Wednesday, April 29, 2015

Setiap Malam

Hi

Malam lah waktu paling debar2. Sebab ada dua babies. Kiranya sorang bangun nangis, sorang lagi pun mesti terganggu. Last2 dua dau terjaga, dah rasa nak pitam makkk. Tapi lucky me, so far Noah ni tdo malam okay. Cuma kadang2 bila Adam menjerit tengah malam teruk kuat sangat,then only Noah macam 'what the fish'  and terjaga. Itupun dia just bukak mata and 'what the fish'.

Disebabkan Noah senang urus, so I bagi kat Isham. Isham settle Noah sebab Adam ni power betul. Dari pagi sampai malam memang power betul dia punya memerap tu. Kalau hantar pengasuh atau ada maid tu tak tahu lah mana orang luar nak handle sebab memang power betul i tell you. T_T .Setiap malam, paling lewat pun Adam tdo is at 12. Itupun petang punya nap time bangun kul 6 atau awal lagi. 

Selalu tengah malam, mesti nak terbangun 10 kali. Ni saat I tengah type entry ni, dah masuk kali kelapan Adam terjaga and menangis. Tak tahu nak apa. Bagi susu taknak, tak lapar pun sebab malam dah suap nasi pun . Kadang2 terjaga tak tahu punca apa pun. Maybe gangguan tapi memang ayat quran tak pernah putus pun dalam rumah ni .Then selalu je azankan dalam rumah ni. Kadang2 bapaknya berdengkur kuat sangat pun Adam marah.

Adam ni jenis benda sikit yang dia tak puas hati pun dia akan meraung dulu so kita kena cari lah apa punca sampai lah dia reda. Aduhai.Kadang2 selalu termenung, takde ke pill ke ubat ke untuk takyah tidur langsung. haha sebab stress betul. Bila baru nak terlelap je, Adam dah terjaga jerit. So macam baik takyah tidur. Sampai tahap satu badan rasa kebas. Kira macam setiap kali Adam bangun tu macam masuk kunci kereta , start terus jalan. Macam makan burger, terus telan takyah kunyah. hahaa. Sesuai tak perumpamaan iolss. 

Dalam setiap hari, mesti sampai duduk bersandar sambil fikir 'takde ke pill takyah tidur. takyah rasa penat" so sepanjang masa ada energy je. hahaa. Sampai tahap nak makan pun malas nak kunyah dah. Ni tak lama lagi nak hantar final manuscript dah . Tak tahu la boleh lulus ke tak. Kalau tak sia sia je sambung master ni. Kadang2 sampai tahap dah malas nak fikir, boleh ke nak biar fail je . Taknak fikir beban lagi. Tapi sayang pulak, sem 1 bukan main strike pointer 3.9 . 

Masuk sem akhir dah kelaut dah segala mak nenek azam ewah ewah asal lepas dah malas haku nak fikir lagi. Sebab memang takde masa. huwaaaa. Tiap pagi I punya lah sendu kekebasan badan ( kebas ), jadi seram sejuk. LAst week I tak tidur sampai terkena flu yang heavy gila. Selsema yang keluar air tu tak henti2. Rasa penat sangat, pastu heavy flu lagi.  Konon nak test power, zaman architecture dulu selalu je tak tidur berderet berhari2. Skang nak try gak ah, takleh . Jadi nenek kebayan. Maybe dah tua kot, badan dah tak tahan lagi. hahaa. Esok dah umur 30an camane lah agaknya. Sendu lagi agaknya. 

Dear Adam, 
Nanti Adam masuk darjah satu , mama dah umur 30 series . Nanti time mama datang nak amik report card, jangan nak sorok2 bawah meja eh. Nenek kebayan ni tercipta sebab Adam lah ni. T_T lullsss"



Cepat betul lonjong awak ni. Dari penat berjaga malam banyak kali terus segar tengok gambar ni. Therapy betul. Ni pun gambar baru bangun tidur. Bangun tidur nak kena dukung cium2 sayang2 dulu then baru boleh ajak mandi. Kena ajak berunding dulu. T_T mace mace mu nih..

    
     
Krim Botox Power ! Kesan Seawal Seminggu !

Krim botox ! korang ingat tak i pernah mention yang Kate Middleton guna krim botox kandungan bee venom then lepas je wartawan tanya produk apa Kate pakai sampai nampak muda and maintain cantik...terus viral sampai semua selebriti pun guna krim botox kandungan bee venom tu. Malaysia pun dah ada krim botox bee venom ! 

Ni edisi Malaysia punya !! Taddaa ! Memang kaya dengan kandungan racun lebah tulen. Menggalakkan pembaikan dan menghasilkan sel kulit baru ! Produk ni produk tempatan tapi gunakan teknologi New Zealand yang macam krim Kate Middleton guna tu !
Miracle Bee Venom ! Khas untuk kesan pantas whitening, glowing dan firming.

                                    

Ni I apply kat separuh tangan je, nampak tak sebelah lagi nampak cerah dari sebelah ? Untuk kesan pemutihan, memang hasil cepat. 


