Monday, April 20, 2015

Life Update

Hi

Poyo je life update, macam lah orang nak tahu sangat kah kah kah. Saja luahkan kat sini, stress. Hari2 busy dengan babies and hal rumah. Pastu last week, submission draft on research project. Hura hara . Dari pagi sampai ke malam memang focus kat babies je. Takde time sesaat pun nak korek idung weyh. hahaa. Gilir2 lah. Jap lari kat Adam jap layan Noah. Nak adil punya pasal. Taknak any of them rasa macam "weyh tak aci weyh mama ni". Bila dah lewat malam time hero2 dah tdo, then only boleh buka laptop buat research project and submission draft clients. 

Sampai tahap rasa takyah ah submit research project. Extend je next sem. hahaa. But finally I made it. Tapi kerja yang last minute lah. You know 'last minute' punya kerja sendu lah kan hikhohikhok. Nasib baik lah hanya progress presentation, kalau final. Die. Tak sabar nak habis. Rasa jenuh Sabtu nak gi kelas sebab sedih nak tinggal anak. Memang dulu plan sambung study ni sebab as a back up je. Skang sana sini GST weyh, kira saja up kan level education sebab gaji tinggi sikit. Tapi nak guna sijil2 tu entah bila masa lah kan. Tunggu Adam darjah 1 kot. MAsa tu company pun taknak iols dah...ure too old. 

Lantak ah. Tapi as a backup je lah. Phd taktau ah nak sambung ke tak. Kalau pemalas sendu camni, sampai bila2 kot tak lepas kalau amik phd. Prefer kerja dari rumah jela jaga anak sendiri. Dunia motherhood ni sekali je seumur hidup, so iols nak menikmati betul2 tengok diorang ni membesar. Tak lama lagi nak keluarkan produk skincare dah. Ni setahun lepas punya cerita. Dah lama pending sebab pregnant kat Noah last year, so progress on project ni stop jap.

Dulu pernah sekali guna produk yang ada mercury. setahun lebih yang lalu. Taktau pun product tu ada mercury so dengan sendu nya guna.  Pernah mention produk tu kat blog ni tapi setelah kantoi ada mercury i delete dah. The entry is dari 2011. Tapi bila stock habis and tak pakai...macam2 la skin problem , kulit jadi menggerutu. Once kalau dah guna mercury product, nak stop memang susah. Sebab bila tak pakai product tu, muka akan jadi teruk. So I ambil masa lama gak ah untuk berpisah dengan product tu. 

Last2 dah tak tahan , lantak lah muka ni nak jadi apa pun . Buang je semua product2 tu. Masa dah stop tu , tak guna produk apa2 sebab skin masih gerutu biji biji. Pastu dah sampai sebulan pun tak kempis2 lagi huwaaaaa. Sebab gatal gila .

Then kenal satu professor ni, dia memang buat formula kecantikan untuk produk2 mahal . Asalnya consult skin , and minta tolong sangat mintak apa2 ah boleh elokkan skin balik. Macam mintak penawar ah untuk lahirkan kulit baru. So professor tu pun bagi formula plant extract. Teknologi dari Italy and fomula ni memang dari Italy. I cuba and elok terus menggelupur berminat nak beli formula ni sebab ok and dah stable. Tetiba sangat. Asalnya nak elokkan kulit je. hahaa

Maka terhasil lah..


Setelah setahun lebih tergendala project ni. My skincare product.. Luminous. 100% plant extract.  Nanti2 lah cerita, I tunjuk muka masa menggerutu tu emm macam badan katak puru biji biji. T_T Lega gila dah bebas mercury.  Sendu betul. 



          

Produk harga mampu milik and kesan tip top !!

Banyak produk , ada yang mahal, ada yang murah. Cuma berkesan atau tak je. Terpulang pada individu punya hormon gak. Tapi  Produk Fazleen Beauty World ni insyaAllah berhasil 100% mengikut testimoni yang diorang dah dapat.

