Wednesday, April 8, 2015

Wangi !

Hi

Setiap gaya yang I pakai, mesti ada mood tersendiri weyh. Mood means ia mempengaruhi overall of me termasuk bau apa yang semerbak yang paling sesuai untuk hari itu. Ewah ewah. Actually bau tu yang mempengaruhi persekitaran terus mood seseorang. Its like macam terhimpit dalam train KTM lalu diapit oleh2 manusi2 baru pulang dari kerja, macam2 bau yang kurang senonoh ada. wahaa

Terus rasa bad mood . T_T sebab bau yang meloyakan. 

So, nice scent itu penting ye adik2 kakak2 abang2 sekalian. Tapi tak semua jenis bau-bauan perfume yang mahal di pasaran I ada. Bukan penggemar perfume yang tegar pun. Tak kuasa juga nak bazirkan ratusan ringgit untuk perfume secoet tapi botol yang besar melampau. hahaa.Bau hanya melekat pada tempat yang terkena spray saja tapi bila peluh bau perfume tak dapat cover pun bau peluh tu. heh

Makanya marilah mencipta bauan / scent sendiri ! Phooff ! Macam belajar chemistry dalam lab science weyh . Excited bila Downy keluarkan Leader of Innovation - Downy Unstopables untuk digabungkan dengan produk pelembut Downy. Pelembut Downy dah wangi gila kan, ni tambah booster lagi wangi then boleh olah jadi 12 jenis bau yang berbeza. 



Downy Unstopables



Taddaa !
Downy Unstopables  ni ada dua, yang warna pink tu Ruby Floral and yang biru tu Emerald Breeze ! 

Boleh pilih nak gabungkan dengan pelembut Downy yang mana satu untuk dapat bau-bau yang berbeza. Ada 12 jenis scent dari gabungan Downy Unstopables ni. Downy Unstopables ni katanya No. 1 di US dan JEpun dan sekarang akhirnya tiba di Malaysia. Ewah.

12 scents yang boleh dibuat dengan gabungan Downy Unstopables and pelembut Downy !


Boleh tengok catalog formula kat Facebook page Downy di sini .....


haa siap ada formula jangan main2. ..curlass sangat tau. Bau semerbak dan tahan lama. 

So setelah ditengok2, I pilih nak buat 4 scent /bauan dengan gabungan pelembut Downy ni !


SUNNY DELIGHT 
Combination of Downy Unstopables Ruby Floral + Downy Happiness untuk mood yang ceria , energetic, dan bright. Terus ootd pun nampak hyper hype hype !



SEXY BERRY 
Combination of Downy Unstopables  Ruby Floral + Downy Passion. Bau rose ada , bau berry2 pun ada. Bau macam nak kunyah je wahaa. So untuk appearance yang lebih sweet dan sexy.  Cewah.


SPARKLING DEW
Combination of Downy Unstopables Emerald Breeze + Downy Sunrise Fresh Bau sparkling dew ni macam sporty sikit and very adventurous ! Can tell from the ootd right. 


MID NIGHT OCEAN 
Combination ofDowny Unstopables Emarald Breeze + Downy Mystique. Bau Mid Night Oceanni macam mysterious sikit. Sexy pun ada. Ala2 gadis James Bond weyh. Jelita but very mysterious. beheee




Best gila. So takyah beli perfume. Boleh create bau-bauan (scents) yang korang suka melalui gabungan Downy Unstopables  dengan 6 jenis pelembut2 Downy yang ada !Jimat pun jimat, satu rumah punya baju dapat wangian yang sama ewahh ! Cuba kira nisbah satu botol perfume dapat spray berapa helai baju secara menyeluruh ? Sehelai je kot. mehee.

Hari ni bau lain, then esok kalau rasa nak bau lain untuk mood lain, cuba combination lain pulak. Best bau Downy ni, bila peluh pun dapat cover bau yang menyeramkan weyh.Yang lebih best lagi haruman dia boleh tahan sehingga 12 minggu !


Bau / Scent

Mood

Gaya !

Toodles :)






11 comments :

  1. Namee..! semalam tgk awk kat Primadona.. ;-) ;-)

    ReplyDelete
  2. Downy tu biasa akak guna tapi yang Downy Unstopables belum lagi.. yang ada ni pun en. suami kata wangi sangat.. apatah lagi kalau ditambah dengan tu.. hehehe.. silap2 tak pakai dia baju tu..

    ReplyDelete
  3. wahhh bagus ni..mmg nak beli semua pasni..
    http://nuruleimanhikmah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. hai namee..kita da follow blog awk since 2013 lg..seng kata kita silent reader..xpenah x comment pape pun..just suka tgk blog awk n story mori psl family kecil u..anyway..boleh x awk singgah blog kita sbg salam perkenalan..sy x kerap update mcm awk sb x terkejar ms..hehe..siang di ofis..mlm nye balik kj masak n layan ank main..anyway salam perkenalan dari saya namee

    ReplyDelete
  5. Best sangat2 ni. Dah macam reka perfume sendiri!
    Saya suka wangian semulajadi dan selamat dari pelembut baju shaklee.

    ReplyDelete
  6. hiasan pewangi yang digabungkan dengan pakaian..so nice :)

    ReplyDelete
  7. bab guna pewangi ni macam leceh sikit sebab muja basuh baju guna tangan,, keh3 bagus nya alasannn

    ReplyDelete
  8. Namee... kreatif sangat! Mcm ni la baru2 ad review.. i can see your effort.. good job namee cantik!

    ReplyDelete
  9. memang bagus..saya dh guna...bau wangi kat baju memang tahan lama..x payah guna perfume.6 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐ saya bgi..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...