Monday, July 13, 2015

Kulit Lembut Dengan Pantas !

Hi

Mari mari mari. Sesiapa yang jenis nak jaga kecantikan kulit nak kulit lembut, licin , gebu, wangi setiap masa tapi dasar pemalas nak sapu lotion haipp ! Yes faham kenapa sesetengah orang malas nak sapu lotion. Satunya sebab cuaca  yang tak menentu and semakin panas. So akan rasa melekit bila apply lotion. Kebanyakan lotion yang ada kat pasaran sangat tebal and sticky. Dah la tebal, tak menyerap dalam skin pulak tuh. Hanya sekadar atas skin saja.

Akan rasa tak selesa bila peluh , lotion cair and rasa melekat2 kat baju. Lepas tu rasa macam arghh stress menyesal pergi apply lotion tadi. Aktiviti jadi limited. Kedua, sebab selalu tak sempat. Rasa leceh nak apply lotion kena picit botol dot by dot lotion keluar dari penutup botol then nak sapu seluruh badan. Leceh, perlu 5 to 10 minit untuk ratakan lotion seluruh badan saja. Nak nak jenis macam I  ni, routine harian memang hectic betul . Since ada baby ni, I dah lupa when is the last time I manjakan skin dengan kelembapan. 

Finally, ada juga lotion yang memahami keperluan wanita2 yang selalu rushing and fobia dengan lotion jenis tebal. 

Its Vaseline sprays body lotion ! 


Haipp awal2 lagi dah rancang nak ootd macam mana. Baju tebal ke nipis ke, no worries. Vaseline sprays body lotion adalah body lotion yang sangat tipis ! Takkan rasa melekit langsung. Yes i tell youuuu.



Vaseline sprays body lotion, dalam bentuk spray. Ada dua jenis ..
- Vaseline Intensive Care Spray Body Lotion Dry Skin Repair 190gm


-Vaseline Intensive Care Spray Body Lotion Aloe Soothe 190gm yang mampu melembutkan kulit dan memberi kesegaran kpd kulit. Semuanya dlm beberapa saat!



I paling paling paling suka spray concept macam ni sebab cepat ! Lepas mandi, boleh terus spray kat semua area body skin then terus ratakan. So tak perlu dot by dot oh baru part tangan, dot by dot lagi oh betis settle, dot by dot oh peha...bila nak habis. hahaaa

See, walaupun bernama 'lotion' tapi texture dia sangat tipis. Lebih senang nak ratakan and menyerap pentas ! Kulit yang dry akan dapat kelembapan sesaat je.walaupun tipis, kuasa kelembapannya tetap kuat n cepat! Tak percaya cuba ah !



Ini lepas diratakan. Nampak tak my skin nampak smooth kan ! Even lepas kena air atau berpeluh takkan rasa melekit langsung. Skin akan lembap tapi bila berpeluh tak rasa melekit langsung. Macam magic ! Itu maksudnya lotion tu serap direct dalam skin terus !

Senang kan , hewhew. Jimat masa sebab boleh spray spray spray the whole body ! Menyerap ok boleh terus buat actvity harian macam biasa. Tak terbatas samada aktiviti lasak atau ringan ! Berpeluh atau tak , takde masalah !



Kelembapan terus absorb in skin. So yayy !

Untuk maklumat lanjut boleh layari laman web Facebook Vaseline atau laman web rasmi Vaseline. Ada discount voucher boleh download yeayy  !




11 comments :

  1. wow mcm best je kena try nih.. skrg tgh pakai nivea... x melekit pun just leceh jela :)

    ReplyDelete
  2. Dah pernah beli.. at the end.. akak bagi anak2 yang guna.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. Vaseline pun salah satu produk kegemaran.
    So bila keluar yang spray ni lagi la suka

    ReplyDelete
  4. jom singgah http://www.rayud.com

    ReplyDelete
  5. ooo..memang menarik.. akak nak cuba gak lah..

    apa-apa pun come!! joint blog akak .. http://ruzitakitchen.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Utk mr sesuai tak ?

    http://variousfastsolution.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Looks promising!

    xoxo,
    Elycia
    www.elyciaj.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...