Wednesday, April 22, 2015

Cita-cita Sebenar

Hi

Masa kecik dulu , cita-cita nak jadi model. Sebab nampak kat tv, model kurus keding jalan atas stage. Cam best je pastu lagu 'u one in a million'. Pergh rasa diva betul. Sejak tu terus simpan angan2 nak jadi catwalk model. haha tak boleh blah. Sebab tertengok rancangan Nona ke apa dulu, model jalan2 atas stage kibas kibas kain. Kena sangat la masa tu asyik kena ejek kurus keding je kan so cam feeling2 nak jadi catwalk model lah. hahaa. Taknak jadi model majalah ke apa, nak jadi model catwalk jalan atas stage sambil jalan cekak pinggang kibas2 kain. Pergh nampak bergaya betul.

Pastu kebetulan jiran selang 2 rumah ni stewardess. eh cam best plak. Baju dia nampak bergaya. Baju stewardess MAS kan sangat lawa kan kebaya kain belah nampak peha tu. Pastu pergi kerja van hantar, wah wah dengan sanggul nya. hahhaa bila gi airport pun selalu usha2 diorang nak masuk kapal terbang sambil tarik beg. Kagum jap, terus simpan angan2 nak jadi stewardess . Pergh nampak bergaya betul.

Pastu ada satu hari masa umur 11 tahun tak silap, tengok tv cite drama apa entah. Watak perempuan tu architect. Dengan bazuka nya, dengan drawing gulung2 tu dia bentang untuk buat presentation. Pompuan tu pakai baju kemeja then seluar highwaist tucked in. Nampak berkarisma betul walaupun sendu kan dah nama pun drama sah sah la pompuan tu berlakon je jadi architect. Ah pedulik, tapi since tu lah I dah terpikat nak jadi architect. Sebab jatuh cinta dengan bazuka, gulung2 drawing and beg simpan drawing architect yang besar tuh. Pergh nampak bergaya betul. 

Tu jela 3 benda yang I memang angan2 nak jadi. Tapi angan2 first tergendala lah sendunya sebab lepas baligh takde la tinggi mana pun weyh. Kalau gi interview nak jadi catwalk mode pun memang kena reject ah. So out of list. Then tinggal dua je, samada stewardess atau architect . Lepas SPM dapat offer architecture and dapat call MAS untuk join interview. Tapi playsafe dan yang direstui, last2 I masuk belajar architecture. 

Dari 3 cita2 tu i can conclude lah yang I suka yang nampak bergaya. hahaaa. Berangan lebih.

Last2 jadi surirumah jaga anak2.


Pergh nampak bergaya betul. hahahh. Pampers as serkup kepala pun jadi lah. But im happy. tehee Ini kerjaya paling bergaya okies. Tapi bila husband balik menggelupur kibas2 rambut , biar nampak jelita. hahaa. Tetiba insecure.


Tak dapat kibas2 kain time catwalk pun takpe la, kibas kain baju time nak sidai baju je feeling2.




          



Produk pemutihan, kecantikan dan kesihatan. Kesan seawal 3 hari ! Disyorkan oleh Dr.Halina.

                          

Supplement paling selamat disyorkan doktor ! Secret Skin White Kawaii Collagen! Datin Dr. Halina (Dato' Dr. Sheikh Muszaphar Shukor ) pun consume. I baca blog dia dulu2, masa tu dia memang dah consume produk ni then dia show dark circle dia kurang gila. Produk ni memang 100% dari buah-buahan terpilih saja . Sebab tu kesan dapat dilihat seawal 3 hari and Dr. Halina sendiri pun teruskan consume sebab bagus !

Boleh diambil oleh penghidap kencing manis sebab memang confirm takde gula tambahan. 
Sebab tu doktor pun syor kan. Boleh dilihat kesan seawal 3 hari sebab kandungan yang power penuh dengan formula 14 stemcell, 36 agen antioksidan serta 1.6 juta mg kolagen nano. Akan nampak muka glow seawal 3 hari. Sebab diserap pantas dalam system badan kita. 



Fungsi SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN:

- Kulit putih & sehalus kulit bayi seawal 3 hari..
- badan juga turut putih, bukan muka shj
- Kulit lembap & glowing dlm masa 1 hari..
- kulit tegang, anjal & muda dlm masa 15hari..
- jerawat kecut dlm ma. hari..
- sgt berkesan menutup pori-pori terbuka
- masalah kulit berminyak berkurang dlm masa 5 hari..
- parut pudar dlm masa 7 hari..
- kulit celah-celah badan yg gelap menjadi cerah (ketiak & celah peha)
- dapat menahan selera makan supaya sentiasa kenyang
- melawan kanser
- membuang toksin
- berfungsi utk cuci darah kotor
- memudarkan stretchmark
- mengembalikan kemerahan bibir
- menambah susu ibu
- memberi kecergasan badan
- menaikkan HB bg wanita hamil
- penawar pelbagai peyakit
- bagus utk dalaman wanita
- Menghilangkan eczema dgn efektif

KHASIAT SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN utk kulit:

