Friday, May 29, 2015

Layanan Gold Class !

Hi

Mulut. Tersusun rapat gigi dalam mulut. Ruang paling sempit , yang sentiasa lembap dan tertutup, paling meriah populasi bacteria membiak. Kat situ lah tempat mengunyah , menikmati makanan. 24 jam lembap tak pernah kering. Bakteria yang tak nampak dengan mata kasar.  Belum lagi makan steak dan daging terselit celah gigi lalu cuba menyungkil daging yang terselit menggunakan lidah. Hodoh betul nampak mulut termuncung2 untuk menyungkil makanan terselit. kahkahkah



Yang mana sisa makanan terselit , selagi boleh tonyoh guna lidah untuk keluarkan. Tapi yang terselit kecik2 di antara gusi dan celahan gigi , how lah ? Dari sekecil2 sisa terselit lama lama bakteria akan mula membiak di celahan gigi tu yang akan create plaque atau karang gigi. Sebelum bertukar jadi plaque atau karang gigi, mari awal2 mencegah dari terpaksa menahan ngilu untuk membuang plaque oleh dentist. 



Aihh ngilu betul besi tajam bertembung dengan gigi sambil celah2 gigi dikorek2 untuk dibersihkan. Memang ngeri nak pergi dentist untuk buang plaque lepas tu menyesal kenapa tak jaga gigi elok elok dari awal lagi.


Tapi sekarang jangan risau, mari guna berus gigi baru ciptaan Colgate , 360 Gold Charcoal ini !


Tadddaaa ! Harta karun emas.







Berus gigi canggih. Dengar nama pun dah canggih , 360 Gold Charcoal . 360 maksudnya pembersihan secara menyeluruh. Celahan sempit pun dia akan cuci sebab helaian2 berus yang 17 kali lebih slim melim dari berus gigi biasa. Segala jenis lorong sempit pun boleh menyelit, dari celah gigi, gusi, bahagian dalam pipi, celah sana sini semua lah.



17 kali lebih nipis untuk setiap helaian berus. 




Belakang kepala berus untuk pembersihan lidah dan bahagian dalam pipi.




Di tengah berus , berus charcoal melingkari bulu berus membantu untuk bersih dan singkirkan kotoran !
Helaian berus warna gold tu antibakterial. So jangan harap bacteria nak membiak kat berus gigi. Tahan bakteria selama 90 hari !

Layanan gold class untuk penjagaan oral kita ! Oh yeah. Berus ni bagus dan menyeluruh sebab helaian berus dia yg 17 kali lebih nipis berbanding berus gigi biasa. Maksudnya celah sempit mana pun tak boleh nak ngelat kepam sisa makanan.



By the way, sambil beri layanan gold class untuk oral kita....sambil tu boleh berpeluang untuk menang the real gold bar worth up to RM1800 weekly dengan game Charcoal Miner! Jadi pemain yang terpantas.  tu je pastu menang gold bar betul2 emas bernilai RM1800.



Ada lagi! Kalau anda beli satu unit berus gigi 360 Gold Charcoal dan jawab dua soalan mudah di laman www.ohmygold.com.my,  anda akan berpeluang untuk memenangi sehingga 360g Gold bar! #OhMyGold! Jangan lupa untuk sertakan salinan resit pembelian ok. 





Untuk berebut gold bar boleh terus ke facebook page ...







16 comments :

  1. KEMAIN TAU PACKAGING DIA...HEHE

    ReplyDelete
  2. wa. best :)
    rugi tak join. nak dapat emas rm1800 tu, memang berbaloi-baloi :D

    ReplyDelete
  3. Cantik siut berus gigi tu...esok nak p cari la...

    ReplyDelete
  4. kak nameee. cantik la lens kak namee pakai ni dalam gambar ni. lens apa tu? hehe

    ReplyDelete
  5. woww!!! smart gila.. neway kak, hrini hri khamis bukan jumaat.. hehehe

    ReplyDelete
  6. Wah serius smart sangat! Teringin pula nak dapatkan berus emas tu.

    ReplyDelete
  7. nak beli berus gigi ni pun gerun.. sebab nampak mahl sangat.. huhuu

    ReplyDelete
  8. wow!!menang goldbar ni, boleh pakai gigi emas pulak
    KucenMaster.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Kalau macamni memang sayang gila nak guna. Hahahaha.

    ReplyDelete
  10. jom baca puisi modern

    http://matalensajemariberceloteh.blogspot.com/2015/05/bila-hati-telah-hitam.html

    ReplyDelete
  11. modelnya lagi cantik...http://www.pingje.org/out/-derita-si-balu/#

    ReplyDelete
  12. wah..bestnya..:)

    jemput singgah

    http://koleksisainspercuma.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. wahhh cantik.. emas gitu!
    nak guna pun cam sayang.. hehehee

    ReplyDelete
  14. amboi kak namee.. ingatkan dapat emas seketoi.. hahaha

    ReplyDelete
  15. nice.. jemput singgah :)

    http://eykhaz.blogspot.my/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...