Wednesday, June 17, 2015

Paling Jauh Boleh Pergi

Hi

Tiap minggu, I travel 4 ke 5 kali ke KL dari Seremban. Kadang2 seminggu tu hari2 pergi KL. Pernah satu kali, tengah drive tetiba diri ini merasakan "weyh apehal rasa macam kereta ni jalan lembab seret seret nih?!" . Lepas tu siap dengan bunyi plupp pluppp sprett spreet, em entah la nak type bunyi tayar nazak camne ! hahaa. Pastu asal bila tekan paddle break tapi macam tak cengkam sangat. Lalu ku berhenti di bahu jalan. Jalan pun ada bahu tau jangan main2. Betul2 kat simpang yang banyak kereta. 

Pergh cuak betul. time ni lah lori gabak2 nak lalu jugak kan.Siap hon pin pin, bukan nak tolong.  Terkumat kamit mulut berzikir berselawat. Beranikan diri keluar kereta and pergi check, perghh tayar dah nazak , siap ada bulu2 tayar terkeluar. Wayar tayar tuh. Rasa macam baru je tukar tayar, eh kenapa sudah berbulu. hahaa. Bunga tayar hilang, wayar pun keluar. No wonder bila tekan paddle break macam acah acah nak mencengkam bumi. Nasib baik la i sorang, kalau bawa the boys lagi sendu. 

Lepas insiden mendebarkan terpaksa berhenti di bahu jalan yang penuh lori acah2 transformer tapi tak membantu tuh, terus amik serius hal tayar. Terus jadi rajin untuk survey tayar yang paling best , yang penting tahan lama. Kebetulan masa nak dengar lagu kat youtube, ternampak icon iklan tayar Goodyear kat youtube. Eh jodoh ke apa ni, dan dan je terus muncul dalam hidup ku. Goodyear Assurance DuraPlus.

Goodyear Assurance DuraPlus with technology TredLife boleh provide more mileage sejauh 100,000 km weyh. Bersamaan dengan perjalanan dari KL ke London ke Rio ke Dubai ke Sydney ke New Delhi ke Vegas ke Cairo ke Tokyo ke Paris then balik ke KL balik. Jauh gila tu hoi. Then i calculate, boleh tahan perjalan I ke KL tu 5882 kali. Eh satu tahun ada 365 hari, kira- kira satu haru 16 kali i boleh travel ke KL. weheee. 

Pulak skang tayar Goodyear Assurance DuraPlus ada reinforced layer dari Kevlar. Eh kalau perempuan baca ni confirm tak faham. Cerita pasal makeup tahu lah. Come I cerita kenapa Goodyear Assurance DuraPlus ni awesome...

Tapi yang dalam banyak2 benefit ni, iols rasa yang paling berguna dan memang bagus bagi iols ni programme Worry Free Assurance yang tayar Goodyear offer ni. Sebab sebagai salah satu produk yang dikategori dalam programme Worry Free Assurance ni, tayar iols dilindungi daripada road hazard. So tak kira la kalau tayar uols pancit sebab langgar lubang-lubang kat jalan tu ke, tayar bocor sebab kena paku-paku atau batu tajam apabila jalan dekat construction ke, semua terjamin. 

Jadi macam confident sikit ah bila bawak kereta sebab takyah worry tayar pancit kena bayar lebih.. sebab dah terjamin dengan programme Worry Free Assurance ni. Tapi of course ada juga terma-terma yang tertakluk ah bagi process penukaran tayar secara percuma.. standard la kan. Kalau nak tahu maklumat lebih lanjut pasal Worry Free Assurance ni bolehlah uols layari website ni



Ok lepas kira2 memang sangat berbaloi. Proceed terus tukar tayar Goodyear Assurance DuraPlus !

Ini lah video youtube yang dah menjodohkan kami . heheh



For more info boleh terus ke Goodyear

Toodles !




No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...