Tuesday, July 7, 2015

The Sweet Noah

Hi

Kontra betul Adam and Noah. Masa bersalin kat Adam , I risau betul nak ada baby lagi. Memang macam Adam bakal jadi anak tunggal lah . Sebab I tak reti jaga baby, Adam plak jenis yang susah kita nak faham. Dia suka mengamuk, sampai sekarang yaaa hahaa pitam mak. Rasa maybe masa tu first time mom so macam semua benda tak tahu. Bila dapat tahu ngandung kat Noah, I stress betul selama 9 bulan pregnancy sebab takut Noah macam Adam jugak. T_T

Tapi bila Noah keluar dari perut, I macam pelik tengok Noah. Masa tengah bedah czer, nurse tunjuk Noah kat i then i cam pelik pehal dia tak nangis pun nangis sikit je suara soft spoken mcm ayah dia. Masa Adam dulu nangis teruk betul hehe suara lantang sangat. Rindunya rasa macam nak putar masa balik tengok Adam and calm dia bila dia nangis. :(

Noah ni banyak diam and beralah. Seolah macam dia faham tau mommy dia tak ready. Then dia selalu behave , seolah macam takut mommy dia tak sayang dia. Kadang2 Adam buat tantrum mengamuk teruk sangat sampai I lupa Noah sebab Noah senyap sangat. Dia jenis perhatikan orang je then sengih2. Keadaan Adam tu buat , Noah macam tersisih sikit.Tu yang i selalu feel bad. Rasa macam nak mengkhinzirkan diri je sebab tak dapat berlaku adil. 

Since beranak dua rapat2 plus takde maid, if ada kerja luar, meeting dengan clients ke  jadi serba salah nak tinggal dua babies kat rumah my mom sebab Adam tu memang kena 2  to 3 orang handle if dia tantrum tuh. Kadang2 x boleh predict dia nak apa unless u dukung dia all the time haha memang patah pinggang la kan my sister. So selalu Noah I bawak je gi event. Sebab serba salah, time tu jela I boleh luang masa dengan Noah betul2. I mean betul focus dia sorang je. Ni kalau kat rumah time bg susu mandikan camtu jela then Adam dah awal2 dah tarik2 I dah.


Ni pukul 3 pagi. Noah terjaga and taknak tidur so I riba dia sambil buat kerja. Senyap je tengok I buat kerja. Pastu muka dah tak tahan pun dia diam je. Tahu2 je dia terlelap kat riba. Sedih tengok Noah.


Pastu I baringkan dia, terus sengih macam ucap terima kasih gituuu. hahaa. Macam "ah legaaaa dapat baring". Ingatkan mak aku samdol taknak baringkan"


Ni follow gi meeting. hehe

Setia menemani. skang ni kalau I ada urgent kerja yang kena buat memang I akan handle Noah malam sebab Noah ni kurang cekadak sikit. Adam suruh husband jaga but only when special case la , bila I ada kerja urgent yang kena submit. Selalu malam I handle Adam sebab dia bangun banyak kali. So cam kesian lah husband pagi2 dah kerja.Kadang kalau jadual yang kul 3 pagi tu lagi sian. 


Apesal muka I macam alien workshop dalam gambar ni hahah. Ni gi event Johnson2 tak silap. Sian dia , masa ni tak plan nak bawak Noah tapi sebab event ni pagi sangat kul 6 dah bangun. Masa dalam kereta terus ubah fikiran and bawak Noah terus. Dengan tak mandi nya budak ni, nasib baik sempat tukar baju sebab kebetulan dia muak pagi tuh. Nak tinggal je, tapi ahhhh bawak jela.

:')


Ni semalam. I ada meeting kat Paradigm Mall. Dia ngantuk sangat2 tapi dia jerit2 then I tepuk2 terus senyum tidur.


