Friday, January 8, 2016

Sehari Sekali

Hi


Hehe, kan i pernah share meal Noah. Once or twice a week mesti kasi Noah Nestle Cerelac® ni sebab kandungan iron dalam  Cerelac® ni tinggi, elok untuk perkembangan bayi and kurangkan risiko bayi dapat penyakit anemia. Noah suka gila Cerelac® nak nak yang variasi Oat, gandum and prun tu. 


Kalau letak atas meja, mesti dia familiar with Cerelac® box. Sengih2, ajak makan lah tu. Kalau hari tu dah jadual untuk makan puree, muka mesti mengharap makan Cerelac® favourite dia tu.Gilir2 lah, homecook and makanan tambahan Cerelac® ni. The reason why i mix sebab kadang homecook kita not too sure samada cukup tak kandungan iron and vitamin lain. Kalau masak terlebih masa, atau panas terlebih kan vitamin akan berkurangan. So part tu lah i macam tak pasti, so I kasi once or twice a week Cerelac®. 

Nestle Cerelac® ni diperbuat dari gandum kualiti tinggi and buah2 and sayuran juga. No harm for babies. :)









So far alhamdulillah, Noah membesar sihat. Skang kuat panjat sana sini, jenuh la nak kejar. Tak lama lagi dah nak setahun :)

Kebaikan Nestle Cerelac® i ada mention dalam post ni.





6 comments :

  1. Salam..ape rsenye ye? Org tua bole mkn tak? Hehehe..sy ni ada anemia..mne la tahu sedap n bole bantu darah saya naik.huhuhu

    ReplyDelete
  2. Aktif benor Noah...dah lah comel hihi

    ReplyDelete
  3. Salam hai namee. Samelah kita. Ank kita pon selang2 homecook puree and cerelac jgak. Bby pon xbosan. Hee

    ReplyDelete
  4. namie if nk join homemade group pls pm me kt fb tqah nasir..sane banyak info pasal homemade food..

    ReplyDelete
  5. memang boleh ambik tips2 disini nanti bila dah ada baby :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...