Saturday, June 20, 2015

Testimoni : My Skincare Dari Plant Extract 100% Organic !

Hi

Alhamdulillah. happy sangat bila pengguna Luminous pun happy . Jerawat kecut, parut pudar, pore tutup , nampak glow, etc . Tapi yang paling penting tak bahaya. Luminous is 100% plant extract, xde kandungan mercury atau bahan2 kimia merbahaya. Ramai customer pun yang macam kes i jugak. Mangsa produk mercury , or chemical yang pelik2  ni. Luminous ni memang 100% organic sebab tu tagline dia 'dont panic, its organic" . so jangan panik panik ok. mehehe

Terima kasih untuk customer yang sudi cuba Luminous.  100% organik. hihi. Then after 2 minggu lebih dah jual , ramai yang bagi feedback positive. 

Dari texture and bau dia pun akan tahu produk ni organic. Tak melekit atau berminyak. Texture nipis sangat. Formula ni I beli dari Italy dan dibuat oleh pakar kulit. Pakar kulit ni lah yang bagi i cuba formula dia masa muka i gerutu tuh.


-100% organic
-Texture sangat sangattt nipis
- Made in Italy

Flawless..Whitening....Anti-aging !


Ni antara testimoni yang I dah dapat so far. 

Nah ulang tayang time muka gerutu. Nanah berair , gatal gila. I rasa pelik bila tengok my skin dah nampak nipis sampai nampak urat hijau. so stop la satu produk ni, bila stop terus jadi teruk gerutu. Then baru la tahu ada mercury rupanya. Kalau nak tahu, produk mercury selalunya krim dia kuning2. Yang bezanya banyak mana la kandungan mercury dalam tu. 

So Luminous ni lah yang repair balik my skin.





Ni testimoni I sendiri. Pic belah kanan tu takde makeup lagsung. Sebab tu boleh nampak tepi hidung pun ada titik2 sikit. 


After seminggu , alhamdulillah . Tapi i dah minta izin dia dah untuk share testimoni dengan syarat cover rambut n leher dia. hewheww. I pun happy tengok skin dia sebab teringat skin masa gerutu tu. Masa gerutu tu, nak tutup dengan foundation pun misi gagal weyh sebab bijik2 tu takleh sorok . T_T


Parut hitam bertahun2 mula pudar. Dalam seminggu akan nampak parut and jeragat mula pudar.  Tak hilang terus tapi sikit2 dia pudar. Produk organik kena sabar sikit okehh, sebab dia repair dari dalam. Macam mercury, hari ni pakai esok kempis. So pilih la nak  kesan cepat and guna mercury yg rosakkan kulit dan organ dalaman atau organik yang amik masa sikit tapi repair betul2.


Pore luas. Ni after 2 weeks. 



Sebelum kulit gerutu, kusam and tak sekata. Selepas kulit sekata dan mula licin. Jerawat mula kecut.



Dalam satu set akan ada :
-Cleanser 30ml
-Toner 30ml
-Emulsion 15ml
-Repair Activater 15ml

CARA GUNA

Pagi 
-cuci muka denga cleanser . Satu pump
- Amik kapas dan pump 2 pump toner. Sapu ke muka ke arah atas untuk buang sel kulit mati.
-Apply emulsion satu pump. Emulsion bertindak sebagai sunblock juga, ada SPF 18. 

Emulsion ni macam krim pagi tapi kita tak panggil krim pagi. Kita panggil dia emulsion sbb texture dia yg sangat nipis !

Malam
-cuci muka denga cleanser . Satu pump
- Amik kapas dan pump 2 pump toner. Sapu ke muka ke arah atas untuk buang sel kulit mati.
- Apply satu pump repair activator then sapu keseluruh muka. 

Repair activator ni gel untuk repair skin belah malam. Bila bangun tidur , akan rse beza sangat kulit.

Pastu tunggu flawless ! hehe. Bila bangun tidur skin akan rasa tegang and lembut je. Tak berminyak !


So yeah, Luminous dengan tagline 'Dont Panic , Its Organic" teeheee. alhamdulillah. 

Khas untuk normal to sensitive skin. Untuk semua jenis kulit.

- jerawat
-oily skin
- dry skin
-parut
- tona tak sekata
-kulit rosak dan kelupas
- kulit rosak sebab tersalah guna produk 
-liang pori terbuka
-anti wrinkles
- whitening


Banyak lagi testimoni tapi sendu pulak nak letak semua ahaaa panjang pulak post ni kang. Skang Luminous dah ada page Instagram and Facebook page dah. Akan share testimoni banyak2 kat page facebook ..


                                               




16 comments :

  1. WOW! bagusnie
    nanti nak beli lah!
    http://nuruleimanhikmah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Nak Tanya, untuk muka je ke? Cause kita ada satu parut panjanggg jatuh motosikal masa remaja..kat betis..dah bertahun tahun pon. Parut tu slim je but panjang about..5 cm..

    ReplyDelete
  3. mmg best skin care nie sy dah cuba...
    lemut jer kat kulit...
    paling best bila kita cuci muka gune cleanser nie rasa lebut kat kulit...
    tak pedih,terkena kat kelopak mata pun ok jer...
    so far dah nampak perubahan postif kat kulit sy...
    thanks namee....
    btw, selama berpuasa n semoga suksess selalu dgn business awk nie, n semoga murah rezeki... :)

    ReplyDelete
  4. perghhhhh.. jelas sgt tu efek dye.. mmg bgus produk ni.. tahniah namee.. many will thank you after this.. :)

    ReplyDelete
  5. Salam Nameera....
    Harga 1 set brape? Nk order mcm mana?

    ReplyDelete
  6. Kak namee best plak produk ni..
    Nak cube lah. Tp kene stop dlu ye skincare bfore ni?
    Org pregnant bleh pkai?

    ReplyDelete
  7. Bila tengok muka namee sekarang macam tak caye je namee pun ada skin problem yang quite bad jugak eh dulu. Power gila produk ni. Nak try jugak nanti. Thanks for sharing namee ! :D

    ReplyDelete
  8. perghh, awesomenya dia punya result. nak2 lagi organic, memang kena try. nak cuba jugak lah.. nak kecilkan pores.. sebab dulu time remaja, banyak naik jerawat dan suka pijer (picit jerawat) then, bertabahlah sekarang pores yang terbuka luas di muka..
    http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. MENARIKKKKK :)
    Salam singgah dari http://harinumunirah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Saya nak tahu produk ni halal dan sesuai dibawa/ pakai masa umrah tak?

    ReplyDelete
  11. still searching for a good skin product. can give a try. thanks for the info.http://kumakikaeamelyn.blogspot.my/

    ReplyDelete
  12. saiz kecik sangat..teringin nak try tapi tak yakin bole tahan sebulan ��

    ReplyDelete
  13. memang nak sangat cuba tapi saiz kecik sangat..tak yakin boleh tahan sebulan 😥

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...