Thursday, April 16, 2015

Cari Rumah Lagi

Hi

House hunting lagi. I suka house hunting and share terus kat dalam blog sebab tahu ramai gila kot masih2 terpinga2 mencari2 rumah. ekekke. Eh tapi sorry ah ,  kalau I house hunting, pilih kasih sikit. I house hunting kat area yang harga masih belum cecah harga sejuta.  Ni lagi satu projek by Seri Pajam Development, D'Mayang Sari. Lokasi strategik and harga masih ok kalau nak dibandingkan dengan area lain. Area lain maybe ada yang lagi murah tapi terceruk ke dalam and tak banyak amenities. 

Setelah lebih 10 tahun I pindah Negeri Sembilan, then i know Negeri Sembilan sangat cool sebenarnya. Dulu poyo gila stay Subang Jaya , rasa macam tempat paling best. Tak langsung lah kan nak mengadap jam hari2 kat sana. Lega betul dah pindah area Negeri Sembilan. Nilai adalah satu tempat yang way cooler ! Projek by Seri Pajam, D'Mayang Sari ni salah satu area yang I rasa memang tengah naik. Actually area Nilai dah naik pun and dah ada macam2 kemudahan tapi dalam 5 tahun lagi memang akan boom. 

Taddaaa ! Eutelia D'Mayang Sari by Seri Pajam Development. Lokasi kat Nilai, area perumahan D'Mayang Sari ni  . Lokasi paling strategik. Satunya lokasi ni link to 3 main accesibility ...North-South Highway , LEKAS highway and Jalan Puchong Dengkil. So hello siapa kata Nilai kawasan ceruk ? Nak gi KL and Klang Valley petik jari je wey. 

Area ni dah ada macam2 pun. Tesco ada, Giant ada, hospital, majid, klinik, kedai makan Secret Recipe , Pizza Hut , kedai barang elektrik em banyak lah dah tersedia amenities nya.

KTM Nilai,Mydin Nilai, Tesco Nilai, Giant Nilai, IPD Nilai, Nilai Spring Golf & Country Club, Nilai Medical Centre, Nilai International School, INTI International University, USIM, Banks, Eateries . Haa apa yang tak cukup ?

Yang paling best kawasan perumahan D'Mayang Sari ni is dia punya greenery concept tu. Kiranya target dia nak penduduk kat sini experience suasana greens. 

See..
Area kawasan perumahan Eutelia D'Mayang Sari ni guarded community okays. Nampak tak in between tu macam ada lake? Haa situ target dia untuk penduduk2 nanti beriadah petang2. Sekeliling lake tu akan ada jogging track. 


-Eco lake
-Shaded playground
-Linear park
-Maze garden
-Kite lawn

Siap ada kawasan lapang untuk main layang2 as kawasan ni berangin. Best ah camni !


Ni rumah yang sedang dijual ! Tapi I tengok kat board banyak dah booking...cepat gila..
D'Mayang Sari @ Nilai
Double Storey Terrace House
Freehold
Eutelia : 1,934 sq.ft. - 2,008 sq.ft.
Rooms : 4
Bathrooms : 4




Porch luas boleh masuk 2 kereta. Chevrolet Malibu satu, Range Rover Evoque satu. ekekkeke. Awal2 dah rancang dah nak park kereta apa kat porch. 


Dah park Range Rover kemas2, jom masuk dalam plak.  Jemput masuk uols. Buat macam rumah sendiri. hahaa

Ni lah dia !
Ni I berdiri depan pintu . View ke hall then terus ke dapur. In terms of the size, memang just nice untuk family of 5-6 . Sebab ada 4 bilik. Then bilik2 dia muat untuk dua orang. 



View dari penjuru hall ke main door.









Di sebalik cermin ni ada store. Terkejut tengok store sebab store dia macam luas sikit berbanding kat rumah I .Sendu je size store.


Ni bilik bawah, tepi dapur. Kalau bibik stay dalam bilik ni kira mewah ah. Pastu ada toilet pulak tu. Each room ada toilet. Ewah ewahh takyah share toilet.

Hall bahagian atas. Luas memanjang.

Ini view dari hall atas ke luar tingkap. hewhew. 




Master bedroom.

Ni view dari master bedroom ke balcony. See ada toilet jugak uolss.


Balkoni dari master bedroom.



Room 1. 

