Sunday, July 5, 2015

Patut Ke Saya Amik Maid ?

Hi

Lagi banyak my workload makanya lagi banyak menyusahkan orang lagi huwaa huwaa waaa. Masa dah ada dua baby, ego weyh taknak amik maid. Ego satu sebab nanti maid tolong belek anak, i jealous. Tamak haloba, nanti Adam or Noah sayang maid lagi dari I kot kalau dapat maid muka macam dalam sinetron tv3 tu lagi sendu iols. Muka kalau macam nenek Bertha takpe.Dengan husband2 sekali terjerumus. Jauh iols fikir. So sebab itu lah sampai sakng takde maid . Yillek ! 

Padahal kalau tahap busy skang ni patut dah ada maid dah and 1 or 2 pekerja untuk bantu urus business gak. Tapi still yillek ! I rasa I boleh handle alone semua benda. Husband sangat sangat banyak membantu but still perlukan maid atau pekerja untuk I hope handling orders and bungkus2 parcel. Alhamdulilah first batch Luminous if 1000 box habis within 2 weeks. Then next batch dah ramai repeat order and sekali repeat 3 ke 5 kotak. Terima kasih sangat sebab sudi cuba.

Happy alhamdulillah but at the same time my body dah takleh carry. 250- 300 order per day untuk diuruskan now. Satu malam memang tak cuku untuk tulis parcel and all. Bila dah Subuh tu kepala dah pusing dah. Sian kat anak2 sebab mommy dah takleh focus belek diorang. Desperate sangat sampai kul 5 pagi I whatssap family group kata minta tolong. Takut tak sempat pos barang customer.

Macam biasa, family lah yang selalu ada zap zuss zasss tolong. Pagi2 buta my dad datang dah. T_T See tak pasal je. Kotak nasib baik ada my mom and bayar indon tolong lipatkan kotak.


Ni separuh order . Terima kasih siapa yang sudi cuba Luminous pastu siap repeat order sampai 5 kotak. Stock siap putus , I macam nak nangis dah sebab takut kena marah dengan customer. Maaf sangat sebab selling fast and tetiba service laju terus merudum sebab stock habis tapi now I restock 3 ribu kotak terus. So boleh order dah.



Tak pasal . Kalau I buat sorang ni taktahu la habis kul bape nih.


Eh sandar pulak...penat dah haha

Ahh nasib baik rumah dekat dengan Jaya Jusco then ada pos office dalam tuh . Kul 1030 pagi dah pergi pos cepat2. Sebab nak raya ni kan.


Rambut dah kelabu pasni lagi kelabu. Satu tona lagi cerah kelabu, ukur lah sendiri hiks hiks. apa jadah la anak macam ni setiap sudut nak menyusahkan hahaa. so serious I nak cari pekerja n maid nih .Maid kena muka cam nenek Bertha tau.  Cam Nia Ramadhani takleh. 



Gigih mama lipat. 

T_T Nasib baik la jenis bapak yang camnih.  Orang poslaju pun tanya apa benda ni banyak nya. Tengok kotak dia tanya 'kek ke?' . Alooo abang,  raya je ingat kuih raya eh. Eh eh. 


Fuhh, salah satu sebab kenapa i tak update blog sangat. T_T

Ok so yeah, best ke ada maid ? Banyak cekadak tak ? Lari dengan bangla tak ?  Kalau maid ada boyfriend bangla takpe tapi mesti sudi jadi testimoni Luminous. Erghh pening kan ada maid ? Kalau dapat yang baik bagusnyaaa tskk.





38 comments :

  1. oma bertha ada sihir la kak. jangan ...

    ReplyDelete
  2. hahahaha..adoi la Namee..kalau kamu kat KL senang je akak amik partime ngan kamu...

    ReplyDelete
  3. kak namee saya nak jad testimoni luminous.. dari gelap terus cerah ituuu hahahahaha

    ReplyDelete
  4. Kalau nenek Bertha, takut nanti you yg kena buat keja lebih Namee. Dia asek ngadu sakit2 je. Haha..

