Thursday, June 18, 2015

Makeup Pantas !

Hi

Sekarang kalau keluar, I orang terakhir yang bersiap. Tu pun belum sempat bernafas lagi. Lari2 siapkan anak segala pastu fikir diri sendiri. T_T So kalau nak makeup memang tak kuasa lah haku nak guna alat makeup yang banyak sangat. Memang sediakan few set of makeup la. Satu set yang makeup tebal, satu set makeup pantas2. Dalam bag makeup pantas2 ni of course ringkas je ada few items je.

Salah satunya benda alah ni, 3CE Shimmer Glow Bloc ! Ni lah penyelamat i setiap masa. Selalu nak gi event kena makeup gak takkan la sememeh. Client pun kang nyesal bagi job hahahhh. Apa ke hodoh sangat blogger ni. At least nampak berseri sikit ah. T_T Dalam hodoh2 ada seri ekekke.

3CE Shimmer Glow Bloc ni, dia lah eyeshadow , dia lah blusher, dia lah buat shading. Dia lah segalanya bagi ku. Pastu ada 4 tone terus, so boleh suit macam2 event. Kalau I nak nampak tebal sikit, selalu i amik warna pink tuh. Kalau nak nampak lebih natural i apply yang peach tu. Tapi warna dia boleh campur2.

3CE Shimmer Glow Bloc
-eyeshadow
-blusher
-shading

Ni I campur pink and peach tuh ! Nampak natural kan .hiks. hodoh lagi tak ? Agak2 boleh dapat job juta2 tak camni. haha. Part mata I apply warna peach . Satu tips untuk orang yang baru berjinak dengan makeup2 ni..kalau nak mudah just amik warna yang boleh blend dengan skin untuk nampak natural. Mata kalau nak nampak berseri, boleh amik warna pink atau peach then calit je kat kelopak kasi nampak tone sikit. Pastu apply eyeliner, dah lawa ! Tak caya cuba ! Pastu dapat job juta2 ..eh.

Second perlu is Slim eyebrow pencil ni. 

Jenuh la kening lebat gila ni. I ni memang lahir2 kening tebal , sikit lagi nak bersambung. hahah.Tapi bentuk tak cantik la. So guna Slim Eyebrow Pencil ni senang ! Sebab mata pencil dia tajam and sharp, mudah nak bentuk.


Mata pencil halus. Takdela bila nak draw tu cam jadi Shin Chan dah nanti. ekekke.


Ni berus untuk sikat kening and blend kening. 




See, tak begitu obvious macam Shin Chan kan ? hiks hiks. I suka apply tipis je tapi kalau nak tebal sikit , buat la tebal. 

Camni...


Tu je ah. Apply lipstick , pastu siap. Tu je ! 

Boleh beli dari ..


      

Video kahwin murah !
Teringin nak ada video kahwin tapi pakej yang ada selalunya mahal benor weyh. Mesti cecah ribuan punya. Masa I kahwin pun tanya depa cas RM2800 per video ke apa . Cis nangis. Tapi teringin. Kahwin sekali je , sayang kalau xde video nak nak time akad nikah tu. Serious sayang kalau xde album atau video.

So sesiapa nak shoot video tapi pakej yang murah boleh cuba tanya kat Naphyra ni. Diorang offer video shooting , editing and tempahan photobook, personalized calendar serta pelbagai produk yang melibatkan design dan printing selain membuat gubahan hantaran dan hand bouquet. Yang penting budget rendah , siap boleh ikut budget pelanggan lagi !

Perkhidmatan untuk pelanggan di kawasan Lembah Klang, Putrajaya, Cyberjaya, Bangi, Dengkil, Banting, Klang, Sepang, Nilai, Seremban 2, Labu, Bandar Enstek dan Salak Tinggi.

Our portfolio video:

Lain-lain video: 

Untuk maklumat lanjut boleh email kami di catch.us@naphyra.com
Atau layari www.naphyra.com
Facebook Page: NAPHYRA
Instagram : NAPHYRA




14 comments :

  1. you still look naturally beautiful without make ups dear nameera.. Happy 1st day fasting :)
    warm visit from http://harinumunirah.blogspot.com/2015/06/the-healing-love-part-16.html

    ReplyDelete
  2. tergoda pulak akak ni namee.. haishhh

    ReplyDelete
  3. Macam mana nakdapatkan ni ya?dekai aeon ada tak?

    ReplyDelete
  4. eemm.. akak tak reti make up sebab tak minat.. ;) hehehe..

    ReplyDelete
  5. Hi Namee, boleh share contact lense brand and colour ape you pakai? Thank you so much :)

    ReplyDelete
  6. Terpengaruh nak beli untuk kening tuuuu. Thanks for sharing namee!

    ReplyDelete
  7. Kat mna boleh beli ya?sebab saya tak pernah make up ,cuma sekarang dh start kena belajar tentang make up..sebab tu tak tau kat mna nk beli...siapa2 boleh tolong?

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli kat www.maystar.com.my or wasap 0178672793

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...