Friday, April 10, 2015

Meal For 2

Hi

Nak dating bawa girlfriend tapi berkira2 duit ? Nak ajak kawan lepak sembang2 tapi takut jadi mangsa kena bayar bills ? Gerun kalau bill cecah RM100 ? Kedekut lettew. hahaa. Selalu sorang makan dengan appetizer include main meal pun cecah RM50 seorang. Apa lagi nak bawak gf dating makan, takut bill melebihi kemampuan wallet lah tu kan.


Haritu dating dengan fashion blogger cantik Nadia. "nadia, you nak makan mana? I belanja tapi bill takleh lebih RM50 okay ?" (ayat nak belanja tapi gerun hahaa) . Eh eh siapa kata tak boleh makan pelahap makanan mewah2 tapi bill tak cecah RM50 pun. 


Taddaa ! Weyh sekarang kat TGI Fridays ada package meal for 2 for only RM45.90++ weyh. 




See .



Nak order senang je. Follow steps 1, 2 and 3 !

Step 1 
Pilih satu appetizer. Sebelum pelahap makan main course kita makan appetizer dulu weyhh. Selalu order appetizer tapi tak habis pun kan. Semangat lebih je nak order appetizer tapi kalau sorang satu set appetizer, kenyang pulak nanti , then by the time main course sampai perut dah kenyang dengan appetizer pulak. Membazir. 

So untuk package RM45.90++ meal for 2 ni kira bijak lah sebab korang perlu pick satu appetizer je lepas tu share lah dengan partner. Membazir amalan syaiton tahu tak. So deal camni bagus lah. Both dapat rasa appetizer tapi at the same time tak la penuh sangat perut dengan. Still got space untuk main course. hewhew



Step 2
Pilih main course. Pilih lah nak makan apa from the menu. Banyak pilihan. Semua pun sedap, i pun tak tahu nak pilih mana sebab tamak nak semua. My partner Nadia pun lama belek menu. hahaaa



Step 3
Dah makan kenyang pelahap, eh tekak  rasa nak makan benda manis2 lah. Kalau nak makan dessert, mari order . Tambah RM10 je untuk Sundae manis yang sedap. 


Tu je. Simple as 1 , 2 , 3. 

So for appetizer, I and Nadia dah bergabung tenaga memilih appetizer yang kitorang nak share.

Taddaa ! Ini appetizer yang kitorang pilih untuk share !



Ok next please ! The main course !

Nadia teringin nak makan Wild Mushroom Farfalle, Eh i pun teringin jugak menu tu but at the same time teringin fish and chips jugak. Tamak gila semua nak makan. hahaaa. So setelah dibincang2, takpe . Both Wild Mushroom Farfalle and Fish & Chips pun kita order. ! 


Wild Mushroom Farfalle



Fish & Chips

Kita siap makan tukar2 pinggan lagi. Sebab we both teringin both meal tuh. So kongsi2.

Habis licin. Kina tiba masa untuk dessert ! Our lovely Sundae !


Perut dah quiet full kan tapi tekak rasa nak makan yang manis2. Takpela, order dessert jugak tapi sebab sedar diri takkan mampu habiskan dessert sorang so kita share ! 

Itulah bagusnya package meal for 2 macam nih ! Tak membazir, puas hati dua dua dapat capai hajat nak makan and murah compared to nak order satu2 untuk sorang !






Masa food review ni, ada 2 pairs of bloggers lagi. So semua pun ambil package meal for 2 ni. Ni antara menu appetizer yang dah order. 


Hmm muka pelahap masing2. 


Appetizer dapat, main course dapat, then add on dessert . Puas hati ! Burp ! hehe. 



Just follow steps 1, 2, 3 and burp ! Perut kenyang , poket selamat. 

hehe. For more info pasal meal for 2 by TGI Fridays Malaysia, boleh tengok kat laman web okayss. !









9 comments :

  1. alamakkkk.. bestnya dpt makn makan camnii

    ReplyDelete
  2. Tengok time lapar pulak. Adoi.

    Nyam2

    ReplyDelete
  3. wah..sedapnya! harga so reasonable.

    ReplyDelete
  4. ok fine, terliur la nameee! macam best hihi

    ReplyDelete
  5. terus lapar, walaupun baru je makan..hehe

    ReplyDelete
  6. waahh.murah tu.biasanya, ada seratus pun x nak masuk TGI Friday

    http://kucenmaster.blogspot.com/2015/04/kucing-terselamat-dalam-kebakaran.html

    ReplyDelete
  7. delicious....


    http://varioussolution.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...