Thursday, June 25, 2015

Sedapnya OLDTOWN White Coffee 3-in-1 Hazelnut .

Hi

Mana nak cari coffee yang betul2 rasa original? Coffee yang betul2 rasa macam zaman nenek dulu . Very traditional. Rasa yang ummpphhh . Rasa yang begitu 'oldtown' . Dengan campuran istimewa  roasted Arabica, Robusta and Liberica coffee beans . Disediakan pulak dengan resepi tradisional. 

Sebut 'oldtown' , terus ingat OLDTOWN White Coffee ! heheh !! Ini dia my bestfriends sekarang ! If korang suka coffee yang rasa original dan aroma yang menyegarkan (bau pun boleh segarkan diri ), boleh cuba OLDTOWN White Coffee.

I tak boleh hidup tanpa coffeee !! Argh , kalau xde coffee i rasa sangat weak. I need caffein lepas terjebak dengan gaya hidup yang hectic gila. Hari2 nak urus babies, rumahtangga, kerja clients, study, and skang gatal business. Hahaa. I rasa hectic sangat and weak. So i need coffee setiap hari !

Especially bulan Ramadhan ni lagi lah terasa hectic dan penat. Kadang-kadang memang boleh rasa diri ni dah tak terurus and pening kepala kerja mana nak siapkan dulu. So memang pentinglah kalau hari dimulakan dengan coffee. Setiap pagi ! If minum coffee pagi, my energy tahan sampai malam. Jadi setiap pagi di bulan Ramadhan ini akan dimulakan dengan OLDTOWN White Coffee. Terus rasa segar minda dan senang nak fokus sampailah ke waktu berbuka. Badan pun tak rasa lesu semacam je hihi.


Dalam 1 packet ada 15 sachets x 40g . Jimat jimat. 

Salah satu perisa yang I dah jatuh cinta is OLDTOWN White Coffee 3-in-1 Hazelnut ni ! 

Rasa dia lemak dan berkrim dan yang paling I suka rasa nutty flavor dia. Walaupun rich in flavor tapi tak pernah rasa jelak pun so memang sesuai dengan tekak ni. Aroma yang kuat perghhhh ! Taip pun tetiba teringin .

Paling i suka sebab senang nak bancuh. OLDTOWN White Coffee 3-in-1 Hazelnut ni , letak dalam cawan then letak air panas. Jadi sesiapa yang rasa nak cepat bolehlah bancuh OLDTOWN White Coffee 3-in-1 Hazelnut ni dulu untuk berbuka biar hilangkan haus tekak. Paling mudah dan pantas.

Betapa mudahnya hidup sekarang ni. Walaupun dalam gaya modern in paket 3IN1 tapi cara pembuatan dia tetap cara traditional. Sedap gila OLDTOWN White Coffee 3-in-1 Hazelnut ni. Dalam usaha nak serve rasa kopi yang original dan traditional untuk consumer . Awesome. 

Masukkan air panas saja, ready untuk dihidang . Wah wah ayat macam iklan tv sangat uols. hahaa. Tapi memang sedap gila .

Sedia untuk dihidang !


Dapat bau dan rasa hazelnut dalam adunan coffee ni ! 




Eh eh tapi kadang2 I buat iceblended OLDTOWN White Coffee 3-in-1 Hazelnut jugak ! ahaa rasa coffee ni sedap sangat samada panas atau sejuk ! Memang terbaik untuk dihidang untuk berbuka buat family! Sedapnya omaihhhh. 

untuk tengok perasa2 yang ada boleh tengok kat web diorang OLDTOWN White Coffee




11 comments :

  1. Sambil tengok coffee tu mata I tak boleh lepas pandang rumah u. So cantik!

    ReplyDelete
  2. nenek i suka gila oldtown coffee. tapi yang hazelnut dia tak boleh minum kang kena gout hahah. dia beli yang original or sugar cane tu. habis beli habis beli T__T

    ReplyDelete
  3. All time favorite mmg sdp gilos

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum. hye sis... saya pun macam sis jugak wajib minum kopi pagi2.... segar sampai malam, so true. lepas ni nak try lah oldtown white coffee ni pulak... sebelum ni minum LA kopi... btw, sis jemput baca lurvealoevera.blogspot.com . saya ada share pasal parenting styles. esok last paper saya , Family Counseling. doakan saya yea... =)

    ReplyDelete
  5. Sedapnyaaa, boleh laa try nanti :) Selalu asyik minum milo je bole la try minum Old Town

    ReplyDelete
  6. fuh air kopi ais kasi pekat punya.. Mmg fevered I tuu.. sedap layannnn...

    Blogwalking sini

    Panduan Lengkap Cara Setting Domain Dot My di BlogSpot

    ReplyDelete
  7. serius, perisa hazelnut ni mmg sedap ! suka sangat !

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...