Tuesday, August 4, 2015

Hati-hati Dengan Peniaga Online Penipu Besar Ini.

Hi

Hati hati dengan online shop ni . Dia dah tipu beratus ribu duit orang . Hati2 dengan penjual instagram paris_shoppingheaven . Nampak macam banyak followers dan meyakinkan tapi sebenarnya horror. Kalau nak tengok ramai lagi mangsa boleh tengok kat ig kamibencikakitipuonline01

Mula2 taknak masuk campur pun sebab I takde terjebak dari online shop penipu ni pun. Tapi pernah survey and nak beli sebab handbag branded kat butik Malaysia ni mahal so kalau dari luar lebih murah. Tapi sebab i nampak and tahu ramai sangat yang kena tipu dengan paris_shoppingheaven , so I rasa cam kesian dekat mangsa. 


Duit ditipu bukan ratus2 tapi cecah berbelas ribu sorang . sorang berbelas ribu, bayangkan mangsa tipu dia beratus orang. Makanya duit untung menipu dia beratus ribu ringgit ya.  Punya boleh hidup tenang makan duit haram. I terpaksa share sebab masih ramai orang tak tahu dan bakal jadi mangsa. So untuk elakkan ramai mangsa lagi, i kongsi sini. Sesiapa ada pengalaman pun mintak share kat semua and instagram kamibencikakitipuonline01 







Even Rozita Che Wan pun dah sebarkan pasal dia ni. Hati kering sebab selalunya penipuan online ni poilis tak boleh buat apa . Sebab tu I bantu sebarkan so that lebih tersebar .




Masuk suratkhabar atas kesalahan jenayah online. So maksudnya gambar dia dah tersebar. Bukan membuka aib tapi nak membantu mangsa2 yang dah kena tipu beratus ribu untuk dapat hak diorang balik. 

Taktik penipuan paris_shoppingheaven 
Akan gunakan artis sebagai medium iklan dan meyakinkan customer. Yela sebab artis beli la konon, so orang pun jadi percaya la. 

Bila orang order, dia akan kata "YA YA barang ada atau on the way atau in stock"

Then berbulan korang tak dapat barang, tanpa sebarang update. Ada yang setahun tak dapat barang. gila tak ?

Bila korang tanya , dia akan bagi seribu alasan.

Bila ugut pun takde refund lagi. Sebab seorang mangsa kalau mengamuk macam mana pun susah nak dapat refund. 

Sampai tahap tak ingat pun order customer yang mana. so nampak dia tak catit order pun. Ambik duit tapi barang takde . Tengok bukti di bawah. Bila customer minta refund sebab dah berbulan2, dia baru tanya yang mana satu..order yang mana. 
Wanted. Dia banyak amik order dari customer walaupun barang tu tak wujud atau takde pun sebenarnya. Orang deposit duit beribu2, cecah puluhan ribu untuk beli handbag jenama atas dasar percaya.

Kena tipu USD3000+ ya . Darab duit Malaysia berapa.   



NURUL YASMIN BINTI ROSLI

I google kat internet and menurut mangsa2 dia , dulu dia pernah terlibat dengan penipuan pakej umrah. Kiranya cakap handle pakej umrah then bawak lari duit. Beratus ribu. Dah masuk suratkhabar diatas jenayah siber. Dah tipu duit orang tu sampai beratus ribu bukan perkara kecik tu, agak kejam lah. 

Pastu buat hati kering. T_T . Ramai yang order handbag, pinggan mangkuk , barang2 dapur  tapi tak dapat barang . So ramai la yang nak refund . 


Mangsa dia beratus2 tapi selama ni mangsa tak tahu  nak buat apa dan senyap saja. Setakat report polis tapi pastu passive , duit beribu tak dapat balik. So dengan cara ni, ramai2 boleh berkumpul and dapatkan hak korang balik. Korang boleh kumpul report kat kamibencikakitipuonline01.


Hati2 dengan instagram paris_shoppingheaven ni. Sekarang katanya giat menjual tudung pulak. Setiap hari beratus orang dia akan block . Sesiapa yang tinggalkan comment negative atau minta refund dia akan terus block.  Dia akan terus update ig dia menjual barang baru macam takde apa yang berlaku. Skang ni kalau korang tengok followers dia, tiap hari followers akan berkurang rasanya sebab dia block orang. Customer2 yang ditipu dah mula mengamuk and spam comment and minta refund , dia block terus. So korang perhati la jumlah followers dia tu. Tiap hari akan makin kurang .  hari ni banyak tu, esok makin kurang dah followers. Nampaknya makin ramai yang dia dah blocked. Bukti banyak dah ada sebab mangsa dah semakin berani untuk tambil and lawan.

I bukan nak masuk campur tapi nak kumpul lagi ramai supaya korang dapat refund balik. Ramai yang dapat refund since ada page ig kamibencikakitipuonline01 ni membantu !

