Friday, December 18, 2015

Tengok-tengok Rumah

Hi



I suka house hunting, untuk property. Suka survey survey.  Selama hidup ni, harga rumah makin naik naik naik naik naik terus naik entah bila nak turun. Kalau kat KL, harga rumah teres baru cecah juta so biar lah orang2 kaya yang mampu beli je. I dah awal2 pindah ke Seremban, sebab area KL dah congested sangat. I love Seremban. hehehh. Seremban pun dah naik harga lulzz. 

Baru2 ni sempat house hunting salah satu project Seri Pajam in Nilai, selalu lalu tepi LEKAS higway je nampak rumah2 project Seri Pajam, Violet @ CiTRA Hill 2 ni. Last week i pergi terjah terus. Salah satu projek yang boleh kata harga masihh mampu milik kalau nak dibandingkan dengan kawasan KL, even seremban pun semi-D dah cecah 800k. Erghh.


Ini dia. Terrace tapi kat dalam luas. 4 bilik  , 4 toilet. 

Violet @ CiTRA hill2, Pajam  
Freehold
2 storey terrace house
4 bedrooms + 4 bathrooms
Gross built up : 2,608sq.ft.
Price from RM498,000# (#basic unit)



Lokasi
As i dah familiar dengan kawasan Nilai nih, area perumahan Violet ni memang dah tersedia banyak kemudahan. Ada pasaraya Tesco, Giant, public transport KTM, medical centre and dekat je dengan KLIA airport. Everyday husband lalu jalan Nilai ni je wehee, tu yang i pakar sikit area sini . Nak pergi bank ke, petrol station ke semua ada kat bandar Nilai tu. 

Amenities
KTM Batang Benar, Tesco Nilai, Giant Nilai, IPD Nilai, Staffield Golf Club, Nilai Medical Centre, Nilai International School, INTI International University, Lagenda College, USIM, Banks, Eateries


Accessibility
LEKAS Highway [Pajam/Nilai Toll, Exit 2103], North South Highway [Nilai Toll, Exit 215]

Memang dekat la dengan Lekas Highway and North - South highway. Sebelah je so kalau nak pergi KL memang dekat.  Lokasi memang sangat strategik. Kalau yang bekerja kat KL pun, okay je nak stay sini. Kawasan dah strategik sangat dah.


Jemput masuk dalam. 


Eh apa awak berdiri kat luar lagi tu. Jom masuk. Ni baru porch. For me porch dia luas lah. Kiranya lepas masuk 2 kereta pun still ada ruang selesa untuk lalu. Extended carporch, siap2 dah extend. 



Ni i berdiri betul2 tepi main door. Hall , dining hall, terus ke dapur.


Ni view i tengah duduk kat sofa hall. Just nice untuk family. 






Part yang i suka pasal rumah type Violet @ CiTRA hill2, Pajam  ni is dapur dia extend terus. Kiranya selalu korang beli rumah, nak kena renovate sendiri kan untuk extend ? Kalau rumah Violet ni, beli2 je dah luas terus ke belakang. Tak payah pening , sebab nak renovate kena fikir duit lagi hehhh. 

Extended backyard.

 Nampak tak dapur luas ke belakang ? Dah siap extend dah. Tak payah pening2 nak cari kos duit untuk renovation. 




View dari hall ke dining hall and dapur. 

Bedroom 3

Bilik bawah. Yang i perasan kalau rumah2 yang i tengok, bilik bawah mesti kecik . Maybe macam 'ala bilik bawah tetamu atau maid je duduk kat situuu" Tapi for Violet, bilik bawah dia besar. See, siap link terus ke toilet !  Kena dengan concept Violet,  'Healthy Living Lifestyle' dan lebih privacy.

Toilet untk bedroom 3 tadi tu. At least ada privacy, takdela bila nak guna toilet je kena kongsi pastu kena berkemban keluar dari toilet. Kalau malu, terpaksa angkut pakaian masuk toilet and salin terus dalam toilet. Tak feel nak pakai baju camtu, basah2 kena sarung baju. I dont like. mehhh. Imagine lah if ada saudara mara yang tumpang kejap, then nak kena berkemban. ekekke


 Yard

Ini bahagian yard. Laundry area boleh locate sini. :)



Mari naik atas pula !


Family Hall

Hall atas ni ceiling dia sangat tinggi so special kat situ lah and nampak luas sebab high ceiling. 




Master Bedroom

Master bedroom. Luas weyh. Dah letak katil queen size pun masih luas. Boleh masuk king size bed ni. hehehh.


View master bedroom dari angle berbeza.




Toilet sendiri for master bedroom.  Luas kan.


Balcony . View from master bedroom. Balcony pun luas, if xnak balcony nanti boleh extend je bilik master bedroom ni or buat garden ke for nice view. 


Bedroom 1

I berdiri dari hujung pintu. Size bedroom 1 ni sederhana tapi for me tetap luas untuk sorang. Dua orang pun boleh.



Toilet for bedroom 1. Each room memang ada toilet sendiri, see dah mention berapa kali tadi. hahaa


Bedroom 2

Wohh, bedroom memang luas. Kalau siapa2 anak ramai memang sesuai lah rumah ni. Sangat selesa. I berdiri kat pintu.


View bedroom 2 juga.



