Monday, September 14, 2015

Semua Dari TV Je!

Hi..


Seriously i sangat excited masa diundang ke majlis pelancaran Sharp untuk produk AQUOS Ultra HD 4K TV . Ok 'android tv', rasa macam i baru tahu je. Dunia makin canggih, yaddahh yaddahh. Android, makanya boleh google semua dari tv lah kan ? Youtube, movies online, games etc boleh lah kan ? Omaihhh. 



3 series baru diperkenalkan oleh Sharp iaitu the UE630X series, the UA330X series and the LE275X series . Ketiga2 series tu datang dengan DVB-T2 digital tuner that offers viewing in digital clarity. Direka sejajar dengan teknologi Jepun . 

Untuk AQUOS LED TV ni ada 3 range which is :



1) Premium range: UE630X series.  Yang premium ni paling best. 
- Size yang ada is 50, 58 dan 65inch. 
- 4K/UHD Resolution with 4K Master Engine Pro . Gambar sangat terang ya jangan main main. nm
- Rich Colour (14% improvement over previous flagship 4K model) . Warna memang sangat terang dan sharp. So kalau tengok movies and main games memang best lah sebab clear gila. 
Powered by AndroidTV™  ! So kita boleh tengok movies , games or rancangan tv in 4K Ultra High Definition quality.


Korang boleh tengok dulu video kat sini:




Yang paling syok tu, pengguna boleh guna 'voice search'. So hanya perlu cakap any favourite tv show directly pada remote control khas . Kadang2 ada fav show yang kita nak tonton cepat nih tapi tak ingat pulak di channel mana so sebut je nama movie apa2 then terus akan direct di screen. Woww tak. 


Remote sakti.


Camni..


Saja tutup mata. Feel sikit nak cari fav show.

See cari game, keluar ah game. mehhheee.

Pastu i yang cari orang lain yang sibuk main. Erghhh Jack.
I yang suruh remote sakti cari game, orang lain yang melebih2 ehhhh.
Ada android gaming. Sesuai untuk penggila game ya. Pasni takyah main game kat handphone je, boleh mengadap screen besar camni baru lah puas !

Yang paling i suka sebab ada Google Cast so pengguna boleh cari dan tonton apa2 show yang kita nak terus dari tv ni. Samada show dari Android atau iOS device terus ke tv. Awesome gila. Yang ni I suka sebab suka tengok movie online selama ni tapi tak puas la tengok kat laptop kecik nih hergghh.

2) Range yang kedua pulak is Advance range: UA330X series :

- Size yang ada is 40, 50, 58, 65 inch.
- 4K/UHD with 4K Master Engine
- Rich Colour (14% improvement over previous flagship 4K model)
- Digital Tuner DVB-T2 (Watch in digital clarity)

3) Siri yang ketiga is LE275X series 
- Sizes: 32, 40, 50, 58, 65 inch
- Wide Colour (better green and red)
- Digital Tuner DVB-T2 (Watch in digital clarity)
- Multiple connections (via HDMI, USB and MHL to all your AV devices & smart gadgets)



Above all spec and kecanggihan yang ada, for me harga tv yang Sharp keluarkan ni sangat affordable. with 14% of color improvement from pevious model tv yang Sharp keluarkan. Since now dah jadi trend , pengguna basic LED tv beralih ke 4K/Ultra HD and with Smart TV functions. Dari tv boleh google , buka youtube, fav movies, main games online, semua boleh. 

Harrr so kalau korang nak ambik tahu lebih banyak tentang teknologi-teknologi yang iols mention di atas, boleh layari website di bawah:


Global 4K Andriod:


So yayy !







7 comments :

  1. Walla... boleh gedik manja dekat en. Suami macam ni.. ekekeke..

    ReplyDelete
  2. coooolllssssss!!!! canggih giler tv sharp ni.. kalau tahu before this.. sruh abah beli yang ni.. tapi dah terbeli dah yang baru for my new house.. sobsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah wah untunglah mujaa ada rumah baruu

      Delete
  3. Tv pun dh bleh bt mcm2 sekarang..tp bagus jugak...cuaca jerebu ni...x payah keluar rumah..kita tengok tv saja

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...