Sunday, December 6, 2015

Eyeshadow & Eyebrow

Hi

Vahvahvahhh yenggaporinggei . Sejak2 ada helper ni, kemain update blog. Ekeke, dah lama nak share makeup mata yang i selalu buat . Tak pandai makeup sangat tapi just nak nampak presentable je, takde la pucat hantu sangat blerghh. Samada makeup dalam kereta, atau makeup limit masa 5 minute je. Sebab yadddaaa yadda takde masa dengan anak dah jerit2 kat bawah. T_T .

Sekarang ada hobi baru, kumpul makeup stuff. hihi. Sikit2 lama2 jadi bukit. Kalau korang nak recommendation of berus, i highly recommended makeup brush Breena Beauty sebab murah and kualiti tnggi. 

Taddaa packaging exclusive. Dari foundation brush sampai beli berus mata semua akan sampai cantik camni.





Satu untuk eyebrow , satu untuk eyeshadow ! Guna berus lagi kemas untuk apply makeup eyeshadow and eyebrow. Bulu2 berus Breena Beauty ni tak tercabut . Ada one time i beli satu brand mahal lah jugak, siap tercabut2 lagi cisss. Terus buang, bulu oink oink ke apa. 


Eyeshadow
Untuk eyeshadow , i selalu apply 2 warna je sebab senang nak blend. Then tak melebih sangat, tak la nampak tebal sangat makeup. Untuk harian punya je, takkan lah nak makeup melampau sangat. 

1) First, warna cerah. Apply seluruh kelopak mata. 


2) Second, pilih warna gelap macam dark grey atau dark brown ke.

Camni. 2 tone. Mula2 apply yang light tone dulu seluruh kelopak,, then dark tone yang area hijau gelap tu je. Then blend. Aply guna berus, baru kemas . Kalau guna jari, hasil buruk gila. haha


Nampak tak, darker tone kat sebahagian je, just to higlight contour je. Wahwahh. Akan bagi effect mata besar sikit. 

See, dua warna je dah naik seri. Tapi nak kemas camni kena guna berus. Kalau guna jari jadi tompok. 


Eyebrow

Sape yang tak suka cabut kening atau kes kening belambak macam i ni, solution paling mudah is guna berus kening. Sebab senang nak draw. Kening i sebelah kanan ada kesan jahitan jatuh toilet, so memang kening tu botak . Touch up guna eyebrow brush mudah. Nampak natural.

See, tak melebih kan. Nampak macam natural beauty wehee . Aisshhh kas can lah bukan selalu . 

Amacam, ada manis ka ? hahahh.



Kalau nak jenama brush yang murah gila and kualiti tinggi gila, bulu tak tercabut, try Breena makeup brush . I beli dari sini..















8 comments :

  1. Senang je rupanya makeup simple ni... u look gorgeous neway muahaha

    ReplyDelete
  2. Namee..set eyeshadow brand pebye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naked palette urban decay, kat sephora ada 😊 tapi x sure naked berapa.

      Delete
  3. Dah tengok website dia..mmg murah giler la...ko ni mmg pandai betul ayat suruh beli kan....hehehe..nak beli...nak beli...

    ReplyDelete
  4. Suke tgok & every day follow IG namee sbb suka tgok dye...cantex & x pnh x cantex ....

    ReplyDelete
  5. sampai sekarang tak tahu nak bagi cantik mekap mata.. tangan i tak berseni.. hehehe

    ReplyDelete
  6. Haish..no teman ghaser nak membeli berus pulok..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...