Wednesday, May 27, 2015

Worth My Saliva

Hi

I baca kat google , kalau nak bacakan buku kat toddler ..hanya perlu sebut perkataan itu seketul saja. Contoh kalau buku tu tulis "bottle" ...then u sebut "bottle" . Jangan sebut "This is bottle" . "this is" tu takyah sebut sebab ada this stage diorang baru nak familiar dengan seketul seketul . Kalau sebut "THIS IS BOTTLE" nanti dia keliru. Thanks to google .




Hari2 memang akan bacakan Adam buku bila muka dia nampak toyer boring je kan cepat2 ubah mood dia ke activity lain. Tapi Adam ni kadang2 melampau sangat plak, orang bacakan sekali dua, dia demand nak ulang buku tu sejuta kali. Bagi betis nak peha luls betul. I thought everytime i bacakan buku dia tu macam masuk telinga kiri keluar telinga kanan lah. Sebab kadang2 mata dia tengok tempat lain tapi bila i stop membaca dia tonyoh2 mulut i suruh baca lagi. Kiranya masih mendengar lah.

Pastu kelmarin, Noah cranky sikit so memang nak dukung je. Lama Adam tunggu turn dia untuk dapat dukung. Duk tarik2 lah seluar i suruh dukung sambil mengamuk. I taktau nak tenangkan dia camne sebab Noah ni kalau letak mengamuk jugak. Pastu I saja2 la sebut perkataan2 yang dalam koleksi buku dia secara randomn. 

"Rattle" .."Ball" ... "Coat" ..."Dress" ..."Milk"...

Pastu tetiba Adam pandang I and terus dia lari gi rak buku dia and lari balik ke arah i...

Dia bagi buku ni..


Terus i tergelak sebab rasa comel sebab dia dah hafal kandungan dalam tiap buku. Pastu saja nak test lagi.... Pastu i cuba sebut perkataan dari buku lain...

"Pig" ..."Cat" ..."Dog"..."Tiger"....

Pastu Adam tengok muka I then terus dia lari2 gi rak buku balik...


and bawak buku ni....alaaa comelnya. Eh anak sendiri mesti la rasa macam aww awww comel tapi bila buat perangai mace mace mu nih.

Pastu saja nak test lagi...i sebut word dalam buku lain plak...

"Square"...."Triangle"..."Circle"..."Oval".."Triangle"...



Ok terus terharu sebab air liur i selama ni rasa dihargai. hahaaa. I kadang2 sampai stress sebab bila tengah nak tidurkan Noah, time tu lah dia nak baca pastu ulang2 kali belek. Suka sangat. Tengah teran berak sorok kat sudut pun sambil tengok buku fav dia nih. KAdang2 sampai i terpaksa sorok jap bila time kritikal. 

Ni video ..ada dua tapi attach satu je dah la. Kang melebih2 pulak nampak mama dia excited. ni yang semangat nak baca tiap hari beribu kali ni. Skang ni i asyik baca al-fatihah kuat2 ...biar familiar sikit. hahaa . Tapi memang every toddler pun camnih. Dia akan ingat apa yg kita bacakan so marilah merembes ayaq liuq membaca untuk mereka. 




          



Foundation Hebat Bantu Rawat Kulit !

Orang yang kulit masalah ni leceh sikit sebab bila pakai foundation makanya akan makin teruk lah kulit. Tapi Glossy Foundation ni terbaik, sambil makeup2 boleh rawat kulit !! Bila apply kat muka, akan COVER semua parut, jerawat & jeragat ! 200% dijamin Selamat dgn KELULUSAN KKM (NOT141204410K) & RAMUAN SEMULAJADI :
Heavy check markAPPLE STEMCELLHeavy check markKOLAGENHeavy check markMINYAK KELAPA DARAHeavy check markMINYAK ZAITUN

KELEBIHAN GLOSSY
● bertindak sebagai pelembab & alas make up
● melindungi kulit dr kerosakan sinaran uv (spf30+)
● meratakan skin tona kulit
● menutup parut jerawat, jeragat & cela
● mengembalikan keremajaan kulit (mengandungi collagen)
● mengurangkan minyak berlebihan (OIL FREE)
● memutihkan kulit wajah
● mengurangkan garis halus / kedutan
● membuat kulit lebih mulus
● melembabkan kulit
● mengurangkan lingkaran gelap bawah mata
● sesuai utk semua jenis & warna kulit (NATURAL)
● mengecilkan saiz liang pori
.
KENAPA GLOSSY?
■ Harganya yang mampu milik
■ packaging yang menarik & senang dibawa kemana2
■ mudah, ringkas & cepat
■ ketahanan make-up sehingga 16jam
■ kulit licin sempurna
■ menutup parut jerawat, jeragat & cela dengan cepat
■ muka masih nampak sekata walaupun berpeluh
■ tidak merekah
■ wajah nampak glowing & flawless
■ tidak bertompok
■ utk penggunaan 2 bulan
** ketahanan kapasiti bergantung pada penggunaan
TELAH TERBUKTI & diperakui beberapa make-up artist yg tekstur GF setaraf produk antarabangsa!!
JOM LIHAT TESTIMONI DULU..♡ ツ
✎taip > GF FREE SPONGE LOMPAT< & HANTAR KE 0146059555
AGENT DIPERLUKAN!
AGENT DIPERLUKAN!
AGENT DIPERLUKAN!
LIKE PAGES : https://www.facebook.com/glossyfoundation
FOLLOW ig : GLOSSY FOUNDATION
Dapatkan Dengan Harga ;
RM59 SEMENANJUNG , RM64 SABAH/SARAWAK
AGENT DIPERLUKAN! AGENT DIPERLUKAN! AGENT DIPERLUKAN!
--------------------------------------------------------------------------------------------
KLIK LINK INI UTK DAPATKAN SENARAI AGENT YG BERDEKATAN TEMPAT TINGGAL ANDA ↴


DAPATKAN FREE SPONGE DENGAN PEMBELIAN FOUNDATION GLOSSY !
0146059555







8 comments :

  1. Muka die comel sangat la namee. Manja dan cerdik. Masa die dgr ape namee sebut tu, muka die ya rabbi! comel gilosss!

    ReplyDelete
  2. good boy! kite pun tengah gigih nak sematkan budaya membaca dekat anak ;")

    ReplyDelete
  3. hehehe comeynye.tp mmg btl budak besar ni sbnrnya dia sdg belaja.nmpk je mcm main2 bila kite baca tp pdhl dia blh ingat..mcm anak sy gini jugak..bijak2

    ReplyDelete
  4. anak2 mmg gitu..nampak mcm x bg perhatian..tp sbrnya dia serap apa yg dia dgr,,,apa yg dia nampak,, jdnya kita kene la cakap yg elok2..tunjuk yang elok2.. masa2 mcm ni la masa terbaik nak ajar anak2.. jom kt buat yg terbaik utk anak2

    ReplyDelete
  5. Pernah cakap dengan hb.. nak dia kecik macam tu je, takmo besar2.. seronok dapat ulit dia pepuas.. hehehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...