    ReplyDelete
  5. Amik la maid namee. Kesian sgt tgk namee sampai tak cukup tidur. Macam mana la namee blh buat byk sgt keja at one time?mmg truly supermom. I salute u la. �� amik maid ni tgk nasib jugak,dpt yg ok sampai bertahun2 keja pun ok. Dpt yg xok,bru kja bbrpa bulan dh buat hal. Apa2 decision namee pun,please take care urself ya. ☺️

    ReplyDelete
  6. Namee meh i part time buat pekerja u. Yg business tu la. Yg maid tu x berani. Haha

    ReplyDelete
  7. Amik je maid namee... Just think positif. Cian tgk asyik tak cukup tido bagai, nanti dh jatuh sakit kan susah. cian kat adam ngan noah.

    ReplyDelete
  8. for me la.. better amik pekerja for luminous.. rumah ngn baby namee boleh jga sendiri. :)

    ReplyDelete
  9. ha'a, saya pun suggest kak namee ambik pekerja, instead of maid. kalau rezeki dipertemukan dgn maid yg baik, alhamdulillah. tapi pengalaman sedara2 yg da berkali2 tukar maid indon ni pun buat saya takot nak ambik maid walaupun x kawen lagi. kekeke :)

    ReplyDelete
  10. My personal opinion, better cari pekerja untuk luminous. Pastu kak namee yang jaga anak (: pantau kerja pekerja sesikitlah. Cari yg trusted worker

    ReplyDelete
  11. I willing nak bantu u utk urusan luminous.. tp i kat kl hihihi. Tp bleh je i uruskan dr sini 😊😊😊
    0163225342

    ReplyDelete
  12. moga urusan Namee dipernudahkan..
    Doa dan tawakkal moga maid tu nanti ok tak timbulkan masalah..
    Jgn bg muka pd maid nanti dia pijak kepala. Bukan maksud nk mendera sruh wat keje truk2.. cuma sbg langkah berjaga2.

    ReplyDelete
  13. salam,
    namee camna nak order yer
    sorry saya ketinggalan skit

    ReplyDelete
  14. nak tolong pack parcel. sy dok seremban 2 je muahaha. weekend boleh la behehe

    ReplyDelete
  15. Namee boleh amik pekerja part time then tetapkan dalam seminggu ada 2 hari or 1 hari je untuk pos. Maknanya weekend tu yang busy untuk tulis and pack semua, then isnin pos. time weekend tu la upah orang pack and tulis. hehehehe kawan iday buat camtu. so weekday tu just ambil order and boleh luangkan masa untuk blog pulak. hehehehehe bagi idea je ni, nak sumbang tenaga pon boleh, anytime. Hehehehe :)

    ReplyDelete
  16. better amik part time yg datang urus.. jangan bagi org luar dok umah kita.. berdasarkan pengalaman..

    ReplyDelete
  17. Tahniah namee! alhamdulilah terlajak laris product namee! :D

    ReplyDelete
  18. rasanya dah kena ada maid ni namee.. baru permulaan dah bz sesangat.. hehehe... alaaa..kalau kat kl dah confirm sanggup je dtg tolong namee

    ReplyDelete
  19. aduyai nameee.cepat la amik maid and helpers tu.sorang tolong u kemas2 ke.sorang lagi handle bhgn parcel,kotak segala.maid pun boleh la tolong lipat kotak tu.btw, pos laju tu u boleh mintak depa datang rumah ja kalau dah banyak camtu.tak perlu susah nak keluar bawak babies lagi.

    FAD

    ReplyDelete
  20. ape kate namee ambil perkerja utk tlg bisnes je, jdkn diri sndiri lebih kpd maid hihi..takde kompromiii hihihi

    ReplyDelete
  21. Hai sis!. Saya rasa lebih baik ambil pekerja untuk bantu sis dalam menguruskan bisnes sis. Kalau maid agak payah di mana perlu tinggal dengan kita dan kalau dapat maid yang ok tak pe lah juga kan. Urusan rumah tangga ni rasanya lebih elok kita buat sendiri daripada gunakan maid.

