Wednesday, July 15, 2015

Cara Mudah Halau Nyamuk

Hi

I paling risau betul gejala demam denggi ni. Susah nak kawal sebab nyamuk aedes sangat tiny and macam mana nak halang the tiny cruelest evilest mosquito dari menganggu hidup kita woih ? Sekali gigit je boleh bahayakan nyawa orang. Serious, ini sangat serious. Dah berapa kali I type perkataan serious. Sebab ni antara hidup dan mati. Tak dapat imagine if Adam atau Noah kena. Sedihnya.

Kena serang selsema pun I dah sedih sangat tengok . apa lagi kalau demam denggi. So I prefer kurung diri dalam rumah je untuk protect diorang tapi kesian pulak sebab boring. Emm, once in a while , bawak jugak diorang main kat luar kawasan rumah. Walaupun jiwa meronta2 risau kalau ada nyamuk aedes yang datang dekat. Tapi 5 minute je pastu i suruh masuk rumah hahaaa. Pity Adam ah. Kalau boleh kurung Adam and Noah dalam sangkar kelambu tu lama dah i buat haha.

Then haritu pergi pharmacy ternampak Tiger Balm Mosquito patch ! Like omaihhh ,terus tergelak kat diri sendiri sebab rasa ketinggalan zaman. Rupanya ada dah 'patch' yang dijual untuk avoid nyamuk aedes .Bukan nyamuk je tapi segala jenis serangga pun anti dengan bau Tiger Balm Mosquito patch ni !

Ini dia haa ...



Mosquito Repellent Patch !





Dalam sekotak ada 10 patches. ihikss. Co banyak stock la, setiap kali nak keluar rumah atau outdoor di kawasan yang besar potensi banyak serangga and nyamuk ni no worries lagi. hewheww.  Bau yang tahan lama and dari natural ingredients ! So x bahaya for babies n kids!!


Ni patch dia. Comel je bentuk bulat camnih. Patch ni ada bau yang serangga atau nyamuk tak suka. Bau macam minyak angin camtuh, tapi bau special yang bertindak untuk jauh dari segala serangga yang tak diingini. So dari jauh dia bau dia takkan dekat. Hah padan muka jangan harap nak nikmati darah we alls. hahah

Cara nak pakai senang je, koyakkan patch tu dari pelekat then lekat pada baju. Dia ada gam untuk melekat pada baju. So pastu takde serangga atau nyamuk nak sibuk datang gigit ! For babies pun takyah dah pakai kelambu ke apa untuk avoid nyamuk. Tampal Tiger Balm Mosquito patch ni je.




Off we go to outdoor ! 

Senang kan hidup camni. hewhew. For more info boleh terus ke ..

Toodles!











4 comments :

  1. Belum pernah beli lagi.. ni dekat nak raya ni elok sangat beli.. standby untuk balik kampung..

    ReplyDelete
  2. Tak sangka ada produk camni, baru Google cara halau nyamuk tetiba sampai di sini... nanti nak cari gak la...

    ReplyDelete
  3. Oh..ade ea...tk pernah nampak lg...bole la carik lepas ni sbb anak yg sulung tu nyamuk mmg suke kt dia

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...