Sesiapa yang pernah jadi mangsa paris_shoppingheaven , boleh kumpul ramai2 report polis. Banyak lagi mangsa boleh tengok kat page  instagram .. 

https://instagram.com/kamibencikakitipuonline01/



Dulu dan sekarang lepas guna produk 100% plant extract Luminous . Dah restock ya skincare ni. Kalau berminat untuk tahu lebih lanjut boleh wassap terus Fira 016 250 9143




Wassap : Fira 016 250 9143





25 comments :

  1. My God, teruknya. mmg dasar hati kering ni dia ni, macam mana laaaa dia dapat buat macam tu kan, aniaya orang macam tu. Bagus viralkan jer bagi semua orang beringat yang penipu macam ni memang wujud, so they can be extra careful nextime.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. u report kat instagram ni kamibencikakitipuonline01. dia akan tanya kat peniaga tu then kalau betul dia akan viral sampai diorg refund.

      Delete
  3. Omg...harap2 x jd mangsa la..takut gak kan kalau tetiba terkena...berani betul dia eh...ke dia ni ada banyak ig

    ReplyDelete
  4. omg seriously? sab follow ig ni sebab berangan la nnti nak pakai beg mahal haha and nora danish promote. nora siap ckp kat caption lebih kurang macm "i always buy from her" xsalah sab. convincing gila. phew, baik beli je la trus dr bukit beg tu.

    ReplyDelete
  5. Assalam Namee.. dulu prnah dropship dgn 1 onlineshop ni, once cust order sy byr pd owner ni, dia xpos pun brg cust. yg kena menanggung malu kite ni la... rupanya ramai yg terkena, siap ada org add sy dlm group yg terkena dgn dia ni. sedih sebb segelintir peniaga mcm ni la kdg org susah nk prcaya kt online seller lain. please sape yg terkena, jgn duk diam take action suruh dia refund

    ReplyDelete
  6. i follow ig ni...xsngka dia menipu...ad gak bca psl kes dia nie....tpi tgk dia relax ja update ig smua mcm xde ap je

    ReplyDelete
  7. sebabkan diorg ni la peniaga2 lain terima tempias..

    ReplyDelete
  8. sy pun ade follow kamibencikakitipuonline and tgk jgk kekeringan parisshoppingheaven. dah kene viral pon steady je wujud lg lam insta tu =_='

    ReplyDelete
  9. sebabkan seller online macam mangkuk ni la buat orang takut-takut2 nak beli online. laily sendiri pon kalau cecah ratus ringgit memang tak berani nak beli online. huhu :D

    ReplyDelete
  10. sedap betul diorg makan duit haram kan..kesian pada yg kena tipu T_T

    ReplyDelete
  11. kalau dah ada bukti dan banyak yang report, harapnya cepatlah polis buat tangkapan.

    ReplyDelete
  12. Evil gila perangai dia.... Ape ntah nak tipu orang..beraninyaa....

    ReplyDelete
  13. jahat nya.. sanggup tu nak duit semata tipu camtu sekali.. paling tak tahan tipu duit umrah tu.. dulu my husband almost kena gak pasal yg tipu umrah tu.. kita da bayar tup2 bile tarikh kena pergi kursus dia cakpa takde qouta padahal duit semua dah ambik.. nasib refund akhirnya.. kena hati2 nowdays..

    ReplyDelete
  14. Salam, haihhh...ni boleh label sbg psiko tak ea? Takde perasaan langsung! Macam mental dah...

    ReplyDelete
  15. I pun kena tipu jugak.. beli correlle. Nasib baik dia refund balik

    ReplyDelete
  16. kesiannya.. kena hati2 kalau nak online..check review and study the onlien shop sebelum membeli..

    ReplyDelete
  17. I pun salah sorang mangsa! Waaa.. nak buat report pun asyik lupa je.

    ReplyDelete
  18. hisy jahatnya dia..menjejaskan imej peniaga online je lah....saya suka beli online..arap2 x jd lah bnda2 mcm ni..

    ReplyDelete
  19. kak namee yg awesome & cantikk . mahu tanya. nak buat coretan blog supaya tak dicopy paste mcm akak. how. tech me. hahaha out of topic

    ReplyDelete
  20. Ya Allah...sampainya hati buat kat org mcm tu....ermm hari tu sy pernah baca ada org ajar how to get back our money yg org tipu...kalau tak silap kena g bank isi form ckp kita tersilap transfer n duit tu akan patah balik kat kita...

    Tapi maaf sejauh mana menjadi sy xtau...n saya xsure mcm mn prosedurnya

    ReplyDelete
  21. laaa. baru tahu ni.. thanks ya sebab bagitau

    ReplyDelete
  22. saya pun follow peniaga ni, x sangka pulak penipu, sib bek terbaca entri ni

    ReplyDelete
  23. Berhati-hati dengan PENIPU di bawah ini :-

    1) Nor Alina
    Acct No# 76-0887053-6 ( CIMB )
    ** Consultant untuk loan Bank Rakyat **

    2) Rosli Salleh
    ** Bekerja di Perodua Sg Petani. kononnya dia adalah consultant untuk bank2 tempatan **

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...