    ReplyDelete
  22. Saya boleh kerja untuk luminous. 24 tahun. Housewife. Ada bachelor in international business. Duduk seremban. Tiba2 pulak promote diri.Manalah tahu ada rezeki kerja bersama. Hiks.

    ReplyDelete
  23. Maid rumah saya dulu, masa kitorang kecik kecik kan, dia suka main telefon rumah gayut dengan sape entah. Pastu pernah tinggalkan kitorang adik-beradik kat rumah sorang2, keluar cari kawan dia. Baguihhh. Hati2 kalau nak ambik maid. Better ambik helper yang boleh datang siang untuk tolong kak namee.

    ReplyDelete
  24. Akak sy pun tgh cri kja..apa2 pun takpa willing to help...apa2 pm sy..

    ReplyDelete
  25. Akak upah la pmbntu...sy willing to help..x kisah...pun asalkn kja...

    ReplyDelete
  26. Sis, nak part time dengan sis dari rumah boleh tak? pleaseee nih WhatsApp I. 0162575461

    ReplyDelete
  27. Sis nak part time dengan sis boleh? Dari rumah. Pleaseee. Nih WhatsApp I 0162575461

    ReplyDelete
  28. rasanya kak namee baik amik pekerja tolong bantu. banyak sangat tuuu

    ReplyDelete
  29. Kita handle order puluh-puluh pun rasa nak nangis padahal belum ada baby lagi. Tak dapat bayangkan namee cane handle ribu ribu order sorang T_T. Better hire pekerja sebab at the same namee boleh jaga kualiti servis. Pastu suruh abang pos laju kutip parcels dekat rumah, takyah pi pos office dah. Jimat minyak & tenaga. Goodluck with your business namee! ^_^

    ReplyDelete
  30. Namee, kalau dah banyak parcel camtu better buat akaun dengan poslaju biar dia ambik kat rumah. tak pun guna easyparcel.com..rate pos pn lagi murah..

    ReplyDelete
  31. Yes betul. Buat account dgn pos laju & minta dorg ambilkan. Senang 😊

    ReplyDelete
  32. hye namee... actually sy pakai maid... masa sy pergi kerja mmg dia yang jagakan anak...lepas balik kerja, totally tanggungjawab menjaga ank tu sy akan amik alih.. sy akn suruh dia buat kerja rumah sampai malam...Memang xbagi muka lansung... masa memula dulu bagi muka jgk tp dia pijak kepala... Tp alhamdulillah dpt maid yang dgr kata and baik jugaklah..anak pon syg kt dia.. Atleast kalau namee amik maid, dia boleh uruskan rumah, n jaga anak2 time namee buzy dgn business.. U need a rest jgk namee.. jgn smpai dah berumur nnt sakit urat sakit pinggang sume... And sy tak bagi hp lansung kat maid sy. Sy just sediakan satu hp utk sy call hari2 tanya anak sy macam mn. And sy pasang cctv and tiap hari waktu lunch sy akan balik. Macam namee mungkin selalu dirumah kan, so insyaAllah akan ok.

    ReplyDelete
  33. bestnya..rezeki ramadan kan namee..tahniah!
    http://kedairevell-online.blogspot.com/

    ReplyDelete
  34. Mints pos laju dtg pick up.. Senang

    ReplyDelete
  35. Sis Namee, Yaya minat nak jadi part time worker untuk lipat kotak ke, tulis CN ke. Huuhuhu. Tapi Yaya tinggal kat PJ. Serious ni. Macam mana nak contact sis ye? No fon Yaya 018-3966194. Thanks sis

    ReplyDelete
  36. Haah namee,mcm chedacheyu ckp. Mintak pos laju dtg collect.. Senang sikit.lagipun byk kan ramai org buat

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...