Friday, June 5, 2015

Kelegaan Pantas Dengan Cool Tea !

Hi

"Air weyh air weyh !" . Ada dua situasi yang paling kritikal and i was like "air weyh air weyh!" Situasi pertama is bila cuaca tengah paling terik sekali ? Paling terik sampai rasa tekak kering dan dehydrate! I was like "air weyh air weyh!" . Kalau tengah tunggu bus tuh, nampak makcik sebelah tengah teguk air rasa nak rampas terus air dia walaupun rasa air makcik berkenaan tak cukup untuk hilangkan dahaga pun hehhh. Situasi kedua is bila dengan macho nya makan makanan pedas tapi tewas sampai hingus meleleh and was like "air weyh air weyh!"

Tehee ! 

Nak tahu kenapa semua ni boleh berlaku? Dengan cuaca panas terik kat Malaysia dan makanan pedas bergoreng ni memang senang kalau kita terjebak dengan ‘panas dalam’ atau heatiness. Bagi sesiapa yang tak tahu tentang panas dalam ni, ianya satu keadaan bila seseorang tu mengalami panas berpanjangan yang boleh mengakibatkan sakit tekak, lesu, batuk dan sebagainya. 

Biasanya kita kena elakkan makan makanan pedas atau berlemak dan banyakkan minum air untuk hindari panas dalam ni. Menurut orang-orang lama, kalau ada petanda-petanda panas dalam mula berjangkit kita kena elakkan makan 2-3jam sebelum tidur atau palig senang minum teh herba.


Finally ! Solution untuk "air weyh air weyh !" tanpa perlu minum air bergelen2 sampai perut bloating atau kalau nak avoid panas dalam.....Cool Tea ! 


Paling cool bila I dapat cuba minuman Cool Tea keluaran Mamee ni exclusive hanya di 7 Eleven. Paling nikmat bila tengah desperate "air weyh air weyh!" then dengan beberapa teguk terus rasa sejuk. Aaahhhh legaaa ! The power of Cool Tea yang mengandungi 8 jenis herbal extract yang membantu untuk sejukkan badan. 




Paling strategik. Pagi2 nak pelahap nasi lemak pun boleh Cool Tea on the go. Eh hello 7 Eleven kan 24 jam lol ! 
Bila bila masa tengah cuaca paling terik atau tetiba tekak teringin makan makanan paling pedas, Cool Tea please. Lagi sejuk, lagi best !



Mesona Chinensis, Mulberry Leaf, Grosvenor Momordica Fruit, Selfheal, Chrysanthemum Flower, Honeysuckle Flower, Lotus Leaf, Liquorice Root .Thanks to these 8 types of herbal extract. Fuhhh.




Ingat duduk dalam kereta pasang air-con full blast pun tak panas? Bahangnya memang tak tahan. Tapi jangan risau, Cool Tea kan ada hehehe




Standby dalam bag satu . Bagus untuk mengelakkan anda bertukar jadi hulk juga bila dalam stress lalulintas !  Standby Cool Tea ! Badan sejuk, terus tak jadi nak naik angin. Abang sebelah ni masuk lane secara mengejut tanpa bagi signal ?? Terkejut haku! Nasib baik ada Cool Tea...terus dapat aura paling cool. Kalau tak , rasa nak kejar je kereta tu and hon sekuat hati. I lah tu. hiks


Sekarang kalau nak try Cool Tea boleh dapat  di 7 Eleven. 


"Air weyh air weyh ?" ...ingat Cool Tea ! Terus jadi manusia paling cool dan chill. For more info boleh terus ke facebook page Mamee Cool Tea atau Instagram Cool Tea.  


Toodles !



12 comments :

  1. tak pernah lak nampak..Hmmm.nanti lau pergi kena usha usha nih..nak tahu jgk apa rase die.huhu

    ReplyDelete
  2. Lagi cool kalau ada yang tlg belikan tiap hari.. ;)

    ReplyDelete
  3. Kalau dah panas memang sesuai sangat menjadi teman...

    ReplyDelete
  4. boleh cuba ni.. cuaca panas terik ni memang perlu air yang menyejukkan

    ReplyDelete
  5. boleh cuba ni time2 bulan pose ni berbuka posa

    ReplyDelete
  6. Leganya kalau dpt minum time panas2

    ReplyDelete
  7. "Air weyh air weyh"..... ahaksss sure jadi trademark nanti... Suddenly tekak pun dah dahaga dah ni... "Air weyh air weyh.....!!!"

    ReplyDelete
  8. great

    http://variousfastsolution.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...