Thursday, November 26, 2015

New Helper

Hi

Finally, setelah tersendu sorang2, i dah jumpa jodoh tapi yeahh tak tahu la sejauh mana jodoh ni harap berkekalan hingga akhir hayat at least 5 years. Renjis renjis dipilis. Satu hari tu, i penat gila sampai terduduk kat kerusi tersandar renung dinding. Fikir, macam mana nak ringankan beban ya. Hari2 memang terkejar sikit. Nak handle order alhamdulillah doing good. cuma tu lah sebab in between nak melayan si kenit and settle kerja rumah. 

Patut dah operate dari office dah sbb stock nk letak mne kt rumah ni. Office my dad memang dah tersedia untuk i check in tapi sebab anak2 susah nak angkut. Tabahkan jua lah pejam mata tengok stok dalam rumah. InsyaAllah next year Adam dah masuk playschool then better sebab cabaran jugak nk usung dua baby masuk office. Now operate dr rumah dulu even syarikat daftar add office.Next year kita buat team. 

Bilik ni dah penuh dah. laju gila dia lipat. Bela saka ke apa. 

So yeah. Welcome to our new helper. Asalnya taknak helper ni sebab kurang berkenan tapi dia pun mcm minta kerja. Terus i tanya RM1300 mau ? Bantu saya tengok anak bila saya kerja kt atas. Then free time help in cleaning, cleaning cuci kipas semua. Juga lipat kotak beribu2. Then she said ok tapi nak RM1500 plus kena amik n hantar dia tiap hari. Agak tinggi tapi takpe, fikir dia orang susah je plus rasa mcm job scope dia multitasking gak. As long as kerja betul2, im ok. 

Selama 5 hari tu , hari kedua tu..

"Saya jujur sesen pun tak amik. Tak payah uji saya"

I jawab..

"pehal tetiba" (dalam hati lah tapi pehal tu. hahah gila kau nak jawab apehal ?')

I tanya..

"kenapa bik cakap camtu?"

Helper 

"iya ni bersepah, saya takkan ambik pun"

haha lol dia ingat ni duit betul and i saja sepahkan. Adam yang suka sangat main pun sampul RM10 nih. 



So far dah seminggu dia kerja ok la. Setiap hari lain2 kerja. Hari ni kemas atas sampai licin, esok kemas bawah sampai licin, next day sental 3 toilet. Yang penting semua i nak kilat2. haha. Bila seminggu i dah x buat kerja semua tu, tak la rasa penat sangat. Malam kul 12 tu boleh gigih lagi buat kerja lain . Badan tak lemau sangat.

mihmih. Sebab tu tetiba jari boleh update blog .Eh !. 


Toodles :)










19 comments :

  1. huiii mahal erk gaji helper sekarang....tp hasil bagus takpe la kot

    ReplyDelete
  2. wahhhh bagus la helper tu, betul2 rajin. tapi kelakar part RM10 . Namee jangan nak uji2 er, dia jujur. hehehe

    ReplyDelete
  3. Mahal sikit tak pe asalkan buat helper tu buat kerja betul-betul ... ^_^

    ReplyDelete
  4. part sampul duit tu paling kelakar hahaha dia ingat kak namee nak uji dia T_T

    ReplyDelete
  5. Huuiii .. boleh tahan gaji . Ada kerja kosong lagi tak ? Heeee ..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah ade org gaji yang boleh dipercayai.really hard to get zaman skrg ni.happy for u.

    ReplyDelete
  7. Semoga helper u jujur amanah. Take care namee n your sons

    ReplyDelete
  8. Wah.. mahalnya gaji helper.. dah sama gaji dengan kerani sekarang tu

    ReplyDelete
  9. Kalau minta gaji mahal dan buat kerja bagus tak apa lah..asalakan jgn mendatangkan masalah sudah...bab basuh toilet, kita pun basuh tak berkilat....hahahahaha

    ReplyDelete
  10. mak aiii 1.5k.. errr cam mahal jer tu..sbb x duduk sekali kan... maknanya gaji bulan ler ekk namee..?

    ReplyDelete
  11. Malam buat kerja apa namee? hahahahahaha

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah dan ada pembantu.. sekurang-kurangnya ringan sikit kerja Namee.. ;)
    Part duit tu.. hehehe.. tak sampai hati nak gelak kuat2.. terasa macam dia dengar lak, walhal baca dalam blog je pun.. ekekeke..

    ReplyDelete
  13. pasni mesti laju lagi namee nak hapdate belog..nice.

    ReplyDelete
  14. Bestnya ada pembantu.. Saya belum mampu lagi. Masih perlu hadap semua sorang-sorang.

    ReplyDelete
  15. Wow.....gaji dia...hihi...tak pe yg penting jujur

    ReplyDelete
  16. woiii..yg pasal sampul seploh hengget tu kelako la nomee. gelak sengsorang akak. duk imagine dia buat muka siyes ckp ngan ko tak yah nk uji2 dia gitu..haha..

    ReplyDelete
  17. Ok la tu..klau buat kerja ok..kita pn mampu byr..kira ok sgt la..kurang sikit kerja kita..blh spend time kat benda lain yg lebih memerlukan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...