Monday, June 1, 2015

My Skincare Routine Dari Plant Extract

Hi

I memang bukan jenis kulit yg flawless sebab tu la sendu jugak menggelupur bila part skincar ni. ni muka i masa umur 23 tahun..Kulit memang jenis masalah. 




Betul2 serik dah. Tersilap guna produk. Ada chemical and mercury. Sejak terkena masalah kulit yang teruk. Menggerutu dan gatal gila tak tahu nak garu macam mana.Sampai lah terjodoh dengan satu doctor / professor / pakar kecantikan ni kat satu majlis. I tanya dia, macam mana nak elokkan muka i yang dah tahap sendu gerutu tu, tanya sebagai seorang pesakit kulit je. Dengan baik nya dia kasi i cuba formula plant extract "nah u can try this formula". The formula tanpa jenama, ni bangsa doktor kulit yang banyak buat experiment dan hasilkan formula untuk dijual kat butik kecantikan mahal2 pastu cas ribu2 tu .  Katanya untuk heal dan renew kulit tanpa kelupas atau kopek2 .



Masa i cuba tu tak terfikir pun untuk beli formula ni tapi lepas i guna dan elok dan jerawat2 yang basah tu kering dalam masa kurang seminggu. Terus i contact balik doktor tu, dah la dia selalu busy. Duk Italy sana tuuu. Gelojoh i call dia balik, tak senonoh betul, dah la lupa nak cakap terima kasih hahaa. Terus tanya pasal formula ni sebab nak teruskan pakai. I nak beli sebab nak pakai la bukan nak jual. Pastu dia kata dia xde jual sebotol sebotol lah deyyy. I jual dalam tong2 saja. Alaaa tapi i nak sebab plant extract. Dah jenuh pulak kang kalau tiap bulan nak contact dia untuk beli, dah la formula ni dia buat kat Italy. Beli tong2 tu, 10 keturunan pun tak habis haha.


bukan nak tunjuk lubang hidung yaaa. nak tunjuk sendu gerutu tu dah kecut and makin leper.

masa kena gerutu tu ada event, cuba nak tutup guna foundation tapi tak berjaya T_T

Ni da elok !


Ni skin yang dah leper semua dari gerutu tuh.Muka tanpa makeup langsung ya, sebab tu boleh nampak bulu mata i lurus kejung camtuh hahaa takde mascara dan pengepit bulu mata.

Ni testimoni lain pengguna Luminous..









Formula ni elok, so i rasa ramai boleh dpt benefit. Last2 I beli je formula dia and sampai sekarang i pakai plant extract ni. So yeah maka terhasil lah luminous ! Nasib baik i dapat, kalau dapat kt butik kecantikan tu sekali facial rm500. hahaaa. Formula ni dah tested selama 2 tahun. 


Dalam satu set akan ada :
-Cleanser 30ml
-Toner 30ml
-Emulsion 15ml
-Repair Activater 15ml

Pagi after toner, apply emulsion. Emulsion ni macam moisturizer tapi sangat2 light.Ringan je. Takkan rasa lekit minyak langsung. Emulsion, ada fungsi untuk anti wrinkle jugak.

Malam after toner , apply Repair Activater. Masa kita tidur lah skin kita giat tengah repair. So dalam repair activater ni la yang bantu repair lagi. Kalau ada jerawat ke apa , nanti bila bangun pagi akan perasan jerawat kecut and akan nampak muka glow . Masa tidur , minyak akan dirembes rembes so repair activater ni bantu kawal kan minyak tuh dan whiten skin masa kita tidur. Testimoni lain nnti i share kt ig .

So yeah, Luminous dengan tagline 'Dont Panic , Its Organic" theee. alhamdulillah. 

Khas untuk normal to sensitive skin. Untuk semua jenis kulit.

- jerawat
-oily skin
- dry skin
-parut
-liang pori terbuka
-anti wrinkles
- whitening

Harga intro Rm150 untuk set 4 in 1. Masuk postage is RM157 . Plant extract, bila apply kt muka xde rasa pedih. Kult akan rasa lembut je. Ok lah taknak pumpam sgt, kena try sendiri then u guys pumpam hehe. Set ni untuk normal to sensitive skin. Kiranya untuk semua jenis kulit.  Formula dari dan buat di Italy, dan KKM under Luminous brand in process, halal pun in process. Jangan risau, selamat. tak bahaya. I dah guna 8 bulan. 

RM157 semenanjung
RM165 sabah sarawak

100% organik . Made in Italy. 

Kalau rasa nak cuba contact kita kat wassap..

Namee
016 250 9143










49 comments :

  1. wahhh Nameee! Bagus sangat ni. Mesti ramai yang nak beli sebab terbukti berkesan dekat kulit Namee. All the best taw Namee. Produk ni kalau untuk yang xde masalah kulit boleh pakai ke? Apa effect dekat orang yang xde masalah kulit? Hehehe

    Tanya sebab berminat nak beli ni Namee :)

    ReplyDelete
  2. Oo kita pn pnh jadi kulit cmtu . timbul ruam2. tp if alergik jek laa mcm mkn seafood yang xdibasuh dgn btol2. sO akan naik mcm tu. Pegi klinik amik injection and ubat alergik baru baik balik.

