Monday, October 26, 2015

Tips Dark Circle

Hi

Sorry dah lama janji nak share tapi tak ter share share. Ya ampunn busy sangat. Skang update blog pun sendu je seminggu sekali. Sodih den. Janji janji memang takde la kadang tak berani nak janji tapi sebab dah janji kita realisasikan . Wah gitu. 

 Dah lama dah nak share tapi asyik busy jer sorry. So far okay lah, walaupun tak cukup tidur. Selalu dapat tidur dalam 3 ke 4 jam je sehari pastu dah bangun gi buat kerja rumah ka kerja client ka sebab once anak bangun then takde time lagi untuk benda2 lain. Hidup ku hanya untuk mu bayi2 . Haa sambung ayat atas tadi walaupun tak cukup tidur , dark circle cam tak teruk pun. 

I rajin baca kat google, tips dia selalu dua benda je. Letak benda sejuk tuntuk lancarkan darah and apply serum mata. Kan selalu tips orang kata letak timun kat mata kan, sebab timun an sejuk tapi i cuba tak jadi.  Dark circle ni terjadi bila aliran darah kat area mata tu tak lancar. So makanya jadi lah mata panda. hewhew nak nak yang resdung ke allergic ke , suka gosok mata ke memang  gelap lah bawah mata. 


Lagi menjadi letak sudu. Tiap pagi bangun tap tap sudu sejuk kat area mata untuk lancarkan darah. 

For serum i guna ni. Jenama pun sampai dah pudar dah ekekke. Sebab selalu guna , bawak dalam handbag semua. Brand PUREganic. Organik . Skang ni i berani guna produk organic je, sapu kat mata tak pedih. Dia serum untuk skin and termasuk mata lah. 

Serum kulit untuk jerawat, blackhead, tona x sekata dan semua masalah lah tapi i guna untuk mata. Tahan 5 bulan sebotol. Nasib baik berkesan tak sia sia aku cuba. 


Serum dia camni. Apply 2 titik je. Makeup base pun i guna serum ni je. I apply kat mata sebelum tidur n pagi. 

Untuk mata i buat dua benda tu jela tiap hari. Ni je dua benda. Memang menjadi. so far mata i tak teruk sangat panda. Macam mata biasa jela takde la nampak sangat penderitaan x cukup tidur and hectic tuh. hewhew. 

Dalam banyak2 eye serum yang pernah guna , yang ni paling okay and berkesan. Dia serum untuk skin tapi bila tanya kata untuk mata pun boleh. Penuh dengan anti-oxidant. Banyak je cuba eyeserum tapi mata jadi pedih. Kan area mata tu kulit nipis, bila apply rasa cam pedih gila. Dulu try brand  Kiehls lah katanya full of vitamin C tapi pakai sikit je tapi sebab pedih sangat stop jela. Pedih yang tahap sampai mata jadi berair, tak ke haru kang jadi apa2 plak kat mata ni.

bawah mata tak rabak sangat.


So dah 7 bulan lah guna eye serum and kaedah sudu setiap pagi. Dark circle memang kurang. Serum ni boleh beli dari akak ni 018 208 9499 . Bagi siap2 satgi mesti ada email tanya dari mana. Page facebook pun ada PUREganic. Serum dia memang bagus. 

Naefah : 018 208 9499 

Fuhh lega bila dah siap blogpost ni sebab janji telah ditepati. 





9 comments :

  1. same la..dlu akak mmg teruk sgt mata panda time zaman study..org ckp lg satu klau mata gelap bawah tu berkaitan dgn masalah keputihan..tak pasti kebenarannya..dulu mmg pkai mcm2 produk..xde kesan ape..dr yg murah smpai mahal..organik..non-organik..semua x ok..last2 2 tahun lepas start minum aurawhite...mmg berkesan..la ni dah tak teruk pun walaupun kdg2 ade gak la sikit lebam especially kalau berminggu berturut2 tidur tak teratur..lain org lain kan..kne cube baru tau ade kesan ke x..eheh...kdg bersifat luaran..kdg dari dalaman...

    erkkk jarang komen entry..sekali komen terpanjang plak..sowi..hihihi

    ReplyDelete
  2. Guna sudu eh? Hmm nak try lah, harap menjadi

    ReplyDelete
  3. Salam...
    Wahh tq share.mmg sgt bguna utk yaya ni. Everyday mata pnda๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    ReplyDelete
  4. nak kena try nampknya.. memang teruk gak mata panda iols ni..

    ReplyDelete
  5. Bagus laa tips ni. Nak try gak, teruk sangat mata panda ni huhuhu

    ReplyDelete
  6. Thanks kak for ur information.. mata sy pn rabak gak nie.. bley try

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...