Tuesday, July 28, 2015

Flawless Makeup In 3 Minutes !

Hi

Pakai la makeup mahal ke murah ke, kalau teknik tak betul mesti foundation or BB cream barcapok. hewhew. Even guna jari pun tak sempurna sangat. Tak setiap pelosok skin tu rata dengan foundation. Akan nampak obvious bila berpeluh la cam titik2 .I dah pernah guna jari, sponge, cotton tapi tak smooth. Kalau nak fundation smooth , sila guna berus foundation yang padat. Ni pun i belajar dari jurumekap kat Sephora. Dia kata guna berus je boleh dapat hasil yang betul rata. 

Guna berus and ratakan kan muka dengan circular movement. Brush tu pusing2 kat skin. haha taktau nak guna ayat camne ni. Tapi yang penting brush foundation tu kena yang jenis padat tau ! Kalau guna brush akan dapat hasil smooth gila, beza kalau guna jari akan nampak cam stroke stroke. So yeah guna brush okays. Satu cara untuk jimat makeup jugak hahaa, guna la Face Luxe Brush ni, satu pump dia boleh ratakan the whole face. So tak bazir.

Face Luxe Brush by Breena Beauty ! Harga sangat murah weyh so i prefer this one instead dari Sephora punya kecik je. Ni bigger sikit. boleh guna untuk apply foundation or any powder !

See the brush padat and halus2. 

So dua benda ni is a must lah di kala i kelam kabut. Kat rumah memang tak sempat nak bersiap dengan baby2 ni lagi. so dalam kereta la i macam orang gila bersiap . Tapi lebih confident sebab tahu result dia akan smooth. Pernah one time i kelam kabut siap dalam kereta so guna jari je hahha pastu dah habis event baru sedar yang makeup tak rata huwaa sampai skang rasa "sakitnyaaaa tu disiniiii" . Malu woi. 

Jeng jeng. Dalam kereta. Ready get set go ! Kereta tengah huyung hayang pun takpe ya.

Kening macam gansgter akibat jatuh toilet berjahit pun takpe ya, yang penting faountaion i rata meletop !! Kalah Diva AA.




Ni da habis dah tapi saja nak posing hahaa. Gigih kan orang tua ni nak selfie. Takdela, nak tunjuk hasil dia ! Jangan meluat uols.


Camni ! Smooth je, lepas i guna foundation i guna brush jugak untuk apply loose powder. Nampak natural je. 

So faham tak nih, sila guna berus pastu jangan beli yang mahal2. I prefer Face Luxe Brush by Breena Beauty ni sebab harga murah tapi kualiti tinggi. Boleh beli dari website terus je senang. Tak sabo nak tunggu brush dia yang lain. Best best ! 












15 comments :

  1. thanks Namee. Banyak Fara belajar mekap from your blog hihihi ;)

    ReplyDelete
  2. Salam dear. Berus untuk powder macam mana pulak ye? Terima kasih

    ReplyDelete
  3. pernah jugak guna brush. tapi silap guna size kecik dan leper. buat lenguh tangan. rupanya kena guna size mcm ni. tak la bercapuk dah. hui hui

    ReplyDelete
  4. i suke guna kabuki brush.... lebih kurang mcm brush ni.. tapi.. tapi...
    agak rugi makeup tu bnyk melekat pd brush..

    ReplyDelete
  5. Ada jual kt kdai x??? Hehe... Like watsons or guardian...

    ReplyDelete
  6. namee nih saja tau buat akak tergoda ngan brush ni . Sebab Namee rekemen harus la akak nak gie intai la ...nak nomey nomey cam namee jugaks

    ReplyDelete
  7. WEB TUE TAK BOLH KLIK.. TIADA APA2 YG BERLAKU BILA KLIK

    ReplyDelete
  8. Hehehe sakitnya tu disini kes mekap tak rata yer. Very nice sharing btw, akak selalu laaaaa teringin nak kelihatan flawless dalam masa seminit dua, tapi selalu bila apply cream, mmg taknya, lagi kita tonyoh, lagi dia macam kepelikan. will try this teknik later ;) thanks.

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum
    hi singgah sini
    sory hr nie bz x sempat nak BW

    ReplyDelete
  10. thanx a lot...selalu main hentam jer guna tangan...tenyeh sana sini haha...lepas nie kena cari brush nie lah

    ReplyDelete
  11. nice sharing.. ^_^
    jmpt singgah blog nt yer zianaeinos.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Cup, letak foundation tu kat muka lepas tu ratakan pakai brush ke? Ke letak kat brush dulu kasi raya dan sapu kat muka (isk mcm ngok sgt pulak soalan ni)

    ReplyDelete
  13. penah try dulu, mmg menjadi & flawless.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...