Monday, June 8, 2015

5 Dimensi Penting

Hi

This is a sponsored post.



Bila dah jadi ibu, then only I realize bukan mudah nak besarkan anak. Banyak sudut nak kena fikir as diorang ni membesar dalam banyak dimensi. 


Top dimension ! Ada 5 ! Ok hari ni I baik hati nak share ilmu .

Perkembangan otak. Umur kanak-kanak 1-3 tahun umpama span. Sponge yang sangat menyerap air.  Masa di peringkat umur tu lah , anak kita sangat active untuk menyerap segala nutrian terutama DHA untuk perkembangan yang pesat termasuk otak. 

Di usia ni anak korang akan mula explore things, dari kutip2 sekecil benda masuk ke dalam mulut and menyentuh alat permainan



Pertumbuhan tulang. 90% pertumbuhan berlaku sebelum umur 18 tahun bagi perempuan dan 20 tahun bagi lelaki. Sebelum range umur tu, sangat penting untuk bekalkan kalsium yang cukup untuk anak. Terutama anak yang tengah membesar sebab time tu diorang tengah active untuk membesar. time tu la tengah lasak nak memanjat and lompat sana sini. Jangan jerit if anak kuat memanjat sebab tu salah satu proses pembesaran dia cuma jaga2 keselamatan dia. 


Pertumbuhan tisu. Si manja perlukan protein yang cukup dalam proses pembesaran. Untuk membesar dan membaiki tisu badan. 

Sistem imun. Dalam proses pembesaran yang active, terdedah dengan bakteria dan virus. Haa penting sistem imun untuk melawan bakteria and virus dari menyerang. Untuk kukuhkan proses imun, si kecik perlukan vitamin A yang cukup untuk support sistem imun, penglihatan dan kulit diorang.


Sistem penghadaman. Mak mana yang tak stress bila anak kena sembelit, tak buang air hari2. Tak selaras. Sebab tu jadinya sakit perut yang kembung. Paling stress. Dari sistem penghadaman jugak lah nutrien diserap dengan pesatnya.Untuk itu, we need prebiotik seperti  frukto-oligosakarida berantai panjang (lcFOS)  untuk kekalkan sistem kesihatan penghadaman. 


Pheww, semuanya ada 5 dimensi yg paling penting dalam pembesaran anak! Macam mana nak focus untuk semua keperluan tu ?


Untuk dapatkan khasiat menyeluruh untuk 5 dimensi tu korang boleh cuba produk Dumex Dugro ® 5-Nutri bersertaan dengan makanan seimbang.




Formula baru yang dah improve dalam target untuk beri nutrisi terbaik untuk 5 dimensi tu. Terbaik ! Siapa yang xnak terbaik untuk anak. Penuh dengan protein, kalsium, vitamin A dan IcFOS dan kini mengandungi 100% lebih DHA (berbanding formulasi terdahulu) untuk menyokong perkembangan otak. 


For more info boleh terus ke Facebook Dumex Dugro




14 comments :

  1. my son pun consume dugro 1-3y ni.
    so far alhamdulillah.

    ReplyDelete
  2. dua-dua anak saya guna susu ni..hee

    ReplyDelete
  3. Anak sy minum dugro coklat yg asli die taknak tp kerap sembelit

    ReplyDelete
  4. Tumpang iklan admin
    Kepada sesiapa yang ingin mempromosi produk-produk anda atau mempromosikan perkhidmatan anda sila letakkan link anda di blog saya atau ruangan chat secara percuma di
    http://opocotko.blogspot.com/2015/06/suatu-hari-di-pulau-sayak.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh la lawat kat e kommuniti saya ni



      sini





      Boleh dapatkan info bola sepak kat sini. Leh kenal - kenal.. cam cam lagi

      Delete
  5. good

    http://variousfastsolution.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Tak pernah cuba susu ni lagi.. eemm.. teringin jugak nak cuba tapi kena tunggu stok susu sedia ada habis dulu..

    ReplyDelete
  7. SETIAP IBU BAPA INGINKAN YANG TERBAIK... GOOD INFO..TQ...

    ReplyDelete
  8. singgah pagi
    info yg bagus dan berguna..

    http://85mutiarabeauty.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. good info

    http://maafsebut.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...