Tuesday, January 12, 2016

Berbaloi-Baloi With Rakuten

Hi
Bila mencari2 barang , online je senang sebab kalau nak gi mall memang susah nak shopping since ada 2 babies ni. So yeah kita beli online je plus semua ada pun kat website Rakuten. Dari sekecil2 benda panadol sampai ke perabot pun ada jual kat Rakuten. I like. 


Nampak tak discount up to 70% tau !

Ni kali kedua I share pasal website Rakuten. ekekke. Kalau kat mana2 online memang selalu nampak iklan Rakuten ni. Bagi sesiapa yang tak tahu, Rakuten ni is a website yang jual segala benda barang. Tak silap I ada, 210,000 barang dari 900 merchants. Setiap 900 merchants tu pulak jual bermacam2 jenis barang. Kiranya macam satu peniaga jual macam2 barang tapi melalu Rakuten. Website Rakuten ni kira compile banyak2 shop dalam satu website so semua disusun cantik2 je dalam category. Senang nak shopping.
Yang paling i like, got discount maaa. Website Rakuten ni buat experience shopping kita berbaloi2. Paling special sekali bila tiap kali kita shopping di website www.rakuten.com.my ni akan dapat Rakuten Super Points. 1 RP bersamaan dengan RM1 . Best kan. 








Contoh nya begini...my #RakutenShoppingHacks
Seriously i dah lama cari cosmetic organizer ni sebab nak makeup senang bila dah tersusun. Pernah nampak kat mall, harga seratus lebih so yeah i decided untuk cari online. hahaa sebab tahu selalu online jual murah. Godek2 kat Rakuten then tadddaa jumpa !

Discount dari RM147.00 to RM62.10 ..Jimat ! Then tiap hari Rabu untuk pengguna credit card Mastercard akan dapat 5% discount lagi so lepas tolak2.i dapat cosmetic organizer tu dengan harga RM59 :)

Dah berjimat banyak then i guna lagi Rakuten Super Points yang i dah kumpul selama ni. By the way, setiap kali shopping kat Rakuten ni kita akan dapat Rakuten Super Points. Contoh cosmetic organizer kat atas tu kan ada tulis 5X , means 5% of harga RM62.10 tu ada ditukar kepada point then boleh diguna untuk next purchase. hehehh. Kalau nak kumpul2 sampai banyak then beli barang harga tinggi macam tv terus pun boleh. 

So kalau i beli cosmetic organizer RM62 tu , Rakuten Super Points yang i dapat is RM3.10 . Sebelum ni i dah shopping macam2 lipstick, makeup, toys, pampers so banyak dah points !

Kalau tekan setiap page, kat every item tu mesti korang nampak 5X tu kan. Maksud 5X tu is setiap barang yang korang beli tu akandapat 5% point dari harga barang. Ada item yang 10X , ada yang 15X . hehe. untung untung !


Setiap barang yang dibeli akan dapat point ! Nampak tak setiap barang tu ada stated 5X ?

Contoh harga barang RM50, so 5% of it akan direward sebagai point. Point2 tu dikumpul then boleh guna lah. haa kan best. Kena rajin godek dan selak page Rakuten ni sebab ada yang RSP 20X . Haa kan untung tu. So RSP yang dikumpul boleh diguna untuk next pembelian.



1 Rakuten Super Point = RM 1

Dah selalu sangat i shopping kat website Rakuten ni. Ini adalah beberapa tips yang i selalu apply masa shopping kat website www.rakuten.com.my ni. My #RakutenShoppingHacks nama dia .


1) Register jadi ahli Rakuten Malaysai dulu. Boleh register kat sini, www.rakuten.com.my . Isi semua details korang dari nama ke alamat. Bila dah register baru lah boleh membeli belah sambil kumpul points sebab RSP yang dikumpul akan direkod serta merta dalam account Rakuten korang tu ! Register free je weyh. Untuk ahli baru , siap dapat voucher lagi sebagai tanda terima kasih korang dah jadi ahli Rakuten . hehe


2) Pemegang card credit Mastercard ? Haa ni lagi bagus setiap hari Rabu bagi pemilik card credit Mastercard akan dapat discount 5% ok ! Jimat lagi tuh !


3)  Jangan lupa follow Facebook Rakuten sebab discount gila2 akan diumum kat page diorang. so jangan terlepas kalau ada discount kat website Rakuten up to 70% !


4) Setiap hujung minggu, mesti akan ada discount coupon baru. Setiap minggu, discount coupon baru. so setiap hujung minggu hari Sabtu tu boleh laju2 bukak laptop yang hahah jangan terlepas!


5) Setiap hari silalah buka www.rakuten.com.my untuk lihat tawaran-tawaran dan promosi-promosi yang diberikan. Contohnya macam minggu lepas ada sales untuk perabot serta peralatan rumah. Diskaun sampai 70% tue.


Best kan ! Memang discount berbaloi2. Meh i terangkan lagi detail..


Contoh camni...


I nak beli Electrolus Vacuum Cleaner ni. 





Harga RM939 tapi ada discount jadi RM839 je . Untuk pembelian oven ni, i akan dapat 5X Rakuten Super Points , atau dalam lain katanya 5% dari harga vacuum ni. RSP yang dapat tu boleh simpan untuk next puchase. Ok berbalik pada vacuum tadi tu, kalau beli pada hari Rabu guna card credit Mastercard akan dapat 5% lagi discount so harga jatuh jadi RM797.10 . I dah jimat RM142 dah untuk beli vacuum tu then dapat lagi RSP sebanyak RM41.95 . Then RSP tu boleh guna untuk next puchase. Untungkan !

Kena rajin godek sebab ada item yang RSP dia sampai 20X , 30X , memang untung ! Lagi tips untuk korang kumpul RSP  is barang keperluan pampers dan keperluan bulanan macam sabun ke, shampoo ke semua da kat Rakuten. Sambil beli sambil dapat Rakuten Super Points. Kalau beli barang keperluan kat kedai tak dapat kan hehehhe.


Best ! cubalah ! :D










3 comments :

  1. wah..bestnya hari2 dpt kumpul point. bfr this pnh beli kat lazada, zalora n nile je. boleh try Rakuten pula lps ni. Thanx ye namee :)

    ReplyDelete
  2. Makin rambang jadinya pas ni.. hehehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...