Wednesday, October 7, 2015

Tapak Kaki Lembut

Hi

One day lepas mandi, macam biasa i apply lotion and oil kat skin. Then bila sampai kat tapak kaki, terasa kasar gila. This is so sad. Uuu whats is thizzz ? Camane ini terjadi weyh? Then some part of it siap terkopek2 kasar. I paling benci gila bila ada lapisan kulit keras kat tapak kaki. So solution nya adalah i selalu kopek untuk buang kulit keras tu dengan nail clipper ! hahah 

Pastu berdarah erghh sebab tertarik sampai kulit kaki huwaa  sakit gila woih.. Selalunya kulit keras ni terjadi sebab faktor kita salah pakai kasut. Maybe material kasut yang tak selesa or terlalu keras. sigh. I perasan ada kulit keras ni since after ada baby and toddler. Maybe hari2 carry diorang yang berat nih. So yeah. tsskkkk

Haa so i dapat peluang untuk cuba produk baru dari Scholl. Siap tak pernah dengar jenama Scholl nih, memang pakar tentang yang berkaitan kaki. Dari kasut ke penjagaan kaki.
Scholl Velvet Smooth Express Pedi Foot File !

Tengok dari instruction mudah nak guna. Scholl Velvet Smooth Express Pedi Foot File adalah elektronik tool. Kepala dia ada roll with lapisan kasar macam kertas pasir tu. Just click on then apply kat tapak kaki and bahagian yang kasar tu. Tak perlu tekan the tools kuat2 kat kaki, Scholl Velvet Smooth Express Pedi Foot File ni dah power sangat lah. Akan terus kikis kulit kasar tu. 


Hanya perlu tekan button on. Machine ni guna 4 battery AA.



Macam ni...


Nampak beza and lebih smooth kan ? Wee suka suka. Kulit2 kasar tu dah terhakis. Kulit lembut balik ! So takyah lah i berusaha amik nail clipper then korek kulit keras tuh. hahaa

Hanya pelu letak tools ni kat tapaki kaki, then kepala Scholl Velvet Smooth Express Pedi Foot File ni akan berputar. Takdela lenguh tangan untuk roll sendiri. hahaa . Then cuci kaki 
untuk bersihkan serpihan2 yg dah terhakis tuh. Senang gilos kan.Boleh buat bila2 je sebab Scholl Velvet Smooth Express Pedi Foot File ni mobile. Kat mana2 pun boleh. Nak standby dalam handbag pun boleh. 

Sangat2 recommended ! 
Lepas guna boleh cabut kepala roller and cuci je. Cara nk buka kepala roller tu dengan tekan button tepi tu .


Seriolus bagus kaki i lembut kalah kaki baby I hahah. Kalau nk cuba boleh beli kat SOUKAI.my sebab now tengah ada promo ! Masukkan code SCHSOU to enjoy your 5% less. Takyah gi pedicure dah jimat duit sebab tools Scholl Velvet Smooth Express Pedi Foot File ni boleh pakai sampai2 bila2.


SOUKAI.my for 5% less !



Toodles !



10 comments :

  1. mencari2 produk tu hilangkan kulit kasar dkt tumit ni.tq for the info

    ReplyDelete
  2. geli tak?hehe..kang tengah2 rolling kat kaki tak tahan nak gelak pulak..lol

    ReplyDelete
  3. lama dah brminat dgn produk scholl ni.. tapi tak berezeki lagi kot.. huhuu

    ReplyDelete
  4. Cantik cantiknya koleksi kasut Namee. Suka pump yg kaler biru tu 😍

    ReplyDelete
  5. Singgah sini Namee.....tumit kaki diana pun kasar2 jer....teingin juga nak hilangkan kulit kasar tu....

    ReplyDelete
  6. Warna biru takdelah pulak kat kedai ni.. yang tinggal color pink.. hehehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...