Saturday, July 18, 2015

Selamat Hari Raya!

Hi

Selamat hari raya hey hey heyyyy . Wahh pantas update blog, yeah yeah memang tiap tahun camni. Raya pertama je ada pergi mana2 itupun sekangkang kera je. Entah betul ke tak eja sekangkang kera kiranya satu kangkang kera ke entah camne . hahaa tapi selalu dengar orang cakap . hihihh.Raya pertama macam biasa la beraya rumah mak bapak iols yang satu kangkang kera tu. Tapi i punya semut punya kangkang kot. 1 minute journey je haaa my parent stay taman sebelah je, i sebelah. hehhh

This year meriah gak sebab semua family beraya Seremban. Ramai sedara dah pindah Seremban pun hehehe. Semua dah muak stay KL hewhew so masing2 beli rumah kat Seremban and pindah sini. Seremban sangat best lah , dulu masa mula pindah menyumpah2 sebab poyo kan hahaa konon subang Jaya paling cool oh. Seriously Seremban is the coolest. Pastu excited ada dua kenit Adam and Noah hehe.


Pagi2 kejut dah mengamuk. Adam ni susah sikit nak tolerate. Perlu masa sikit nak bawak berbincang. Kalau terus kejut and terus ajak mandi memang takleh ah. Kena dukung pujuk2 dulu. Em sejam kot. T_T . Asalnya nak pakaikan satu set dengan sampin tapi kesian pulak macam menyeksa anak. Tengok pun tahu dia x selesa and akan panas nanti. So tukar seluar skinny cut hahaa.


Noah kejut terus sengih ok jom mandi sengih2. Baju melayu Noah n Adam baru beli kelmarin hahaa. Entah la I punya perangai memang camni semangat tu kemudian. Tak excited, maybe ikut perangai my dad.  Tak berapa excited untuk segala hal sangat. T_T


Ni baru lah dapat nak mandi pakai baju lepas husband balik solat . Itupun meraung2 dah babies kat bawah sebab mencari iols. Tak sempat nak makeup ke apa. T_T . Baju beli last minute kat Isetan KLCC jenama Asha Karim ke apa nama dia. So nampak kenan beli jelah. Memang jenis bukan nak tempah2 sangat. Huduh perangai. Ok next year nak pakai sedondon so azam baru tahun depan nak tempah baju . 




Terus gi umah my dad and mum ahh yang satu kangkang semut tuh. hahaa. Taman memang sebelah2.  

Noah cool je padahal dah ngantuk gila ni. 




Rumah ma n pa jamu makan dulu so semua berkumpul kt rumah we olls dulu.


Pastu terus gerak gi rumah my nenek belah ayah. 



 Camni lah raya Adam.Bukan kira apa, sibuk nak pegang tayar. Nasib baik lah tak pakai kan sampin semua. T_T

Then after second house Le babies dah nampak cranky nak tdo so balik rumah tdo duluuu. Ada dua rumah lagi perlu pergi tapi sempat singgah je sebab Adam dah mengamuk. Gitulah ceritanyaaa. hahah.  Our simple raya. 





Selamat hari raya korang !!






18 comments :

  1. SelaMat hari Raya namee sekeluarga :)

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari raya Namee and family :D:D Comey dua beradik hensem ni berbaju melayu, kami sini belum sempat nak berbaju kurung. Best jer nampak Seremban tu.

    ReplyDelete
  3. selamat hari untuk semua :) drop here :)

    ReplyDelete
  4. Salam Aidilfitri buat Namee n family..
    akak pun sangat sederhana tahun ni.. part paling tak best ptg raya pertama sampai raya ketiga perut sakit sebab terlebih makan rendang.. huhuhu..

    ReplyDelete
  5. selamat hari raya kak namee.maaf zahir batin :)

    ReplyDelete
  6. Namee..next year try beli kt gene martino coz ready made for a family! Mmg x smpt tempah!! Hehehe..

    ReplyDelete
  7. Salam Syawal buat Namee and family! Dari harinumunirah.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  8. OMG...buleh bayang cenggane serabutnye anak dua cranky hihi. neway selamat hari raya Namee ;D

    ReplyDelete
  9. Seremban best kan hihih. Selamat hari raya Namee.

    ReplyDelete
  10. kalau ada anak kecil macam gitulah kan... asal ada, asal sempat je.haha
    selamat hari raya!

    ReplyDelete
  11. selamat hari raya namee!! Adam dgn Noah comel !

    ReplyDelete
  12. kurusnyaaaa namee walaupun dah jadi mak orang..so jealousss!!1

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...