Wednesday, November 25, 2015

Real Toy, Real Joy

Hi


Bila dengar LEGO je omaigod i yang excited lebih dah lah i memang gila LEGO yang membuatkan i nak jadi architect dan masuk kos architect hihihh. Haritu on the 5th of November, dijemput ke pelancaran Shell V-Power LEGO® collection. Kali ni collaboration antara Shell with LEGO dalam menghangatkan campaign 'Build Great Moments One Brick At A Time' with Shell, Ferrari and LEGO. 

Konsepnya is untuk create extra fun ! Ni hujung tahun nak cuti sekolah dah kan, so dah plan ke aktiviti extra super duper fun korang dengan anak2? hihi. Sempena pelancaran ni, koleksi Shell V-Power Lego® Collection dilancarkan. Direka khas untuk Shell weyh.

Seriously weyh, im not being rude lah tapi i kesian tengok budak2 zaman sekarang. Dunia dengan gadget je. Bukan sebab mak bapak malas nak layan anak ke apa, tapi sebab teknologi dah advanced  so semua benda dalam iPad. Nak baca buku , ok install storybook in iPad. Nak main game, ok install game tak kira lah game unsur ilmiah atau game for fun fun hiburan. Nak dengar lagu, nak watch cartoon all in iPad. Segalanya di hujung 'jari' . 

Haa tu yang merisaukan tu sebab semua benda guna 'jari'  je. Satu jari pulak tu scroll iPad. Lagi2 toddler yang membesar dengan iPad sepanjang masa, akan lack of motor skills. Sebab hari2 hanya guna jari, part lain tak guna so skill lain tak develop. Siap guna satu jari scroll iPad sambil baring lagi. Lagi parah. haha

So bila ada campaign camni, sangat bagus untuk budak2 .Then at the same time parents boleh spend time together pasang LEGO sama sama. Effort Shell camni sangat bagus untuk family. Real Toy, Real Joy.







Pelancaran oleh Tuan Haji Azman Ismail the Managing Director of Shell Malaysia Trading Sdn Bhd and Shell Timur .



Ferrari from LEGO.  I yang teruja gila hihi. Ni Ferarri besar ni agaknya berapa bijik LEGO la dia guna. Jenuh i cuba kira guna formula matematik yang keluasan keluasan permukaan untuk calculate isipadu untuk estimate bilangan LEGO. nisbah segala hahaa.



Pertandingan pasang Lego. Siapa cepat dia menang. Actually kalau tengok instructions, siap sekelip mata je. hihihii. Skills skills.

Sebesar besar Ferrari. Scale 1 in 1 .  



Antara koleksi LEGO yang ada

Ferrari F12berlinetta
Ferrari F138
Ferrari 250 GTO
Ferrari 512 S
Shell Tanker 

Shell Station
Finish Line and Podium

Sebagai penggila LEGO, of course balik rumah i laju2 cuba.


Taddaa ! Senang je. Sebab instruction dia tunjuk satu persatu siap dengan arrow lagi. Detail, ikut je then siap !

Siap dengan instructions satu persatu so agak mudah untuk budak2 follow. Tapi of course mak ayah tolong guide please. 

Jangan main2 siap ada track lagi untuk budak2 imagine tengah race kat track. 



Seronok ah, nak nak untuk kids . I yang tua ni pun addicted pulak nak buat , bila siap rasa bangga dengan diri sendiri hahaa. Untuk adult yang suka collect kereta2 pun bagus jugak ni. Serious best.

Good job Shell !

Oh by the way, limited edition Shell V-Power LEGO® collection ni boleh didapati di semua cawangan Shell Malaysia.

Nak dapatkan koleksi Shell V-Power LEGO® ni mudah je 

1 Pergi isi minyak minimum RM40 atau dengan pembelian minyak pelincir Shell Helix 4L.


2) Boleh beli dah ! Setiap koleksi yang ada akan di release setiap Ahad ! So apa lagi , pergi dapatkan sekarang.



Setiap model akan dikeluarkan pada setiap hari Ahad bermula dari 1 November 2015 sehingga 13 December 2015akan dijual di seluruh cawangan Shell sehingga 31 January ! Kumpul model baharu setiap minggu !




Mulai 1 November , Ahad

Mulai 8 November, Ahad 




Mulai 15 November , Ahad

Mulai 22 November, Ahad 



Mulai 29 November , Ahad



Mulai 6 Disember , Ahad 



Cepat weyh sebelum licin. heheh serious sangat best.

Bye nak sambung buat lagi.

Toodles.






6 comments :

  1. Isham mesti suka ni? heheheh tapi ada baby hati2 Namee sebab benda kecik2 kan... takut masuk mulut ke hidung

    ReplyDelete
  2. Dapat kat anak2 sy..memang suka la diaorang ni

    ReplyDelete
  3. Memang macam best.. Kanak-kanak sekarang tak rasa semua ni dah.. hihi semua tgok hp huuu

    ReplyDelete
  4. asyik xde stok je..sedih tau...ntah bila nyer yang ada stok

    ReplyDelete
  5. Part mainan lego ni hb akak sangat rajin melayan anak2.. akak..? tengok, ambik gambar dorang then masukkan dalam blog.. lagi gigih dari dorang.. kihkihkih..

    ReplyDelete
  6. namee. best nya lego yg namee ada! namee tak da niat ke nak jual? if ada, me want to buy! :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...