Wednesday, May 13, 2015

Potong Rambut @Number76

Hi

Hari2 I terperuk kat rumah je weyh. Memang busy betul dengan babies sampai tak sedar pun diri dah rupa macam mana hahaa. Tetiba tengok cermin 'hoi hodoh gila siapa ni'. Dengan rambut ikat tocang atas kepala macam orang pantangnya, dengan boxer nya. Tetiba rasa insecure. Bila husband balik kerja, cepat2 iols kibas2 rambut dengan harapan nampak cam supermodel hahaa. Padahal sendu je rambut kelepek2 hasil dari ikat rambut time rambut basah. T_T kahkahkah

So cakap kat my hairdresser  from salon Number76, nak potong pendek ah sebab tak boleh maintain la rambut panjang terperuk kat rumah then Yves faham lah. Iols ni surirumah yang desperate untuk nampak jelita depan suami tapi takde masa untuk set2 rambut. Senang , semua hairdresser salon Number76 sangat expert, boleh tahu gaya apa yang sesuai dengan daily routine orang tuh. 

So Yves kata okaylah potong pendek, then dia buat perm kasi curl2 sikit tapi natural curl. So lepas mandi just blow dry then rambut dah nampak fresh. Sebab nak nampak vogue gak even duk umah.

Tapi sebelum tu, macam biasa buat Tansan Scalp Wash dulu untuk buang minyak and kelemumur kat kepala. The best way untuk kurangkan rambut gugur is by buang the minyak la . Setiap bulan punya routine, pergi salon Number76 salon. Nak buat Tansan scalp wash. Kalau korang nak pergi Number76 salon ni sila try Tansan scalp wash ni , buang segala minyak atas kepala tu. Nanti rambut akan kurang gugur.


Air basuhan Tansan scalp wash tuh.Yang putih2 tu minyak la, lagi banyak minyak lagi pekat air tu. ewweww


Ni gulung2 proses perm untuk natural curl. Curl yang mudah untuk jaga and bagi volumize sikit rambut.


Taddaaa !

So inilah dia. Setiap hari walaupun huru hara macam mana kat rumah tetiba bunyi gate husband balik takyah kibas2 dah. hahah Thanks Number76 salon. 

Korang kalau rambut gugur gila sebab kulit kepala berminyak sangat, seriously boleh cuba try Tansan scalp wash treatment kat Number76 salon. Usually i pergi kat Starhill Gallery punya branch. Diorang ada banyak jenis treatment, so boleh pilih lah yg mana. 


Boleh tengok kat instagram diorang @number_76 or website untuk tengok harga Number76.com

Toodles



      

Telekung boleh lilit jadi tudung dan skirt !!

First time I jumpa telekung camni. Kan selalu orang perempuan nak solat , lebih selesa bawak telekung sendiri. Nak pulak telekung yg kt surau mall selalu kotor lama x basuh, berkerak keliling telekung tu. heh. Pastu senteng, nasib2 la kalau dapat size kita. Paling selesa of course telekung sendiri . 

Bila jumpa telekung camni, awesome gila ah ! Telekung tu boleh lilit jadi tudung and skirt. Kain telekung tu boleh pakai dengan blouse labuh jugak then pakai tudung biasa pun boleh. Tak semestinya kena pakai dengan top telekung tu.Telekung tudung & Multifunction skirt .


Ni top telekung tu. boleh lilit jadi tudung macam gambar atas tu hehe

Ni kain telekung tu. Pinggang dia selesa, cengkam and tak londeh masa tengah solat. Takde ah time solat bila nak bangun dr duduk tu terpijak kain terus terlondeh. ekekeke.

Telekung putih pun ada ! At least kena ada 3 ke 4 telekung untuk ganti2 every week. Ingat baju je kewww perlu tukar2. 


Suka corak dia. Nampak clean. Kemas.

Ni nak dekat ramadhan ni, kalau nak cari2 barang macam telekung travle ke, yassin je, tasbih, handmade sejadah Kashmir, Handsocks, wide shawls, telekung etc, semua boleh cari kat ..

Instagram:  @telekungkareful 
Facebook page:  Telekung Kareful.





11 comments :

  1. lawa rambut buat macam tu..sesuai dgn wajah Namee..Macam budak umur 17 tahun jer...walhal anak 2 dah hehehe..untungla cik abg kan

    ReplyDelete
  2. Kak namee kak namee nak tanya akak buat tansan treatment dengan cut tu brape cost price dia? Termasuk pilih Yves tu? Sy cari price x jumpa. Mcm nak try. Tp nak tgk budget dulu. Tq kak namee if sudi beritahu. :)

    ReplyDelete
  3. nak cuba jugak la yg Tansan treatment tu, macam menarik...

    http://www.lyzafisol.com/

    ReplyDelete
  4. namee always gorgeous mama!

    http://harinumunirah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Wahh bestnya.. kalau am there harus cuba ni.. biasa la rambt mak mak ni bukan takat kelemumur.. segala gajah rimau pun datang bertenggek. So far over here I belum jumpa lagi salon yang kena dengan jiwa.

    ReplyDelete
  6. Cantiknyer rmbut baru! Ye la msti lg super busy sbb 2 hero akk tu..:p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...