Thursday, August 20, 2015

Pilihan Ibu .

Hi

I memang lahir sebagai seorang yang cepat jatuh sakit. Zaman sekolah rendah zaman paling parah, terkenal sebagai murid yang paling kerap tak datang sekolah.Kalau datang sekolah pun mesti last2 masuk bilik rehat , alaaah bilik yang sebelah bilik guru tu khas untuk murid yang datang sekolah tapi tak sihat tapi nak balik rumah takde transport pulak sebab naik bas sekolah. So berehatlah sorang2 kat bilik rehat.  Doktor pun dah boring tengok muka I hahah.


Kadang2 straight 2 weeks tak pergi sekolah makanya menjawab lah nak buat kerja sekolah setebal2 nya sebab dah banyak topik pelajaran tertinggal. Dulu my mum selalu kasi minum Horlicks . Breakfast Horlicks , minum petang pun Horlicks. Kadang2 tengahari pun hidang Horlicks ais. Horlicks Horlicks Horlicks. Pelik juga asyik Horlicks je. Why meh. 


Bila dah besar , baru ada kesedaran untuk membaca label. Tengok ni ! 23 vital nutrients . Patut lah jadi pilihan ibu2 sekalian. ewah.




Horlicks adalah minuman yang kaya dengan 23 nutrients penting untuk khasiat tubuh badan. oh okay 23 nutrients penting. No wonder my mum so obsessed dengan Horlicks. Yang mana selalu refuse makan sayur and kurang zat penting harian lagi lah, memang patut pun minum Horlicks. 9 dari 10 ibu pilih Horlicks untuk family . Haa nampak tak betapa berkhasiatnya minuman Horlicks ni no wonder my mum dulu asyik beli Horlicks. So i am one of the 9 group yang pilih Horlicks nih. 




Tinggi dengan kandungan kalsium untuk tulang kuat.



Protein supporting growth, calcium for strong bones, vitamin B3, B6, B9, B12, C, D, A, Iron, Zinc & Potassium

Vitamin D untuk mudahkan penyerapan kalsium.

Multi vitamin supporting growth


Zat besi untuk pembentukan sel darah merah.


Penuh dengan khasiat dan kebaikan susu.

Masa pregnant haritu, my hb sangat rendah sampai bawah 9. Menangis I sebab risau as nurse asyik takutkan je and suruh I masuk hospital cucuk zat besi. Then one of the nurse cakap, "awak cuba minum Horlicks. Dalam tu banyak zat besi !" . So lepas I minum, hb naik yayyy boleh bersalin dengan jiwa yang tenang . bahaaa. 


Tapi yang bestnya, now dah ada Horlicks perisa coklat ! Sedap gila woih. Hari2 mesti minum ! Elok untuk anak anak yang tengah membesar sebab penuh dengan zat yang badan perlukan. Makanan harian belum tentu cukup, so dengan minum Horlicks boleh tambat zat. 



Hot Horlicks.




Horlicks ais



Vanilla ice-cream with Horlicks tabur. Nyummy.

Macam2 lah i buat dengan Horlicks sebab addicted hewhew. Sedap and buat i kekal active.

For more info boleh terus ke www.horlicks.com/my/9in10




13 comments :

  1. Selamat pagi...
    Singgah sini...
    Yang aiskrim vanila tu yang paling WIN...mcm nak jugak laaaa.....
    Jom Join... http://seindahcerita.blogspot.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html

    ReplyDelete
  2. must try nih!


    Pencinta Shawl? Jom baca 4 tips penjagaan shawl anda : TIPS: 4 Tips Penjagaan Selendang Shawl

    ReplyDelete
  3. nice review.. kalau breastfeed mum pun, bila minum Horlicks pun susu akan bertambah2...

    and lembu2 kat new Zealand pun diberi minum horlick setiap hari sebab nak banyakkan pengeluaran susu lembu.. **ini fakta ok

    ReplyDelete
  4. vanilla ice cream with horlick macam best jer..

    ReplyDelete
  5. Erm, sodapnya kalau dapat horlicks panas pagi2 ni.

    ReplyDelete
  6. yeah...dulu nk banyakkan susu pun mak suh minum horlick..xtau la berkesan ke x..tapi still minum la... mcm biskut utk adam je tu..hihi

    ReplyDelete
  7. frust betul kalau pergi kedai.. order horlicks.. tak de.. grrrr.. patut jadi menu wajib jugk mcm milo horlicks ni..

    ReplyDelete
  8. Ho ho horlicks!!! Salam singgah dari harinumunirah.blogspot.com :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...