Friday, December 11, 2015

Buka Kedai

Hi

Sumpah takde masa, so most of my item semua beli online saja. Memang dah tahap dewa online shopper . So skang i target jual my own skincare product online / digital market je. Serious jimat. Yang paling bagus online ni tak payah bayar sewa kedai. Imagine eh kalau nak buat offline sales, nak kena bayar sewa kedai then at the same time nak kena keluarkan duit untuk marketing to attract people to come to our store. So fikir punya fikir, for Luminous memang i jual online je. 

Salah satu platform yang senang nak jual is apps Shopee ni. Mula2 jual preloved item, then memang senang lah customer nak beli. App dia sangat simple. Dalam sehari je preloved lipstick and few baju i boleh habis jual kat Shopee. 

Bagi yang tak tahu Shopee ni apa benda. Shopee ni adalah applikasi online untuk korang create kedai korang. Pening kan nak buat website coding coding semua? So Shopee ni lah yang memudahkan golongan macam kita. Simple, just upload barang yang nak jual je then wallah. Orang nak beli click2 je. Lagi simple dari nak sign up social media. hahahh  . Trust me. Shopee ni free ! Download free .

So far, Luminous dah banyak terjual kat Shopee.

Kedai Shopee nameeroslan2395





Ini dia apps Shopee tu. Download kat ..




  • App Store: Shopee MY
  • Google Play Store: Shopee MY


  • Sambil2 menjual barang sendiri, i sibuk beli juga. Lagi satu paling tak tahan, kat Shopee harga memang jauh murah dari kat tempat lain. I pun macam orang gila lah , pilih item yang memang i pakai. 




    Hasil membeli dari shopee. Kalau nak cari produk kecantikan, just click beauty. Semua dah dalam category so senang lah.





    SEXY LOOK Coffee Bean Blackhead Pore Cleanser set , i dapat harga RM22.40 je ! Tahan berbulan punya penggunaan ! Beli dari Shopee iqueen.my 


    Nampak tak benda ni, dah lama target nak beli. Then kat Shopee ada 30% less pulak. So terus click2 je ah. Sape2 yang banyak blackhead and susah nak keluarkan yes i know sebab hidung i ada blackhead. Cannot picit one. hahahh. So pakai blackmask from SEXY LOOK Coffee Bean Blackhead Pore Cleanser set , beli dari Shopee ni iqueen.my

    Blackhead kan keras ke dalam, so memang picit2 susah nak keluar. 

    1) Apply SEBUM SOFTENER, kasi blackhead lembut dulu maaa. Then rinse.
    2) Apply black mask, tunggu kering. Bila dah betul kering, tarik perlahan2.

    Maka ini dia haa geli takk...
    Zoom habis dah . ahah

    3) Then dah tercabut segala blackhead , boleh apply yang  SHRINK TONER tu untuk tutup balik liang pori. 






    2) Pmel Essence Eye Color .dari Shopee CoCowaah Ni untuk highlight mata bila makeup mata ! So mata akan nampak brighter ! Dapat harga RM41.30 je .







    innisfree , its real squeeze mask strawberry ! Beli dari Shopee wakobeauty
    innisfree , strawberry mask ! Beli dari Shopee wako beauty


    Lepas apply akan rasa soft and kulit cerah. Strawberry kan banyak anti-oxidant !


    So far, i suka lah Shopee ni. Sebab layout dia cantik2 je , user friendly. Luminous skincare i baru restock lagi semalam sebab memang habis hahaa. Plus now all beauty stuffs kat Shopee ada 30% off tapi kena apply voucher.

    1) Enjoy 30% OFF dengan menggunakan voucher code REALBEAUTY semasa checkout untuk semua beauty and health product !

    2) Tapi khas untuk 100 pembeli yang terawal je weheee. Valid sampai 27 December 2015 sampai pukul 11.59pm .

    3) Boleh shopping produk yang ada 30% OFF kat sini http://mall.shopee.com.my/collections/936/

    Ok, lagi satu I ada extra discount code untuk korang semua, only untuk 200 first time users. Korang kena enter code NAMEEROSLAN. All you have to do is belanja minimum RM50 dan jangan lupa masukkan code dalam checkout ok! Promo special Namee ni only sampai 27th December 2015, so jangan lupa shopping <3. 

    Memang senang ah, nak menjual and beli. 




    Oh by the way i ada preloved item nak jual kat Shopee. Nanti sape nak baju2 Adam and Noah, and baju2 i mekeup yang i x guna sangat sebab jarang makeup pun. So yeah boleh download Shopee and cari nameeroslan2395

    Ni barang i nak jual, nanti i buat agi satu post secara detail setiap barang reason kenapa nak jual. 

    Sape nak beli boleh beli dari my Shopee !

    Donwload Shopee kat sini




    Then cari may Shopee nameeroslan2395












    4 comments :

    1. hari tu uninstall terus rasa nk install balik bila baca entri namee.. huhuu

      ReplyDelete
    2. macam best je..tak tau pun kalo x bce entry ni...n murah pulak tu...nak p skodeng jap...tq...

      ReplyDelete

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...