• Merangsang kolagen asal kulit
• Menghalang sinar UV matahari
• Mengaktifkan penghasilan kolagen
• Melambatkan penuaan
• Meningkatkan stem cell kulit
• Pemutihan kulit lebih pantas
• Kulit lebih anjal & muda
• Menghilangkan kedutan
• Menghilangkan kulit sun-burn
• Menghilangkan jerawat
• Menghilangkan parut hitam
• Mengurangkan jeragat
• Mengatasi kulit bersisik
• Kulit kering menjadi lembap
• Kulit kasar menjadi halus
• Mengatasi penyakit kulit
• Mengatasi masalah kulit rosak
• Mengatasi masalah tumit kaki pecah
• Mengatasi masalah kulit merekah
• Menghilangkan eczema, psoriasis, rosacea dll

KHASIAT SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN utk kesihatan:

• Mengatasi sakit sendi tulang
• Mengatasi sakit senggugut
• Mengatasi masalah mata
• Sesuai untuk ibu mengandung
• Sesuai untuk ibu menyusu
• Mengurangkan stretchmark
• Mengurangkan selulit
• Menurunkan kolestrol
• Mengatasi rambut gugur
• Mengatasi bibir mengelupas
• Memberi tenaga kpd badan yg letih
• Membuang toksin
• Sesuai untuk masalah sakit darah tinggi & kencing manis
• Tingkatkan pengeluaran susu ibu
• Melangsingkan badan

KHASIAT SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN untuk para ibu:
• Menambahkan susu badan
• Menaikkan HB wanita hamil
• Memutihkan & menggebukan kulit bayi bagi ibu hamil & ibu menyusu
• Memberi tenaga kpd ibu hamil & menyusu
• Memberi nutrien penting yg diperlukan oleh ibu hamil & menyusu

Kesan seawal 3 hari sebab terus sebati dengan system badan.

SYMA BEAUTY SKINCARE
Untuk kulit flawless dengan pantas ! Kalau nak skincare yang all in one boleh hilang jerawat dan 100% bahan semulajadi boleh cuba Syma Beauty Skincare ni. 

Segala jenis masalah kulit jerawat, bintik hitam, jeragat, stretcmark, eczema, parut, semua boleh. 


** Stokis sah Syma Beauty Skincare
** Hanya RM66sm/RM72ss (Harga Mampu Milik)
**100% Original dr HQ!
Instagram : beautyliciousbyreen

WhatsApp : 016 9256992



19 comments :

  1. Jd full time suri rumah pun keje byk sis.. mulia sgt.. blh jg bergaya apa suka kt rumah.. yg ptg pd suami kan..

    ReplyDelete
  2. Being mother and housewife is the best job in the world namee. Nanti nak try diaper my baby as serkup too. Hahahahha so funny..

    ReplyDelete
  3. Ilmu yg ditimba tu bleh apply dlm rumah nnt.
    Huhuhu. Bergaya btol surirumah ni. Jelita selalu. Takyah nak rasa insecure sgt. ;p

    ReplyDelete
  4. Same like me...jd ceo kt rmh jgk..tp i'm happy...

    ReplyDelete
  5. tengok steward/stewardess sorong bag tu memang nampak classy and high class sangat. mmg pasang cita2 betul nak jadi benda tu time kechik. hiks. sama lah ^__^

    ReplyDelete
  6. http://harinumunirah.blogspot.com/
    Supermother!

    ReplyDelete
  7. lagi indah hidup jd housewife..lg2 bila kita jd housewife yg berjaya..hehe

    ReplyDelete
  8. Kelakarlah sis ni, gambar yang paling vogue sekali dengan pampes. hahahaha.

    ReplyDelete
  9. hahhahaa.. xleh blah namee ni.. klaka plak bace entry ni....
    'last2 jd surirumah jaga anak'.... hhhaaaha.. good job jg namee...
    tp dpt gak jd blogger yg berjaya n terkenal... hihih

    ReplyDelete
  10. surirumah tu pkerjaan terbaik..
    bukan semua og boleh dpat... ^_^

    ReplyDelete
  11. xdpt jadi stewardess tp jadi bini pilot...best jugak tu.hehe

    ReplyDelete
  12. hahhaha..namee..pampers jadik serkup...
    kekekeke..comel!

    ReplyDelete
  13. Bila teringat cita-cita dan keinginan macam best je kan.. tapi at the end.. tak jadi pun.. hehehe..
    Tapi apa-apapun bila suami balik, haruslah feeling ala2 model gedik sikit.. maklumlah bagi sang suami teruja tengok kita lepas puas cuci mata kat luar nun.. hahaha..

    ReplyDelete
  14. tergelak gelak i baca entry u namee .. sampai tersembur sembur jus tembikai kat skrin ni. :D

    ReplyDelete
  15. ada jugak yang cita-cita nak jadi surirumah tapi tak dapat..haa..jangan tak tahu!

    ReplyDelete
  16. orang nampak macam best tapi penat sebenarnya jadi housewife ni hehe. sebab kerja non stop. Thumbs up to all the housewives out there!!!

    ReplyDelete
  17. Hahahaa kibas2 kain lampin catwalk dengan pampers atas kepala pun ok.. Namee tetap cantik anggun bergaya walau dalam apa jua keadaan sekali pun (wahh akak buat voiceover ala2 Nona dah ni) hahahhaa.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...