Yang paling best pasal kawasan perumahan Violet ni, is focus on healthy living. Akan ada kawasan khas untuk beriadah dan aktiviti with family. Nampak tak gambar kat bawah ni. Sesuai untuk jenis family yang pagi busy kerja, so bila balik rumah at least nak beriadah dah tersedia semua kemudahan. Plus, Violet ni guarded community. Selamat.


Akan ada..

-Fitness Station
-Family Street
-Shaded playground
-Healing path
-Reflexology garden
-Multipurpose court
-Jogging track

Kat bawah ni adala view taman yang penduduk Violet akan dapat.

   Paling menarik adala SHADED PLAYGROUND ni -  suka dengan concept yang bagus ni ! untuk kanak-kanak yag bermain kat sini boleh terlindung dengan cahaya matahari . The concept for SHADED PLAYGROUND is to emphasis on EXTRA protection towards the kids while playing under the hot sun.

Yang paling unik tentang kawasan perumahan Violet @ CiTRA hill2, Pajam  ni, setiap side lane akan ada FAMILY STREET.

Kalau kawasan perumahan biasa, kita panggil 'lorong' je. Tapi for Violet memang marvellous when they came out with FAMILY STREET  ni. Boleh main badminton , sepak takraw , etc. Merapatkan hubungan dengan jiran jugak.





Ni FAMILY STREET tu. Best gila sape stay sini.

Haa apa lagi yang kita. Overall, kawasan Violet @ CiTRA hill2, Pajam  ni memang sangat sesuai nak nak yang dah ada family.


A few ideas on kenapa VIOLET sangat tepat untuk anda-
Fully Extended Balcony +  Extended Backyard = Extended Living
Bedroom +  Ensuite Bathroom = Extra Privacy
 Playground +  Shaded Cover = Shaded Playground
 Side Lane + Family Playground = Family Time At Doorstep
 Plus Highway +  Lekas Highway = Easy Access
 Guarded Community* + Well Planned Community = "VIOLET"

Family + VIOLET = Infiniti Happiness

Lengkap semua. 


Sesiapa berminat boleh pergi sales gallery Violet @ CiTRA hill2 ni. Cepat sebelum terlembat. hewhew


  • Address : No. 1 & 2, Jalan Perdana College Heights 2, Perdana College Heights, 71700 Mantin, N.S.D.K
  • Contact :  
Contact No : 06-758 1988




18 comments :

  1. kirim salam model baju pink tu.hihihihi

    ReplyDelete
  2. Cantiknya & harga berpatutan.. Tapi jauh la pulakke Seremban nun...huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. kat pajam negeri Sembilan pun dah rm500 k.. mak datuk..

    ReplyDelete
  4. Bagus tengok property ni .. saya dengan isteri masa mula2 kahwin memang rajin ronda sekitar daerah Kerian Perak tgk property .. tgk rumah contoh mana-mana yang ada.

    Selain rancang utk beli, tgk juga dekorasi yang ada pada ruang dalaman rumah contoh .. boleh dapatkan ilham ..

    ReplyDelete
  5. Memang puas hati untuk dapur + bilik tido & toilet... tp paling best toilet la.. semua besar2...memang puas hati

    ReplyDelete
  6. rumah2 seri pajam memang ok. sy pun tgh cari rumah landed tp tak dapat nak beli yg area seremban or nilai sebab jauh dari tempat kerja. fikirkan tol, minyak, masa & tenaga nak ulang alik hari2. siapa2 yg kerja berhampiran tu bolehlah beli :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak, boleh try tengok rumah Warisan Villa @ Nilai. Harga promosi sekarang hanyalah RM439,800 je. Boelh kol i, Sim 0166951818

      Delete
  7. memang menariklah, tapi harganya tulah..

    ReplyDelete
  8. Gud info Namee, saya dah pernah sampai sini jugak time survey rumah-rumah kat Seri Pajam, memang selesa, best dan luas..err..cuma ongkosnya je tak berapa nak luas..hahha..

    ReplyDelete
  9. As salam kak.. berapa ye harga untuk satu rumah tu?

    ReplyDelete
  10. Ada peluang grab je kan Namee.. harga rumah sekarang makin lama makin naik..

    ReplyDelete
  11. bestnya kalau boleh beli rumah ... hukhukhuk

    ReplyDelete
  12. alaaa bestnya..tp i dah beli rumah kt seremban.dahla berulang keje kl-seremban hari2.murah jugak nih.nak berulang dekat jugak kan

    ReplyDelete
  13. Ketaq lutut.... bestnyeeeeeeee kalau ada rezeki tinggal kat sini... memang idamkan enviroment seperti ini !

    ReplyDelete
  14. I ols suka tengok deko2 rumah ni... ;)

    elok beli umah..sekarang harga makin lama makin mahal.. hurrrm...

    ReplyDelete
  15. bestnya kan...betul la harga rumah sekarang dah sangat mahal...rumah sewa pun bapak mahalnya...suka pegi tengok rumah n teringin nak beli..pastu tengok harga pengsan jap...huhuhuhuh

    ReplyDelete
  16. betul tu harga rumah makin hari makin naik naik naik..

    ReplyDelete
  17. wahh cantik kawasan dia.. kt KL memang mahal skrg T^T tak merasa lah nanti nak tinggal KL

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...