Wednesday, June 24, 2015

Baju Raya !

Hi

Raya datang lagiiiii makanya sawan shopping raya datangg lagi. haha ! Baru hari keberapa puasa, dah menggelupur nak shopping hikhokhikhok. Eh harus lah, nanti baju cantik2 habis dikebas orang uolsss. Macam biasa, kalau bab2 nak barang murah i selalu godek kat website nile.com.mySo far baju yang jual kat sana murah berbanding dengan tempat lain sebab pernah nampak jubah sama sebijik kat tempat lain jual beratus2 , kat web nile.com.my ni jual tak sampai RM50.

Segala benda la ada kat situ, so sebagai wanita yang sangat gemarkan baju2 meletops tapi murah, i selalu tengok kat sana je. Nak meletops tapi nak murah. Worth buy luls ! .Salah satu sebab kenapa awal sangat dah survey baju sebab web nile.com.my  seriously lah cepat nauuuuu sold out. So masa untuk berfikir tuh cam limited. Hari ni tengok, kejap lagi dah takde. Stress aku. So laju laju je scroll down web nile.com.my ni then mix and match online terus. 

Selalu kalau tengok gambar berkenan, pastu click tetiba mesti xde button untuk add to cart. Maksudnya habis. T_T haiyaaa. Habis cepat, delivery pun cepat. Segalanya cepat la depa ni hahah.
Diorang punya delivery 24 hours. hewheww. 



So ini hasil rembatan yang I cepat2 mix and match online.



SWEET
Baju polka dot blouse ni lining, so tak jarang. Kain sedap pakai. Skirt tu pun sama, bila pakai tu terletak dan flowy.


Haniya Polka Dotted Blouse- Pink Black = RM30.90 CLICK HERE
HANIYA Heavy Lycra Mermaid Skirt- Black = RM32.90 CLICK HERE
Retro Stylish Chain Woman Mini Bag = RM22.20 CLICK HERE


-
-
-


 ELEGANT
Beli skirt warna hitam senang, boleh mix and match dengan semua warna dan gaya. Eh handbag pun senang nak match ! heheehh. blouse tu ada glitter ,so elegant uolsss. Beg tu boleh pakai macam sling bag atau clutch. See, kan penjimatan hahaa.


HANIYA Trendy Sequin Blouse- Purple  = RM36.90 CLICK HERE
HANIYA Heavy Lycra Mermaid Skirt- Black = RM32.90 CLICK HERE
Stylish Dual Color Sling Bag  = RM19.00 CLICK HERE


-
-
-

 GLAMOROUS
I suka gila outfit ni sebab kimono tu ada detail lace kat tangan and the skirt pheww flowyy. Bila pakai cantik ah. hahaa..

Skirt dia flowy..suka hoi !

I suka handbag gold ni sebab boleh pakai casual and event jugak.

HANIYA Open-front Lace Sleeve Chiffon Kimono- Green    = RM31.90 CLICK HERE
HANIYA Gorgeous Flared Panel Skirt- Green   = RM29.90 CLICK HERE
Elegant High Grade Korean Design Mini Purse    = RM28.90 CLICK HERE

-
-
-



 CASUAL 
I suka gila peplum entah la kenapa . hiksss. Nasib baik la sempat rembat sebab murah ! Pallazo tu suka gila. hihi. Top peplum tu boleh pakai dengan skirt hitam yang i beli tu jugak. harharr.pandai tak kita susun strategy .ekeke


Peplum Blouse-Light Blue   = RM22.90 CLICK HERE
Haniya Floral Design Palazo - Dark Blue  = RM29.90 CLICK HERE
Candy Color Sling Bag  = RM20.30 CLICK HERE

-
-
-

 COLOURFUL 
Pallazo tu dah casual, boleh match dengan top yang casual and cute2 camnih.

Mixed Color Blouse- Pink Dark Blue    = RM31.90 CLICK HERE
Haniya Floral Design Palazo - Dark Blue  = RM29.90 CLICK HERE
Embroidery Elegant Woman Bag   = RM53.50 CLICK HERE

-
-
-



FORMAL / EVENT

Kat nile.com.my banyak jubah. Tempat lain i tengok jual kemain ratus2 harga tapi kat nile.com.my ni puluh hengget je. Kat nile.com.my banyak jubah . 

HANIYA Paisley Jubah- Grey   = RM69.00 CLICK HERE
Embroidery Elegant Woman Bag   = RM53.50 CLICK HERE

Nangis please. Kalau pandai pilih dalam RM100 tu boleh dapat 3-4 baju tapi baju dia memang murah compared to tempat lain. hewheww

Skang nile.com.my ada FREE Raya Delivery promo woih untuk pembelian lebih RM48 ! Yayyy .

Ada Jualan Raya Meletop nanti weyh , diskaun sampai 90% ! Gilaa betul. Cepat sebelum habis stock hahaa.


So selamat menggila ! heheh



Sumbangan Untuk Anak Yatim, Fakir Miskin dan Asnaf.

Di bulan yang mulia ni , Persatuan Kebajikan Iqra Se-Malaysia (Projek Oqra') melancarkan kempen taja shopping raya 2015 bagi mengutip sumbangan dari orang ramai. Sumbangan yang dikumpul akan disalurkan kepada anak- anak yatim, fakir miskin dan asnaf dibawah kebajikan dan komuniiti di bawah Projek Iqra' .

So jom ramai2 kita beri sumbangan. Sedikit sumbangan yang tak dapat memberi keceriaan kepada mereka !

Untuk maklumat lanjut boleh terus ke facebook mereka - https://www.facebook.com/ProjekIqra (Anda boleh rujuk maklumat terkini jumlah yang masih belum dapat tajaan) dan juga link ke website mereka http://bitly.com/shoppingraya2015 (sila guna link ini untuk mempromosikan website mereka) .










13 comments :

  1. Omg cantik gilaaaaaaa u pakai palazzo tu. Blouse glitter tu u pakai lagi cun dari model nile. hukhuk

    ReplyDelete
  2. Da usha semalam ada berkenan sepasang jubah tu..alih2 xde saiz..sentap

    ReplyDelete
  3. sangat CANTIK okay. hahaha giler kejap kat nile .kekeke

    ReplyDelete
  4. murahnyeee. tengah gawat ni memang sesuai la sangattt hihhi

    ReplyDelete
  5. baju second last tu I dah beli..hahaha..serius selesa!

    ReplyDelete
  6. waaahh, memurah la, ok, nak terjah nile sekarang jugek, hehe :D

    ReplyDelete
  7. murah nyaa..cantik2 namee pakai..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...