Thursday, May 21, 2015

Where Reading Is Fun !!

Hi

Teringat zaman hingusan zaman budak2, papa ku yang bernama Roslan bukan main lagi nak memupuk semangat membaca di kalangan we alls adik beradik. Tahu tak macam mana ? Like everytime mama nak pergi shopping mall, papa mesti dengan suara garau "ok korang ikut papa pergi kedai buku!!" . Cis baru ingat nak pergi merewang2 kat shopping mall. Pastuh bila kat kedai buku, papa suruh pilih few books and pergi duduk bersila atas lantai kat dalam bookstore tu then baca buku yang dah dipilih tu. Berapa ribu kali menguap dah.


Pastu siap suruh we all cerita synopsis kat dia . Summarize buku yang dah dibaca tuh. T_T


Military betul. Ni dictator habis nih. bahaaa. Seriously penting untuk pupuk hobi membaca dalam diri anak2 . Sebab I ada anak lah tetiba terfikir. beheee. Tapi yang mencabarnya "how?" . Macam mana nak pupuk sifat suka membaca dalam persekitaran yang menarik ? Maksud lain nya tanpa perlu anak "menguap"  banyak kali sebab bosan. T_T


Sekarang boleh. Pergi McDonald’s then wait and see betapa terkinja2 nya anak korang nanti nak membaca. ekkekeke. Gara2 sekarang set Happy Meal include buku dari publisher DK. Ni antara buku yang boleh collect dari set Happy Meal !



Lupakan usaha korang untuk paksa anak duduk static depan tv tengok rancangan Animal Planet, Discovery Channel kekekke confirm menguap banyak kali. Boleh collect buku2 ni dari set Happy Meal then baca sama2 dengan anak.

Taddaa!! Skang set Happy Meal plak ada menu baru. New menu serves fish burger with sauce, 30z size cawan jagung and small size drink.






Adam sangat excited nampak buku. 

 Lepas tu I ambik kejap nak tangkap gambar..dia punya marah lah. haha nampak tak tu tengah amuk2 buat jalan2 lembik .


Nah amik la balik.hahaaa  terus dia buka nak belek2. 


Actually McDonald’s launch campaign ni bulan ni sebab nak pupuk semangat membaca di kalangan anak2 korang ni tapi family pun join sekali. Baru lah fun. Sempena campaign ni , selected McDonald’s branch akan bertukar jadi underwater theme!! hewhew. Tapi kt cawangan terpilih je lah tapi macam2 activity lah akan ada during weekend !

So during weekend ada macam2 activity lah, macam pertandingan story telling, book time with Ronald Mc donald and berpeluang untuk jumpa penulis buku tempatan. 

Ni antara McDonald’s yang terpilih yang dah bertukar theme underwater theme. Budak2 mesti suka !


Only in selected branch...


  • McD Titiwangsa
  • McD Subang Jaya DT
  • McD Kota Emerald
  • McD Batu Cave
  • McD Kota Emerald
Apa lagi ! Boleh dapatkan buku2 penuh ilmiah dalam set Happy Meal okies !!

Toodles !






13 comments :

  1. ala selected branch je ke?hampaaa

    ReplyDelete
  2. ala kat seremban xde ke.. hewhew

    ReplyDelete
  3. anak i pun suka.dia dapat buku butterfly.dah la dia memang pencinta butterfly.excited tengok gambar .besar plak tu.

    FAD

    ReplyDelete
  4. singgah sekejap..
    bagus kalau macam ni..dapat pupuk sikap suka membaca dari kecil...

    ReplyDelete
  5. alaaa.. ingtkan nak pergi mcd taman bendahara dah..

    ReplyDelete
  6. Memang best kalau mcm ni, at least boleh tarik perhatian anak2 kecik yg tengah aktif dari berlari kesana sini..mak dengan ayah pon boleh mkn dengan tenang hihi

    ReplyDelete
  7. so cool lah! adik anis susah sangat nak membaca ni tp suka makan

    ReplyDelete
  8. ooo.. tak semua tempat ada rupanya..

    ReplyDelete
  9. Previously, I thought happy meal was only for happy hour....wahaha

    ReplyDelete
  10. bermanfaat sungguh set ni. takdelah selalu toys je kan. good idea *Thumbsup

    ReplyDelete
  11. Baguihh btul marketing mac D..
    Menarikkk

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...