Friday, November 13, 2015

Jimat 2100 Battery

Hi

I malas betul kalau kena guna battery. Paling mengeluh kalau beli toys Adam and Noah pastu kena guna battery. Sebab malas nak beli battery woih. Seboleh2 i cari toys yang takyah guna battery hahaa . Yela nanti asyik kena beli battery je, satu membazir then battery tu nanti buang je. Selalu battery guna sekejap je lepas tu buang. Sejak2 i study master in Environment lagi lah ada kesedaran. Korang guna battery tu pernah terfikir tak camne nak proses balik battery tu ? Tahu pakai dan buang je kan. Ceh . Banyak tools harian kita yang guna batteri. 





Remote control, toys, torchlight, jam even i punya beauty tools pun guna battery huwawwaaa. Kesian bumi, dah lah memang dah makin weak tambah lagi lifestyle penghuni bumi yang asyik waste energy ni. So mari lah sedar diri sikit. Please please please selagi boleh cuba practise 'recycle, reuse and reduce' dalam kehidupan harian. Salah satu usaha untuk support sustainable lifestyle is done by Panasonic nih. I salute usaha2 macam ni. Kalau korang perasan, banyak produk keluaran Panasonic yang focus pasal energy saving. 

Salah satu product terbaru is Panasonic Eneloop ni. Panasonic Eneloop is a rechargeable battery. Suka gila. Lepas ni Adam and Noah nak beli mainan yang guna battery , silakan ! hahaa . 



Eneloop is technology dari Japan dalam misi 'sustainable lifestyle' ! Ini nama dia reuse ! Dah guna boleh terus guna ulang2 kali. 1 battery reduce 2100 pcs of primary battery. Betapa jimat dan kurangkan penderitaan bumi.



Setiap kali battery dah habis, boleh charge lagi lagi lagi dan lagi. Reuse! Batteri Eneloop juga sedia untuk digunakan selepas LIMA tahun dalam simpanan. Maksudnya kita boleh masih mengguna batteri ni bila-bila masa kita perlu sehingga kecemasan.dalam simpanan sepanjang LIMA TAHUN, dan the best part ialah kita masih boleh mendapat sebanyak 70% batteri ada selepas 5 tahun simpanan. 


Satu jimat duit, dua  dapat kurangkan penderitaan bumi yang memang tengah sakit ni. Imagine korang dah memang sakit kencing manis, then i bagi u minum gula lagi banyak hahaaa. Camtu lah bumi, bayangkan hari2 korang buang sampah and pernah terfikir tak macam mana nk proses balik benda alah tu ? Tu belum masuk contamination yang lain lagi. Selagi boleh usaha, please cuba untuk 'recycle, reduce and reuse'.

Bila battery dah habis power, charge camni. Battery remaining 70% after 5 years. Jimat duit aku camnih. Adam and Noah boleh beli toys yang guna battery, i janji tak larang dah. haha. Charge dalam 2 jam saja then wallah kita enjoyy !!!







Satu battery ni boleh jimatkan 2100pcs battery. Powerful. Pastu I perasan lagi tahan lama.Sangat great value for money. 95% of the customer berpuas hati and i am one of them. Yippiee ! Jom mula sekarang weyh. 

Jimat duit.

Kurang penderitaan bumi.

Everybody happy!






Oh by the way, sempena anniversary Panasonic yang ke-10th, diorang ada keluarkan Panasonic Eneloop versi limited edition.  





Ya la limited edition ni speciallah sikit design dia 'Green & Eco'.  Selain itu, dua fakta lagi yang perlu tau iaitu, Eneloop sebelum dijual ni telahpun pre-charged dengan teknologi solar, green certificate system. Eneloop ni produk memenangi banyak anugerah tau!


So dengan baik hatinya i nak buat giveaway nih! Pemenang akan menang Panasonic Eneloop nih ! hihi tapi 3 pemenang saja ! Nak tak?!






Nak menang Panasonic Eneloop ni senang je! Please visit my instagram saya kat https://www.instagram.com/nameeroslan/ dan jawab soalan mudah je



Mari ubah generasi akan datang towards sustainable lifestyle! Boleh tengok detail lagi tentang Panasonic Eneloop di Panasonic









12 comments :

  1. Hai k.namee.. wahh blh sngt2 nk cuba btry ni.. sy pon jenis mls btl nk beli btry...

    ReplyDelete
  2. dah agak dah, sure made in japan .
    syiok ni mmg jimat ..
    kadang2 syg nk buang btry yg dh hbis sbb rsa mcm baru pakai sgt ...huhuhu

    ReplyDelete
  3. Bagus betul Panasonic pasarkan bateri Eneloop ni kan Sis Namee. dapat berjimat zaman gst la ni.

    ReplyDelete
  4. Wahhh best juga Eneloop ni... boleh guna untuk toys anak i....

    ReplyDelete
  5. Pake batre charger semua sangat praktis haha

    Mau Nonton Online Kungjungi Situs kita ya : http://www.senimovie.com/

    ReplyDelete
  6. brand tak pernah dengar. but thanks for review.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...