebab I sendiri cuci toilet memang lantai tu akan rasa kesat lah sebab I gosok betul2. Dinding memang kesat, takde satu titik kulat pun. Skang Indonesian helper tu sikit lebih kurang je buat kerja. Sebab I jenis tak tegur pun tapi dalam hati "aiseyhh kenapa tak bersih ni?". Sifat tak tegas ni jugak la sebabkan I selalu dibuli dan disuruh macam2. Sebab I jenis tak suka nak kecoh2 and panjangkan cerita. Jadi kita kesian kat orang tapi orang tak kesian kat kita. 

So tu ah 5 benda yang I benci dalam diri ni. Sebab menyusahkan diri pastu.  T_T 




Makanan Sunnah untuk Seluruh Keluarga !
Dalam banyak2 supplement, I rasa supplement ni yang paling pure sekali kandungan dia. Qaseh Gold. Rasanya dah ramai tahu pun pasal Qaseh Gold nih sebab dah terjual merata2 pun. Qaseh Gold is minuman kesihatan yang berasas makanan2 sunnah Rasulullah SAW macam kurma, madu, habbatus sauda', buah tin, zaitun, delima and air zam zam. Tak cukup lagi, siap ada kandungan manna yang bertindak sebagai prebiotic, za'faran, gingko and sireh.

MENGAPA QASEH GOLD?
- Formulasi Makanan Sunnah paling asli dan paling sedap di pasaran
- Memudahkan pengambilan makanan sunnah dengan istiqamah
- Memartabatkan makanan sunnah
- Membudayakan makanan sunnah
- Sihat, cantik dan cergas semuanya digabungkan dalam 1 botol

Makanan sunnah adalah makanan terbaik okays. Tiap kandungan tu ada benefit untuk badan kita. Ni tahap yang pemalas nak kunyah buah satu2 lah ni. Makan je supplement camni, penuh khasiat. Produk Qaseh Gold ni terbahagi kepada 3..

Qaseh Gold Kekanda . Untuk kekanda kacak sekalian. Dalam qaseh gold kekanda ada extra kandungan:
- TRIBULUS
- GUARANA
- ASHWAGANDA

Qaseh Gold Adinda . Khas untuk wanita and ada extra kandungan :
- PASSIFLORA
- PEGAGA
- MANJAKANI
QASEH GOLD MEMBANTU MENGATASI MASALAH
White heavy check markKeletihan
White heavy check markBatuk/Sakit Tekak
White heavy check markSelsema
White heavy check markAsma
White heavy check markGastrik
White heavy check markGout
White heavy check markMigrain
White heavy check markBuasir
White heavy check markResdung
White heavy check markSembelit
White heavy check markTekanan darah tinggi
White heavy check markMasalah wanita seperti keputihan & haid tidak teratur
White heavy check markKurang keinginan seksual
White heavy check markAnemia
White heavy check markKebas-kebas ringan
White heavy check markSusah tidur
White heavy check markSakit sendi
White heavy check markSakit tumit
White heavy check markStres/Tekanan
MEMBANTU MEMBERIKAN FAEDAH/MANFAAT SEPERTI
White heavy check markMembekalkan tenaga
White heavy check markAnti penuaan/Awet Muda
White heavy check markMembantu usaha mendapatkan zuriat
White heavy check markMenguatkan sistem imun
White heavy check markMembantu membanyakkan susu ibu
White heavy check markMenstabilkan hormone
White heavy check markMencerdaskan minda
White heavy check markMeningkatkan libido & keintiman suami isteri
White heavy check markMelawaskan pembuangan
White heavy check markMempercepatkan proses penyembuhan
White heavy check markMengawal tekanan darah
White heavy check markMenaikkan seri wajah
Untuk anak2 pulak ada, QASEH GOLD JUNIOR.
Dalam QG Junior ni ada tambahan badam and bayam. Membantu meningkatkan tenaga, mencerdaskan minda serta menyokong tumbesaran dan sistem imun tubuh yang lebih kuat. Sesuai untuk kanak-kanak yang mengalami masalah selalu demam, selesema,  asma etc. Untuk 6 bulan ke atas.
                               

                                   
Gabungan Unik 15 Ramuan Hebat, Kurma, Madu, Kismis, Delima, Minyak Zaiton, Gingko, Tiin, Badam, Garam bukit, habbatus sauda, gam arab dan pegaga. Membina generasi yang cemerlang fizikal, intelektual, spiritual bermula dengan pemakanan yang halal lagi baik.
Semua orang tahu kebaikan makanan sunnah, nak cite panjang pun memang sah2 la banyak kebaikan. Sesiapa berminat nak cuba boleh contact...
WhatsApp - 0122919101
Facebook - Nisa Ishak
Instagram - @qasehgold_aidanisa



14 comments :

  1. same la kite jugak....skrg file ilang tak jumpa lg

    ReplyDelete
  2. una selalu camtu gak.. sayang barang tapi tak pandai jaga.. selalu beli baju.. tapi baju baju lama entah kemana2 suka2 je buang.. T_T padahal masa mula mula nak baju tu ibaranya maraton dekat everest pun sanggup.

    ReplyDelete
  3. no.3 tu lenih kurang mcm kite jugak..letak barang merata-rata..hihihi :)

    ReplyDelete
  4. Berubah untuk kebaikan diri takde salahnya Namee.. ;)
    Hargai apa yang ada disekeliling kita..

    ReplyDelete
  5. Sama lah ngan akk 1 ngan 4 hihi

    ReplyDelete
  6. semua orang ada bad habits.yang penting sedar kelemahan diri dan cuba perbaiki

    http://kucenmaster.blogspot.com/2015/04/kucing-beranak-lagi.html

    ReplyDelete
  7. part indon helper tu sgt sendu sesendu sendu sendunya lah namee. hahaha..

    http://darwisydarwisyah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Part beli barang tak tengok resit tu selalu jugak la, Islam selalu bebel. Hahaha

    ReplyDelete
  9. Dua dengan empat tu sama ! Hahahaha. Bukan diminta lahirnya dengan jalan laju. T_T

    ReplyDelete
  10. cuba hilangkan satu persatu habit tu. nanti boleh update next entry kata 5 bad habits smua da xd. haha

    ReplyDelete
  11. haha,,lebih kurang je perangai kecuali no. 4..hee

    ReplyDelete
  12. hai kak namee i hari2 baca blog akak like everyday dekat office mesti bukak pastu kantoi dengan supervisor Y_Y ekekek. this entry makes me like kak! hi fiveeeee siktitt sama sebijik limalima T_T and future husband pon comel macam husband kak namee okay jom laga bahu sikit hahah!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...