Friday, July 10, 2015

Lelaki Confident !

Hi

Masa mula2 diberitahu yang I salah satu blogger yang dipilih untuk kerja makeover beberapa orang jejaka, "I was like" wooowww eh macam mana nak makeover 'lelaki' while i seorang perempuan haha.Nanti I pilih corak2 bunga nanti. haha. Sebab tak pernah pikul tanggungjawab untuk makeover and jadi juru nasihat fashion untuk lelaki. Okay la tahu here and there tapi ni I kena makeover untuk 5 lelaki ya yang terdiri dari pelbagai size dan bentuk . hahaaa.


Tapi bila I tahu collaboration with brand besar John Master , pheww terus hati lega sikit . Sebab John Master ni tak pilih kasih . Semua design yang dikeluarkan tak fokus untuk satu design untuk sesetengah size saja. Semua size dan cutting pun ada. 

Okay, ready ! Tiba2 rasa semangat untuk makeover jejaka2 ni. Ok set , cabaran bermula !


I diberi masa 20 minit untuk pilihkan pakaian untuk setiap pemenang under contest nama I collaboration with John Master. Bukan perempuan je riuh bila pilih baju ye, lelaki pun sama 2 kali 5. Cerewet pun ye gak. Tapi nasib baik la John Master ada banyak jenis pattern, cutting and size. So pemilihan baju untuk each of them made easy ! Berani diorang lawan cakap I..haha.

Ok ini cikali, dia suka t-shirt yang fit sikit. So yeah John Master ada !

Ujang cakap dia nak sorok perut dia sikit, hahaa. Jangan  risau, John Master ada cutting yang boleh nampakkan seorang jejaka nampak slim terus nampak macam model.

Ok ini peserta yang passive sikit. I tanya sepatah, dia jawab sepatah . Ok xpe salah satu cabaran lah nak handle and memahami jiwa seorang lelaki dari sudut fashion. eceh.

See, Cikali dan Ujang berjaya disiapkan dan Ujang berjaya menyorok perut dia dengan kemeja dari John Master yang nampakkan dia lebih slim !

Cabaran tak berhenti di situ ya. Semua peserta yang telah di make over kan kena cat walk di depan juri sambil tunjukkan gaya yang paling confident ! Confident men, yeahhh itu yang kita mahu !





Ni confident sampai boleh selfie depan juri ! hahaaa. 

Ok ni group dari BeautifulNara. Cara dia tunjukkan confident tu dengan gaya gentleman. 

Ok ni pun dari group Beautiful Nara, bukan main terus sasa weyh  hahaa. Takpe yang penting confident !

Dari semua peserta from 3 groups under BeautifulNara, Budiey and Namee , ni senarai top 5 ! Okay la dari my group ada gak sorang yang mengahrumkan nama group. hahaa, Broframestone. Group Budiey saja, 2 orang dah rembat in top 5 list. 

Noah pun ikut haritu. Sebagai penasihat fashion gak ni.


Ini lah 5 jejaka yang I dah make over kan pun. haa amacam confident tak gaya masing2? eceh.

Masa ni nak umum pemenang dah hewhew. 3 pemenang utama yang dipilih akan bawak pulang barangan John Master worth RM800 weh !


Ok rasa berjaya make over diorang semua ni.Happy tengok masing2 nampak confident dah. Masa mula2 datang sendu je masing2. hahah



Nara, Budiey and me. 

Senpat lah rembat satu baju melayu John Master untuk husband untuk raya. Design pakaian John Master sangat peka dengan size and cutting . So semua orang boleh pakai and dari pelbagai peringkat umur ! Remaja atau dewasa , boleh nampak confident and kacak ! 

So yeah ! 







8 comments :

  1. waaaaa nameee congrats... mesti seronok kan pergi event event macam tu?

    ReplyDelete
  2. abah muja sali beli brand john master. mmg sesuai la..

    ReplyDelete
  3. raya tahun ni pun encik suami saya pakai john master.. hee~

    ReplyDelete
  4. Wah, mcm2 gaya deorang tunjuk confident

    ReplyDelete
  5. Hehe.. Best2.. Tq namee n john master

    ReplyDelete
  6. Raya dengan John Master kita tahun ni... Yeah..

    ReplyDelete
  7. baru nak beli baju melayu untuk asben kat jusco semalam..tp katanya tak payah pulak sebab dia tak beraya tahun ni kena keje..hehehe..tp dah berkenan tuu..

    ReplyDelete
  8. my hubs favourite brand.. esp baju melayu
    tp tahun ni tgk kt PARKSON design cm sampah semua.. sorry to say.. tak macam before this..
    tetiba hilang mood nk beli baju raya

    blh suggest mana lagi outlet john master ni?
    tqia

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...