    ReplyDelete
  3. Sama jgk...nk tanya apa effect pd skin yg x bermasalah? Berminat sbb terbukti bkesan kat modelnya...he3

    ReplyDelete
  4. Patut la kulit kak Namee cantik :) Tengok harga terkelu lidah dibuatnya. Hehe tak mampu nak beli sebab masih lagi student. Insyaallah one day. Fatin pun mangsa produk mercury jugak. Now tengah nak repair skin, tak pakai apa-apa pun, cuma cuci muka je.

    ReplyDelete
  5. ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ menariknye! Set ni boleh tahan berapa lama ye?

    ReplyDelete
  6. Nakkk..1 set tu boleh tahan baper lame?macam comel2 je Botol nye..

    ReplyDelete
  7. Yeay dah kuar!!!Congrats Namee!!!

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah.. better than before.. ;)
    cantik kulit namee..

    ReplyDelete
  9. Memang berhasil tengok kat muka namee...

    ReplyDelete
  10. wowww..sy tak teragak2 nk rekemen kat kengkawan nih!

    ReplyDelete
  11. one set ni, tahan untuk berapa lama?

    ReplyDelete
  12. Salam. Berminat tgk hasilnya. Berapa lama ambil masa untuk pulihkan kulit sepenuhnya ya? Diluluskan KKM tak produk ni. Tq

    ReplyDelete
  13. nak try sangat yang ni...tp takut sebab kulit sangat sensitif.. salah pakai sikit berbekas.. memang okay ke product ni?

    ReplyDelete
  14. JOM JOIN SEGMEN SAYA 'FREE MOVIE TICKET BY REDBELLAS'

    http://faridaredbellas.blogspot.com/2015/06/free-movie-ticket-giveaway-by-redbellas.html

    ReplyDelete
  15. cambest je produk nie, cepat die bertindak, huhu bole grab nie

    ReplyDelete
  16. produk best nie, sesuai untuk kulit berminyak tak

    ReplyDelete
  17. Namee....ibu mengandung ok ke??sbb hormon tgh x stabilkan, risau naik byk jerawat.pls advice.thx teheee :)

    ReplyDelete
  18. Great testimoni namee... in shaa Allah berkesan jgk utj org lain

    ReplyDelete
  19. Kulit muka sy skg sebijik mcm kulit kak namee yg before tu. Slah pakai produk jgk, tp dh stop, tp still lg menggerutu. ๐Ÿ˜ญ nk try jgk, tp xde duit lg, dh final year ni duk hbis duit kt final year project je. Nnti kmpul2 duit nk try sbb mslah kite sme n nmpk berkesan kt kak namee

    ReplyDelete
  20. Nak try. Bab sy pon salah pakai produk. Skang muke asyik gatal2 n slalu naik jerawat. Klo dlu 1 jerawat pon xbrani singgah muke:(
    Tp..smpi 100+ lh pulak..

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. Hi namee. Dah lm carik product cmni. Now kt market byk product yg akk pun confuse mn ade mercury mn xde. II'll whatsapp you later. Tnx

    ReplyDelete
  23. Salam..Hi Miss Namee..glad to see u have recovered from that skin problem.if u dont mind sharing what product u used b4 ths yg buat ur face react menggerutu tu? Takut jgk kalu2 org lain terbeli..bahaya kan.. tq 4 sharing..

    ReplyDelete
  24. salam. I nk letgo luminous ni. sbb tak sesuai dgn kulit muka I. bru guna 2kali je. rm100 free pos. do whatsapp +60102534083

    ReplyDelete
  25. Assalam.harga dah berubah ye namee?haritu baca mcm rm138..rugi x beli haritu.

    ReplyDelete
  26. Wow..gojes.. should try. Nak juga gegojes pagi raya nanti..

    ReplyDelete
  27. Satu set tu brape lame tahan pakai?

    ReplyDelete
  28. Satu set tu brape lame tahan pakai?

    ReplyDelete
  29. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis dah pakai brape Kali ye?

      Delete
    2. Salam..ada lg x sis? Bleh tau x sis xsesuai mcmana ye? Sy pun baru nak cuba pakai..

      Delete
  30. Hi! Jz to ask. Its okay if i mix up this product with other?

    ReplyDelete
  31. Hi..nk tnye selain dri bli online x leh dpt kt mmne drugstore ke?

    ReplyDelete
  32. Hi nk tnye selain dari bli online ..leh x dapat dekat drugstore ?

    ReplyDelete
  33. Satu bulan boleh tahan ke satu set ni sis..?

    ReplyDelete
  34. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  35. Ade trial set for beginner x..? Thnks

    ReplyDelete
  36. I pun suka produk organic nie sebab lagi better for our skin lagi lagi yg sensitive skin. Somehow I guna nature
    skincare product dari Korea. If you prnah dgr Innisfree. Anyone prnah guna Innisfree tak? boleh bagi opinion?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...