Sayang Noah . Bila ada event ke meeting memang bawak lah dia sebab time tu je betul2 dapat belek dia. Dulu kalau I marah orang I selalu marah sampai cakap khinzir. Skang bila tengok Noah, I rasa oink oink betul namee ni sebab tak berlaku adil. 


Toodles. T_T








27 comments :

  1. Wow... sweetnya noah... good boykn... bestnya dpt bau bby... mlm td baru mimpi dpt bby... huhuhu....

    ReplyDelete
  2. Allahuuu..baiknya noah.. cheeky sgt tau dia senyum.. lain anak lain ragamnya..

    ReplyDelete
  3. sweetnya lah hero kecik ni.. senang kalau anak mcm ni ade 5 orang pun senang jaga kan

    ReplyDelete
  4. xto nape tetibe i plak marah kat you sebab buat noah cmtu.. noah good boy.. hishhh adam tuuu dah mcm anak i.. attention seeker 24hrs! namee u such a great mom! well done! =)

    ReplyDelete
  5. Handle anak ni memang kena sabar sgt2 kan?lagi2 yg dah pandai melasak ni..pitam

    ReplyDelete
  6. maybe mcm tu kot baby kedua...sbb adik oshin pun anak kedua dia sangat behave...abg dia mengamuk ke buat hal ke dia cuma diam je tgk..kadang tu gelak2 tgk perangai abg dia hahaa always senyum dan sengih dan tak kisah dengan sesiapa pun....

    ReplyDelete
  7. Anak yang kedua memang lebih kurang camtu kot Namee. Cool, beralah & pandai bawa diri.

    ReplyDelete
  8. Memang nampak sgt Noah ni Gud Boy! Senyum Sokmo...

    ReplyDelete
  9. sindrom anak no 2 tu kot.hehehehehe.sorang manja sorang berdikari.baru la mummy tak rasa bersalah

    ReplyDelete
  10. good boy noah. anak no 2 ni mmg sllu jenis beralah kot namee. mcm yong dgn adik. adik no 2 sllu mengalah je dgn yong..hehe.

    ReplyDelete
  11. so cute Noah... muah cikett meh... haha

    ReplyDelete
  12. Comeynya Noah. Bagus Noah, dia faham kerja Namee, agaknya masa namee banyak fikir pasal nak jaga anak ke-2 tu masa pregnant tu, dia dengar. Hehehe

    Bila nak jumpa Noah ni!Hahaha

    ReplyDelete
  13. your kids are sooo cute!!
    nampak adorable sangat. one thing my mum always said, takpe kita bersusah2 jaga anak masa kecik, nanti dah besar inshaaAllah dia jaga kita pulak. eheee

    ReplyDelete
  14. tapi bestkan noah.. dapat ikut mama g work.. hehehe.. abang Adam kita tinggal kat rumah.. ;)

    ReplyDelete
  15. No, you are awesome mummy!!! Allah bless you guys :)
    Warm regards from http://harinumunirah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. huhu,,salah satu sebab belum ready nak add on baby..huhu..sebab irine ppon sama tantrum macam halilintar..adoii..tension mak.. kalau ada 2 takut pulak gegak gempita..

    ReplyDelete
  17. wahhhhh.. baiknya rasa nak peluk2 Noah... Abg Adam tu bukan apa Namee.. dia jelous.. hehehe

    ReplyDelete
  18. comelnye.. geram tengok gambar2 diorang.hehe

    ReplyDelete
  19. rasa anak kedua macam tu la byk beralah..anak saya yg no 2 pun macam tu...byk beralah dengan abang..abg buat la macam mana pun tetap nak cari abg...sayang2

    ReplyDelete
  20. betul.bila nak ter'oink2' kan orang..tetiba tertengok anak kat sebelah. terus buat2 tersedak atau terbatuk. Ternyata 'oink2' membahayakan kesihatan

    ReplyDelete
  21. bestnye tengok muka Noah..sejuk mata memandang.

    ReplyDelete
  22. Second baby mmg mcm tu namee... I pon kadang2 sedih tapi takleh nk wat ape

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...