Kesan seawal seminggu. Dari kusam, tak sekata, ada jerawat terus gebuss !

Selepas 4 hari! Kulit jadi putih !

Ramai je yang teringin suntik botox tapi takut jarum khenn tapi teringin nak kesan macam botox ewah ewah. Boleh cuba krim ajaib ni. Krim ni bagi kesan cepat sebab racun lebah tulen tu menggalakkan pengeluaran collagen dari kulit and terus repair our skin . Krim ni halal dan ada cop KKM okies !

Kalau berminat boleh dapat dari...
Facebook : https://www.facebook.com/miraclebeautebysashaofficial?fref=ts
No Wassap : 019 - 548 1818 ( Sasha )
Instagram : Sasha's Secret Beauty Official
Email : sashab_official@yahoo.com.my




24 comments :

  1. assalamualaikum
    singgah pagi
    ala tomeinya

    ReplyDelete
  2. hehehe..so cute adam.. mcm anak akak, klu kena time dia ok, tdr awal.. kena angin kuskus dia, kite smpi tersengguk² dia masih cergas lg..

    ReplyDelete
  3. dear. i pnh jd gtu utk 3 mlm bturut2. i x biar. i pasang ayat ruqyah dlm blk tdo (blk tdo je tau, ruang tamu xyah), then i sapu mnyk2 kt betis, perut, belakang (i guna minyak pati batook ori tu). then i bc 3 qul n fatihah, tiup kt ubun2. pakaikan socks jgk sblm tdo. smbil bisik kt dia, please tdo nyenyak ye syg. insya Allah. amal tiap2 mlm.

    ReplyDelete
  4. Namee... i really can relate your story ni... my first son sama mcm adam.. n second son sama mcm noah (senang tido...lena).. my first son pun drpd lahir smpai umur 4 tahun... tiap2 malam akan terjaga n menjerit ...mcm susah nya nk tdo.. mcm u cerita la...nk dekat 8 kali..mmg zombie la i .. but i never scolded him..i bnyk sabar wpun org lain yg marah sbb diorg x boleh tdo (if i blik kampung especially)... die x pernah mintak dilahirkan mcm tu.. die pn x nak tidonye x lena.. if we are clueless..our precious son ni ni lagila clueless what's wrong with them.. so namee banyakkan sabar keh... when we have more empathy towards him..we will try understand him better..Alhamdulillah.. now my son dah 5 yrs old...completely dah x de terjaga mlm2..Alhamdulillah...lepas satu ujian Allah swt ;)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum.. wah, hebat la kak Namee, score pointer 3.9 tu .. biasa la budak-budak kecik ni mmg byk ragam sikit .. :)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum namee, bertabahnya jadi mama of two kan.. debor lak sheila rasa nak tgu adik baby keluar nanti...

    ReplyDelete
  7. Lain anak lain ragamnya. Mungkin dia yang sulung agaknya peragai dia lain macam sikit. Wish you good luck sis!. You can do it.

    ReplyDelete
  8. i feel u namee..

    u know what i ngan husband pjj so skang yg temankan i is my sister.. i paksa dia LI kat tpt keje I so sng g keje sama sama
    so bila abis waktu kerja je i mesti mcm alaaaaaaaaa dah abis keje ke.. sbb i rasa sometime fobia dgn my first baby..kes i sama ngan u beranak dkt dkt..adam sebaya with my son.. and noah sebaya ngan my daughter..

    perangai adam sebijik samaaaaaaaaaaa ngan my son.. T___________T ntah apa masalah xtau.. tp i syak dia rindu ayah dia sbb jumpa hanya hujung minggu.. tu pn kadang kadang bkn dia nak kat ayah dia pun..

    my daughter very easy baby .. nasib xkuat merap.. maybe sbb baby lagi kut..

    moga kita tabah la hadap perangai mereka T________________T

    ReplyDelete
  9. Dear Namee... i luv read yr blog.. mmg byk bgi info & it face reallity.. mmg i respect kat u,.
    bukan mudah nak jg 2 ank, yg umur mrk.. dekat2 ni..
    actually ank i pun, skrg dah masuk 2thun.. jugak sgt aktif.. xduk diam..wlu seminit pun.. terasa sgt letih wlupun hnya jaga dia.. time weekend.. normal day, sister i jaga.. so balik keje sudah jm7mlm.. so layan dia kejap.. after 9pm.. dia mesti tido.. pun i rasa sesak nafas.. sbb penat layan kerenah dia..
    lagi lah u, hari2 face 24jm.. mesti tersangat letih kan.. wish u Allah bgi superpower..

    lately, i tgk atitude dia.. ok sikit.. xdelah perlu berkepit aje.. maybe u bole try..
    bg ank u.. 'hemopati' supplyment.. ank i yg takut mkn ubat pun.. suke mkn pil tu.
    as u know, rawatan hemopati.. tiada kandungan dadah.
    pil CERDIMAX ni.. utk bagi anak pandai control diri, utk fikiran mrk, byk fungsi yg baik..
    bole dapatkan di shah alm, KLINIK DR RADZIAH, 019-208 2756, harga hny rm15 sebotol.
    rasanya manis, mcm gula2.. budak2 pasti suke..
    sj share dgn u & para pembaca

    ReplyDelete
  10. owh.betapa ku memahami situasi tersebut...bkn sng nk bsrkn ank ni kan...

