Sunday, July 26, 2015

Penyelamat Setiap Hari !

Hi



Salah satu urusan harian yang memang takleh tinggal is bersihkan rumah. Bila ada dua babies means memang kena jaga kebersihan sebab habuk and kotoran boleh buat baby sakit. That is why la i strict sikit bab kebersihan . Plus Adam suka makan sepah2 then lantai bersemut. Bila semut gigit dia tahu pulak marah hahahaa. So i got no choice, memang lah kena bersihkan rumah hari2 !



VACUUM cleaner ! Yes I need vacuum cleaner . Nah ni vacuum cleaner paling memudahkan hidup. Toshiba vacuum cleaner model VC-GC33BSA . 

  Satunya vacuum cleaner Toshiba model VC-GC33BSA Santa ringan. Cuma 2.8 kg aje.. So nak angkat gi mana2 senang. Kecik and ringan. Memudahkan I nak angkut gi mana2. Kecik dan ringan, budak pun boleh angkat ! 

Vacuum Toshiba model VC-GC33BSA yang didatangkan khas dengan design yang boleh stand macam tuh. So lebih kemas bila nak disimpan. Takdela bersepah2 wayar atau tiub tuh. 

Hand switch and easy power control. Ada 3 level power control .Remote control kat bahagian pemegang so senang nak capai. Takyah nak terbongkok2 bila nak tukar level. Off min/mid dan max ! 

Kedua , kuasa 'DUAL TORNADO SYSTEM" . Sedutan dia sangat power ok. Nak2 kalau rumah yang jenis suka letak carpet, habuk2 and mites yang tersembunyi susah nak bersihkan. So I try vacuum  carpet kat rumah I selama 1 minute. 




Nak buka dust container pun senang ! Tekan je button push. Then container tu terbuka dengan kemas. Habuk tak bersepah .


Then after 1 minute,  i check in the dust container..
Nampak tak...ni dalam masa seminit je I try vacuum carpet tuh. Kalau tengok dr mata kasar, carpet tu nampak bersih je, Takde pasir atau debu tapi bila cuba vacuum guna vacuum Toshiba nih....wahhhhhh gila lah. Dalam segala pelosok carpet tuh dia sedut ! Baru seminit, kalau seluruh carpet tu agaknya dah penuh dah dist container tu sebab habuk yang kita memang tak nampak langsung ! Kiranya kuasa sedutan Dual Tornado System ni sangat hebat in sedut habuk sampai ke dalam carpet !


Nampak tak habuk yg bergumpal tu ? Dalam seminit je dapat kumpul gumpalan habuk tu. Sedutan vacuum ni memang kuat , DUAL TORNADO SYSTEM !

Basically, vaccum model Toshiba ni ada 4 kepala :
1) Untuk carpet and lantai. Floor head with revolving brush.
2) Round brush untuk bersihkan sofa atau celahan kerusi.
3) Kepala yang lebih narrow untuk bersihkan pelosok sempit.
4) Futon brush, untuk singkirkan bed dust dan mites. 


1
Floor head dia ada clean flooring revolving brush. so kalau nak vacuum lantai pun takde masalah and jangan risau takkan calar punyaaa.


Smooth ride gituu !

Carpet or lantai ? No problem !



2



 Segala celah contoh macam kerusi rotan kan susah nak bersihkan so bila ada berus macam ni senang. Sambil berus sambil sedut dengan kuasa sedutan Dual Tornado System tu !! Wahhh memang licin !

3


Kepala yang lebih narrow dan muncung. Khas untuk area yang memang tak boleh nak selit contoh macam celahan tingkap yang ada grill macam ni. 




4
Kepala with futon brush. 

Atas permukaan sofa atau katil. Bila tengok dengan mata kasar nampak macam bersih je kan padahal banyak bed dust! So futon brush ni bantu untuk remove bed dust tuh !


Boleh adjust kepanjangan holder tuh.  Nak vacuum bawah sofa senang sebab takyah bongkok kan badan .


dan yang paling penting sekali....
Terbukti secara saintifik, boleh mengurangkan pendedahan terhadap hama dan habuk ! So sesape yg allergic dengan dust atau ada resdung ke akan hidup dengan aman ! haha.



Say yayyy to vacuum cleaner Toshiba model VC-GC33BSA ! Senang gila hidup i. Nak vacuum pun cepat.Bunyi pun tak bising sangat. So time anak tidur pun i boleh vacuum !

Kalau nak tau lebih lanjut lagi, boleh layari kat sini..




Toodles 



4 comments :

  1. Wah....rasa macam nak beli juga lah 😆😀

    ReplyDelete
  2. Aasalam namee..bgtau la rega sini..eheh

    ReplyDelete
  3. Good tips!! Thanks share =D
    Macam best je kalo dapat satu untuk birthday...hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...