Friday, August 21, 2015

My Preloved Item For Sale

Hi

Setelah digodek2 almari, then baru sedar yang banyak gila barang haha sampai penuh almari. Dah lama fikir nak godek and jual as pre-loved item tapi belum sempat jual sebab rasa cam leceh plak banyak sangat barang pun. Nak snap photo then nak transfer to pc then nak edit sikit banyak benda hoi.  Berkurun dah fikir nak setup satu blog khas jual barang preloved hahaa tapi sampai sekarang takde apa2 sebab malas banyak benda nak setup.

Then finally I jumpa apps Shopee ! I baru tahu pasal apps Shopee ni. Apps Shopee ni macam kedai online yang korang boleh create sendiri , and yang paling penting simple gila. Lagi simple dari nak signup social media.  I akan active jual all my preloved kat my mini shop Shopee ni ya, termasuk Luminous Skincare as ramai yang request yang nak direct online banking so Shopee app ni memang online banking firnedly.

So yeah , ini antara yang i nak jual. Baru upload sikit, banyak lagi terutama my baju ah . Sape minat nak beli, sila beli sebab i letak harga murah sebab dah malas nak tengok baju2 tu dalam almari . Ada yang tak pernah pakai pun.

Shopee app ni free je untuk semua. No hidden charges and no cimmission. Untuk pembeli, korang beli apa yang korang nampak dalam gambar tu. Untuk seller, boleh jual apa2 saja barang yang kita nak tanpa perlu risau nak bagi commission kat Shopee app. Kalau jual harga RM50, so dapat RM50. Takde jumlah yang akan ditolak ! Awesome gila.




Khas untuk jual barang2 preloved and i selit sekali my Luminous Skincare kat Shopee ! Korang boleh download apps Shopee MY, then boleh terus shopping.Boleh download kat sini  Shopee App, then boleh terus shopping dan juga jual barang preloved



Shopee lebih privacy untuk online seller and buyer. 
Senang jual guna apps Shopee ni sebab FREE pun. I rasa leceh nak jual kat instagram as nanti nak kena wassap la so nak kena reveal no phone. Kan I jual Luminous guna system IG then wassap, siap kena kacau dengan mat bangla eh. Saja call main2 bukan nak beli Luminous pun! Erghh so guna apps Shopee selamat ! No more mat bangla nak main2 kacau!

1) Pembeli and penjual boleh beriteraksi guna Chat function yang disediakan dalam Shopee app ni. Sama macam konsep Whatsapp tapi yang bagusnya no telefon tak didedahkan.So privacy for both seller and buyer. Boleh tawar menawar harga dengan pembeli, and dapatkan lebih info pasal barang yang nak dibeli tu.So biar puas hati !


Ni function chat dalam Shopee App.


Easy payment
Em ni lagi satu payah nak detect payment sebab ada yang tipu receipt. Kesian for seller. Then lagi satu situasi, kesian kat buyer jugak sebab ada yang kena bank in thru atm machine  walaupun busy. Tapi guna Shopee apps ni mudah sebab ada juga pilihan untuk EASY PAYMENT guna direct online banking .Boleh pilih nak bank mana of online banking: CIMB Clicks, Maybank2U, Hong Leong Connect, RHB Now. Terus bank in thru online banking Shopee system je. Nak bayar guna credt card pun boleh. Guna Shopee apps ni mudah sebab EASY PAYMENT for direct online banking guna ipay88 saja tak kisah korang guna bank apa. Terus bank in thru online banking Shopee system je. 

Shopee Guarantee
Kalau I jual guna medium wassap, memang payah sikit sebab transaction kena check satu2 setiap kali ada pembeli. Masalahnya pembeli iols harian alhamdulillah banyak jugak so bila nak cek satu2 tu emmmm makan masa. So sebab tu one of a reason I jual Luminous kat Shopee gak okeh ! Semua transaction ada record and Shopee akan guarantee dari payment, ke delivery barang kepada buyer. Kalau tak happy atau berpuas hati dengan 'keadaan' barang, korang boleh ask for refund !



Easy sharing to social media. 
Sama macam social media yang lain, app Shopee ni boleh link terus kat social media korang fb , ig, etc. Promote je kat social media, tapi beli thru Shopee tu yang syok sebab selamat. Senang kerja seller and buyer. hewhew

Tu button share. sukahati la nak share to whatsapp ke, fb ke, wechat ke..semua boleh. Senang la nak buat marketing mcm ni. 