    ReplyDelete
  11. Alololo Adam ni manja sebab adik rapat, so dia nak perhatian lebih la tu... tapi kesian la nengok mommy nyer ni, I cant imagine how u handle all these dengan studynya lagi, I yang tak buat apa2 kat rumah ni pun macam tak cukup tangan. Salute sangat akak kat awak Namee. Keep it up, u are a great mother ;)

    ReplyDelete
  12. Namen..
    Sama lah ngan my 2nd son..Cam Adam jg..
    Rs nya sbb diorang ni dpt adik awal..
    Mmg stress x hagak lah..
    Sampai bila time diorg nanges..kitapun sama nanges.
    Tp..bila diorg dah besar sket dlm umur 2,3 thn..
    Diorg akan jd bff.. Syok sgt tgk diorang akan wat segala aktiviti sama2..
    Time tu mmg diorang takkan heran lah kat mommy sbb dah ada geng kan..
    So, mmg senang lah nak wat kerja bagai..

    So, bertabahlah ye menunggu saat tu.. X lama pun.. Tp bila time kalut tu..mmg kita akan gelabah gila.
    Just stay cool 😎.. Believe me, semua Tu akan berlalu cpt je..
    👌

    ReplyDelete
  13. salam namee..
    saya faham apa namee rs bila anak setahun sorang.
    selalunya yg sulung mengalahkan adik.
    and yg number 2 lebih senang urus.
    tiap2 malam cuba sapu minyak dekat perut adam ke..
    sian mommy dia
    be strong.nanti depa besaq legaa :D

    ReplyDelete
  14. Dear namee...ank sy pn mcm tu jgk selama 4thn mlm.mst bgn nanges pakej dgn loudsploudspeaker screaming...last year jumpa 1 produk aromaaromatherapy dr sutra wellness...i pakai spray lavender tiap malam sblm tdo spray 1 bilik. Anak mmg xsuke busuk katenyer tp biarkn jer sbb lps tu mmg die tdo nyenyak...tak rugi mencuba sbb sy dh rase hasilnya. Kite pn blh dptkn tido yg berkualiti. aicewah. Sy tak jual n takde share pn dlm company tu just sharing... chill yo!

    ReplyDelete
  15. Anak2 ni mcm2 ragam namee....memang mak mak kna sabar. Akk bru ada anak 2 bln bru dh panik bl dia nangis kuat. Nasib malam mau tdo lena. Tp siang nk suh tdo mcm nk berperang....sabar ajelah....huuuu

    ReplyDelete
  16. Adammm. Dah besor awak. Sian mama awak nih hehe. Adam budak baik. Muah ciked.

    Kalau Adra pulak Namee. Mlm2 3 kali bangun. Kul 12 sekali nyusu. Pukul 3 lepastu pukul 6 skali lagi. Terus terjaga lah mama ayahnya hehehe. Mula2 dlu je dia meragam. Dgn mama skali nanges hahahaha.

    ReplyDelete
  17. Lain anak lain ragamnya..
    Bertabahlah ye Namee.. itu adalah sebahagian dari perjalanan hidup dalam rumahtangga..

    ReplyDelete
  18. bila anak nangis mak pun turut sama nangis ler kekdahnya kalau iolls huhu

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum namee.. suka tengok blog namee cerita tentang adam dengan noah. :D
    btw namee, nak bagitahu 8-11 may ni ada brain expo anjuran enfagrow kat hall 1 klcc. masuk free.. Namee bawak lah adam dengan noah datang, sebab kat sini namee boleh tahu macam macam tentang brain development untuk kanak2. Insha Allah sangat bermanfaat,Despite of ada permainan bermanfaat dan games untuk kanak-kanak. kitorang akan explain dan berikan banyak info tentang bagaimana nak manage them and at the same time stimulate brain development sejak diorang kecil lagi. Plus untuk umur adam dan noah ni merupakan critical age for brain development. hee. kalau namee berminat boleh click link ni http://www.enfagrow.com.my/brain-expo. oh btw saya merupakan salah seorang brain ambassador nanti. Datanglah :)

    ReplyDelete
  20. Saya pernah melaluinya.. Anak cuma tidur paling awal pukul 1 pukul 2 pagi... Bila kenang2kan balik saya pun tak sangka saya boleh melaluinya.. :)

    ReplyDelete
  21. Be strong namee. My daughter soom turn 2 pukul 3-4 pagi baru tido. Last 3 weeks i pergi umrah then balik sini anak i ikut waktu sana tido mostly lepas subuh baru dia tido n bila dia x tido confirm i x boleh tido so mata memang mcm zombee tido almost 1 hour je or less. Hahahaha. But its worth it kn . Best of luck for us m.o.t.h.e.r

    ReplyDelete
  22. Comelnya abang long... hensom boy

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...