 1) V'Cinta Unisex Intimate Wash.
Dah ada perkataan intimate tu relate dengan intin jugak lah kan ekkekke. Malu titewww. Sesuai untuk kegunaan lelaki & wanita as anti-bakteria dan jaga kesegaran kat intim part tuh. hewhew. Kat bahagian tu lah yang paling byk kuman then akan gatal2 kalau x jaga. So yeah, sila guna V'cinta Unisex Intimate Wash ni. Sebab dia bantu untuk stable kan pH area tu. 

2) V'Secret Feminine Wash.
Ni khas untuk perempuan. Nak nak yang dah kahwin tu, sangat recommended guna yang ni. Kesan terbaik untuk elokkan keputihan, jangkitan and bantu stabilkan pH . Yang jenis ni khas untuk hubungan suami isteri jugak. Takyah cakap detail, sendiri tahu. ekekke. Kandungan semua khas untuk jaga kawasan intim. 

3) V'Skin HandMade Soap 100% Bumiputra.
Ada 3 produk handmade soap ni..

V'Skin Gluthathione Facial Soap
Sesuai untuk semua jenis kulit and semua peringkat umur. Nak putih ke, nak anjalkan kulit ke , nak elokkan jerawat ke, pudarkan parut , pudarkan jeragat , kecilkan pori and balance kan kelembapan kulit. All in one sebab ada kandungan yang tinggi gluthatione, green tea, minyak zaitun, extract vitamin c, and marine collagen.

Collagen Breast Soap
Untuk dada pun ada sabun khas ok. Tapi sabun ni special sikit penuh dengan collagen untuk anjalkan dan tegangkan. ewah. Kulit yang kendur boleh tegang balik and bertindak as whitening jugak.

Manjakani Lady Soap
Penuh dengan kandungan manjakani, yang bersifat estrogen 
boleh membasmi kuman yang mengakibatkan bau yang tidak selesa pada 
faraj.
• Manjakani membantu otot – otot dalam faraj menjadi lebih sempit.
• Mengawal serta merawat lender dan lelehan faraj iaitu keputihan 
(dibahagian vagina).
Manjakani soap ni bertindak untuk pemutihan and anti kedut jugak. 

See banyak produk keluaran Produk Fazleen Beauty World tapi semua harga sangat berpatutan ! Semua dapat kelulusan KKM. Tiap consumer yang dah cuba mesti bagi feedback yang bagus. Kalau korang nak cuba jugak, boleh terus contact..

phone eja : 012 2232569.




7 comments :

  1. Haha.. banyak tol pkataan sendu, neway, always amaze u la, ada anak kecik,gigih still studying. :).. nak try jugak la produk tu nanti, still searching produk yg bagus untuk kulit ni. skang xde pakai papepon. huhu.. sendu!..:)

    ReplyDelete
  2. wahh bgus nyaaa.sekarang kulit muka menggerutu sebab berpanas satu hari kt morib tu...senduuuuu sangattttt
    http://nuruleimanhikmah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. yang best tagline tue "dont panic, its organic" memang catchy!!

    ReplyDelete
  4. 1) cerita life update lah orang selalu baca * peace*
    2) rezeki ada kat mana-mana insayallah kalau minta dapat. (Rezeki Namee dgn nuffnang pun murah)
    3) Congrats dah nak habis dah! saya terkapai-kapai lagi dgn project
    4) produck mecury yang mana ni? apa nama produk tu?

    ReplyDelete
  5. Nakkk try laa.. skrg ni muka dah over sbb dah trauma nak pki skincare..

    ReplyDelete
  6. I pun pernah kene jerawat biji sbb gune produk ade mercury...frust sgt..so this time tkmo kisah la nak putih ke licin ke ape...takut long term effect..use loreal set je now...

    ReplyDelete
  7. Kak namee.. Please nak bli produk muke akak tu sbb skarang dh trgune produk yg ade mercury Tp nak stop slow2 lah ni sbb muke msti jd worst btul klu stop terus :"(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...