Semua online selller yang menjual d IG, boleh perkembangkan business atau beralih ke Shopee app ni. Gambar2 dari IG tu boleh di import direct saja dari IG kat sini https://shopee.com.my/ig/



<Insert image of the new future>



So guna apps Shoppe MY ni senang lah, terus snap photo then ada button untuk edit gambar then upload. Takyah nak snap photo then nak transfer lagi, takyah takyah. Snap on the spot and upload terus je. 


FOR SALE GAP Toddler . Reason for selling Adam dah tak muat lagi. hehe. Condition tip top.


Baju2 I banyak nak jual juga. Ni antara nya tapi akan upload kat my mini shop on SHOPEE !
Brand
-Zara
-Mango
-Topshop
-H&M

in lower price. 


Banyak benda lagi nak jual, dari baju I sampai ke baju Noah Adam semua banyak lagi yang tak pakai I nak jual sebab dah x muat and ada yang masih belum pakai pun sebab lupa kewujudan. hahaa. Ni kes beli beli pastu lupa .Then barang2 makeup yang beli tapi tak pakai beli sebab nafsu pun i nak jual. 

Nanti korang tengok la, mana mana preloved items kot korang berkenan ke.Banyak barang i akan upload for sale lagi. 

So yeah, I dah upload items untuk dijual so boleh cari my mini shop dalam Shopee MY , just search nameeroslan2395

1) Download apps Shopee MY kat Playstore or Google Play


    1. App Store: Shopee MY
    2. Google Play Store: Shopee MY

2) Then search kedai nameeroslan2395 .

3) Sesiapa yang shopping kat my kedai now i ada diskaun RM20 dengan menggunakan  Code:
SPNAMEE dengan pembelian minima RM40. Diskaun code tu boleh digunakan untuk semua tempat in Shopee app . Tak kisah la korang nak beli barang apa,  semua boleh ! TAK imited untuk satu kategori saja. 

So sesiapa yang nak cuba  skincare Luminous atau my preloved boleh guna Code: SPNAMEE ya. Applicable untuk payment thr Shopee Guarantee (credit card ,online banking & bank transfers only)






22 comments :

  1. ehh bestnya... boleh try laa apps ni.. mmg khas utk kaki online shopping dan kaki jual barang.. huhu...

    ReplyDelete
  2. wah senang dah ade apps nak jual barang preloved sekarang..

    www.contengan-rasa.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. wah..nak try la apps ni.. mcm best je sbb x reveal no phone. i ada 1 habits pelik. i sgt susah nak pick up kol dr anon..hehe

    jemput baca
    http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2015/08/promosi-penghabisan-stok-pureen-2015.html

    ReplyDelete
  4. kebetulan...Fida pun tengah kumpul tudung nak pre loved...boleh la try ni

    ReplyDelete
  5. Dah cuba guna code.. Error promo code invalid. Tapi best guna apps ni! Senang browse utk beli dan jual

    ReplyDelete
  6. nti nak try.mintak share entri ni bole? please reply kt blog, hehehe.lau sudi n rajin lerrrrr

    ReplyDelete
  7. Bagus la apps ni Sis Namee. Thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  8. Ohh menariknya!!
    Banyak barang anak2 nak dilet go nih!

    Wajib ku cuba nih!

    Tq dear!


    biha-anis.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. hehe,bestnya app ni, boleh lah kita pon bnyak barang2 preloved nak letgo...

    ReplyDelete
  10. Fana pun banyak sangat baju tak pakai yang nak di jual. Boleh la try jual preloved kat apps ni. Hehehe.

    ReplyDelete
  11. Menarik! Sebab nak beli barang baru takde duit heheh. Btw, so harap Kak Namee boleh comment on my writing style? Thank youuu

    http://amanifathin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Saya pun dah cube apps ni untuk jual new n preloved item dr UK.. mmg best.. Thanks namee.. search nawalsabihah dalam shopee My..

    ReplyDelete
  13. Salam Namee.Wah bagus jugak apps ni. nak kena cuba pakai apps shopee.


    boleh jengung blog saya pulok

    ReplyDelete
  14. thanks namee share apps ni. sesuai utk kaki biz dan kaki shopping!
    http://kedairevell-online.blogspot.my/

    ReplyDelete
  15. Good info.Terima kasih Namee.
    Singgah la ke shopee saya http://shopee.com.my/dadot menjual barangan preloved.

    ReplyDelete
  16. pls visit my shop at ShopeeMY jag ye [ http://shopee.com.my/farahrenee87 ]

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...