Sunday, May 31, 2015

A Must Have Snack

Hi

Snack yang paling favourite sekali ! Snack yang buat kita tak berhenti mengunyah. Selagi ada, selagi tu mengunyah krup krap krup krap sampai habis. Tak puas hati lagi akan pergi beli lagi stock banyak2. hahaa.

Inilah yang paling digilai !




Siapa ingat chocolate stick snack Glico Pocky ni ?! Dah lama dah stick snack ni, dari zaman sekolah rendah tadika pun . Dari tahun 1966 lagi stick snack Glico Pocky ni. Oh the first stick snack ok ! Tapi kat Malaysia dulu nama dia Rocky, cuma sekarang dah tukar nama Glico Pocky sebab nak selaraskan nama brand seluruh dunia. 

Ni la kudapan sambil driving, sambil tengok tv, sambil study  , semua benda la nak ada Glico Pocky nih . Pergi kelas pun memang mesti ada Glico Pocky. Siap jadi tokey Glico Pocky lagi spread kat kawan2 yang kuat mengantuk dalam kelas. bahaaa. 


Ada single pack and family pack tapi single pack pun selalu tak cukup untuk sorang makan sebab ketagih nak krap krup krap kerangupan Glico Pocky nih. Dalam family pack ada 8 pack .


Macam2 flavour ada. 
Pocky Chocolate, 
Pocky Strawberry, 
Pocky Double Chocolate, 
Pocky Green Tea, 
Pocky Milk, 
Pocky Banana

and soon akan ada flavour baru lagi !

Selagi tak habis Glico Pocky ni selagi tu la I duk krup krap krup krap. Peneman buat kerja , takyah amik kafein. Bunyi krup krap krup I kunyah Glico Pocky ni dah buat I segar. hahaa

and now dah berjangkit kat Adam. hehee
Share Pocky , share happiness ! Ada Pocky semua happy krup krap krup krap ! 


Boleh check out diorang punya facebook page

Toodles !






15 comments :

  1. ohh? xtau plak yg pocky asal dari rocky. ketinggalan zaman betul la sy ni. haha

    ReplyDelete
  2. Ni kalau tak tahu confirm tak jumpa sebab dah bertukar nama..

    ReplyDelete
  3. ohhh dh tukar nama rupanya, poky tu tkut nk beli,sbb nma mcm lain mcm je.hahaha

    ReplyDelete
  4. Blogwalking sini :)
    Yummy. Ada banyak perisa rupenyeee~

    ReplyDelete
  5. Oowww...begitu kisahnya....patutla ada sorang akak asal singapore...dia kata Pocky...saya kata rocky....skang dah jadi Pocky pula...

    ReplyDelete
  6. Oooo Rocky sudah tukar ka??? Sekarang Pocky lol!

    ReplyDelete
  7. Sedap... Rocky dulu siap dijadikan goodies untuk tetamu di kenduri kahwin saya...hehe

    ReplyDelete
  8. pocky agak brape harga die.. belum penah try lagi.. slalu rocky.. kikiki

    ReplyDelete
  9. sedapnye... dulu nama rocky kan? dah jadi pocky ek

    ReplyDelete
  10. patut la carik rocky takde...dah tukar pocky rupanya....
    #clickclicknufnang

    ReplyDelete
  11. dah lama tak makan...sebab kat rumah ni mak beli stock peppero....huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...