Friday, July 31, 2015

#Life Update : Lega Hati

Hi

Lega hati, paru2, hempedu, organ dalaman, rahim, ovari , pankreas, tiub esofagus. Semua lega hahaa sebab dari minggu lepas dah ada staff yang handle Luminous. Bagi gaji tinggi biar semangat sikit dia kerja hahaa . Staff pun adik sendiri so tahu dia nak beli laptop , kereta baru tuuu hahaa. So agak lega la bila ada staff yang uruskan. Nak layan customer mesti nak layan elok2 tapi i tak boleh buat dua2.

Anak tengah nak membesar n makin manja makin banyak pe'el. So memang nak 100% tumpuan. Selama sebulan i urus Luminous Series sorang2, setiap hari tidur kul 3 . After anak tdo baru boleh bungkus parcel semua. Pagi pun kejap2 lari dapur reply wassap hehe siap ada customer marah nape lewat reply. hiks tanjat titeww. Beratus wassap beribu conversation, memang perlu mengadap je hari2. 

Demi nak buat yang terbaik untuk both, I kena ada pembantu.Nasib baik la adik iols cuti sebelum nak proceed sambung master ni so dia kerja la dulu. Fuhh fuhhh so Luminous pun boleh jalan lancar, I jaga anak. I jaga bab marketing je and teruskan kerja blog. Sebulan lepas deadline semua kelaut dah untuk kerja2 blog ni . Nasib baik I dah habis belajar, so memang beban atas bahu tu dah  hilang. Beban beg Umobile yang i selalu bawak gi kelas tiap minggu tu dah hilang. hahaa. 

Sian kat anak sebab diorang tak kisah pun berapa banyak mak bapak dia earn tiap bulan. Yang penting aku nak peluk manja nak makan susu tidur.So yeah., itu kerja sebenar I. Alhamdulillah Luminous dah stable, ramai yang repeat order berkotak2 sebab serasi dengan skin . Marketing pun tiap malam sebelum nak tidur tu sampai terlelap. Mati lah kalau esok tak bangun mati dalam duniawi je duk fikir business . T_T

Buat masa ni belum buka agent and dropship lagi sebab I handle alone so bila ada agent n dropship i nak jaga askar ni baik2 . Taknak la hire agent pastu biar diorang sorang. Takmau2 , we work as a team and friend tau. Sekarang stock cepat habis so kalau buka agent nnti lagi laju pulak kang sebab stock order dr Italy so makan masa nk ke Malaysia.Haritu 3 ribu stock licin . Alhamdulillah dah makin ramai guna and repeat. Terima kasih banyak2 sebab sudi cuba Luminous then repeat order bagi mak sedara mara semua.

Lepas ni insyAllah ada foundation pulak . Ni tengah test foundation and tengah deal harga untuk dapat murah sebab i nak jual harga mampu milik tapi kualiti macam produk mahal. Sebab order dr italy so yeah kena buat muka kesian sikit nak mintak murah dengan mat saleh tuh. T_T . 

Ok Adam dah gayut kat iols. Nanti bebel lagi. hehehhh. 

Kalau nak tengok tesimoni boleh follow fb : Luminous Series , Instagram : Luminous Series 



Dulu dan sekarang lepas guna produk 100% plant extract Luminous . Dah restock ya skincare ni. Kalau berminat untuk tahu lebih lanjut boleh wassap terus Fira 016 250 9143




Wassap : Fira 016 250 9143



12 comments :

  1. alhamdulillah..rezeki kak namee..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.. lega rasanya dah ada pembantu kan.. ;)

    ReplyDelete
  3. u xde loose pack utk emulsion the repair activar ker?

    ReplyDelete
  4. A ah...same question....namee ada jual loose pack tak..tetiba terfikir cmna yer klu tetiba abih 1 of the set..huuuu....
    (^_^) so far Luminous bleh kawan baik ngan my skin yg boleh tahan ngengada nih...heee
    Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  5. wah rezeki...srnk kn bisnes nie...hehe

    ReplyDelete
  6. one day.. terasa sgt nak try luminous.. insya Allah one day.. :)

    ReplyDelete
  7. yeaahhh....x sabar nak try foundation plak...

    ReplyDelete
  8. anak ngah melasak memang tak sempat nak buat kerja lain kan.. lagi2 dah ada 2 orang anak..

    ReplyDelete
  9. berminat jugak.. insya allah nanti ila nak tryla

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...