 Toilet untuk room 1. See each room pun ada toilet. Takyah rebut2 toilet weyh. 












Bedroom 2 boleh kat luas lah sebab siap boleh buat ruangan wardrobe lagi kat depan tu. 


Ni view dari ruangan wardrobe.

Toilet untuk room 2.

Tengok la each toilet pun material dia macam mana. Selalu beli rumah sendu je dia bagi tiles kan tapi rumah D'Mayang Sari ni memang dapat tile macam yang dalam gambar ni okayss. Curlass.



Kawasan ni akan boom lagi 5 tahun ..so kalau beli untuk investment bagus gak ni.

Sesiapa berminat boleh pergi terus tengok. Nah I kasi map terus..
 Kalau nak tahu lebih lanjut tentang projek D'Mayang Sari ni boleh la ke 

www.seripajam.com.my atau call je 06- 794 1888







24 comments :

  1. lawa gila batak tau tak! kat kota kinabalu sabah, kat mana nak dapat wei. sob. menangis beta :D

    ReplyDelete
  2. Hari tu sy p usha gak showhouse dmayang ni. Cool design dia.lepas Sy usha 6 property around area seremban-nilai, finally sy pilih tuk beli di kota seriemas. Kota seriemas pun best bg sape suka konsep resort dn kehijauan. Lagi2 suami sy pun pilot jd dekat nak ulang alik ke klia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah kak..betul tu..saya pon ada pakcik tggal kat sana.. :)

      Delete
  3. Ermmmm mampu tengok je.. Tak mampu beli..hew!

    ReplyDelete
  4. price range? dr gambar macam no less than 500k

    ReplyDelete
  5. Harganye around berapa ek namee..usually mcm ni 600k and above

    ReplyDelete
  6. lawanyaaa... balkoni luasnya siap boleh main badminton T__T

    ReplyDelete
  7. Comfirm dalam 600k ni..pergh yg seronok toilet tu tak yah share..so takde lah susah kalau nak bdua dgn husband ke ape..bhahah

    ReplyDelete
  8. thanks for the info kak namee... bilik dia agak kecik berbanding bilik sy sekarang. tapi still interior design rumah akak share ni awesome lah... hehe... btw, sis jemput singgah blog saya jugak. baru cuba-cuba nak blogging. kot-kot ada tips pape untuk improvement boleh sis share kat sini....=) lurvealoevera.blogspot.com .

    ReplyDelete
  9. tang toilet tak yah share paling syok tu. Tapi sygnyer kat Nilai.. jauh sangat.

    ReplyDelete
  10. lawa rumah ni..harga pun mesti lawa gak...

    ReplyDelete
  11. No doubt umh ni cantik..rege dia tepuk dahi jgk nih hehe,nway tq sharing

    ReplyDelete
  12. perghhh.. this will be perfect for us . tpi.. tak duduk sana.. huhuu

    ReplyDelete
  13. Seriously dkt Seremban ni mmg banyak rumah lawa-lawa and mostly masih baru lagi. Memang cantik dia punya harga :) Well, said jangan pandang rendah kat seremban ni sbb rumah2 dia kalah shah alam.hahah anyway thanks for the good infos kak namee :)

    ReplyDelete
  14. Serious lawa kak...

    Memang umah kat nilai ni cun2..

    :)

    ReplyDelete
  15. Kalau rumah contoh design malatopsss,... ini harga comfirm tak bawah 500K kan.

    ReplyDelete
  16. design rumah seri pajam memang semua nya cantik2. even dekat KL ni pun susah nak dapat rumah yang design cantik. banyak design kotak je. (boring...)

    kalau ade yang nak try tanya pasal rumah seri pajam boleh call suami saya.
    dia one of the sales executive Seri Pajam.
    Fikree - 0173828404
    :)

    ReplyDelete
  17. Nice decoration ! Rumah pun besar, luas. Memang best lah. hehe :D

    ReplyDelete
  18. Public bank is one of the panel for this project. End financing done by seremban branch. Haha...

    ReplyDelete
  19. dulu saya pandang nilai ni sebelah mata je poyo sangat. My uncle yang cool pindah sana..melalak menangis sebab senang dia nak fly. One day lepas dah lama gila tak visit dia. Tengok kawasan nilai dah bangun...*Krik krik krik krik* menyesal pula tak selalu datang rumah dia

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...