Wednesday, January 6, 2016

Happy Birthday Adam

Hi

Happy birthday Adam ! 2 tahun dah Adam, xtahu nak bagi apa. Ingat nak bawak jalan je so that dia boleh explore. Ingat nak bawak gi main laut sebab tak pernah gi laut. Port Dickson atau Melaka lah tapi last2 bawak gi KL je hahahh. Tak berani nak bawak jauh2, husband siap berangan ehh nk bawak sampai ke Penang. Mula2 plan nak stay kat JW Marriott KL tepi Pavilion tu. Kitorang jenis suka stay kat hotel yang ada shopping mall sebab senang. Nak makan ke apa, kot la perlukan apa2 senang . Kalau hotel yang link terus dengan shopping mall lagi bagus.

Turun2 lift dah terus mall haa lagi ahkak suka. Bila anak buat perangai terus naik bilik je bagi tidur. Dah siap booked dah Marriott KL then tetiba rasa tak best lah sebab birthday Adam on 25 Christmas woi. Haruslah ramai orang , then nak tukar ke Cititel Mid Valley sebab last year stay sana time birthday Adam. Bilik all okay then turun terus Mid Valley tapi fully booked dah. So yeah .

Baru teringat kan ada Marriott Putrajaya tuh. Tepi dia IOI Mall Putrajaya tu so dekat la jugak walaupun x link terus dengan hotel. Nak gi mall kena naik bus / van dia. 



Nasib baik Marriott Putrajaya ada bilik lagi. Kitorang stay kat junior suite dia dalam RM7++ semalam , mula2 masuk ok lah besar sikit je hehhh. Then tengok bilik standard room pun actually besar dah, standard room dalam RM3++ seriously x banyak beza pun dengan junior suite. Baik stay standard room ja. haha . Katil pun ingat cukup lah untuk kita anak beranak, last2 mintak extra bed sebab budak2 ni tdo buas sangat. 







Ni yang junior suite lebih sikit la, area luas kt sana. Adam and Noah tak gi pun kawasan sana hahah. Kita mak2 ni dah imagine "eh mesti anak2 aku seronok nak jalan2 dalam bilik luas" . Takde makna haha diorang tak main pun kat sana. Selama 3 hari duk sana duk merayap atas katil je.



Noah sampai2 dah buat perangai. Sebab skang dia fasa tengah takut dengan orang and new environment tapi jap jela. Then ok dah.

Biasa lah . Remote yang disambar dulu. Tak faham nape budak suka remote eh. 



Jom mandi. Seronok Adam, yo ler rumah kita takde bath tub. Noah nak join tapi Adam tak kasi, kedekut. Bertabah je Noah tunggu kat luar tub tu tunggu turn. Character Noah ni boleh bawak berunding compared to Adam no way weyh. Kalau nak, nak jugak pastu ngamuk suara kuat pulak tuh. 

LEpas mandi tu terus nak bagi tdo, rupanya kitorang terlupa bawak satu benda. Memang parah lah. Memang kena patah balik lah amik. 
Adam punya girlfriend.

Bantal bersalut napkin.


Gigih kitorang drive back to Seremban hahah. Nasib baik la kat Putrajaya je , kalau kat Penang ? haha. Masa tu dah malam pulak tu, lepas Maghrib terus gi balik Seremban. Nasib baik la dapat suami suka driving, so tak kisah. haha . Isham suka drive, kalau iols sendu x suka.

I memang nak cari la napkin Adam ni lagi sebab sian dia, tengok kat Jusco Seremban xde la. Korang tau x mana ada lagi napkin ni ?? Dia sayang sangat kat napkin dia tu, napkin tu lah protection dia bila dia takut, bila dia sedih, bila dia happy semua dia ajak napkin dia join. Buat masa ni mmg saja xnak pisahkan dia dgn napkin dia sebab nampak dia cinta betul lah.



Dah dapat batal bersalut napkin dia baru la dia bawak bertenang sikit. Nak bawak swimming tapi takut bahaya pulak ramai budak la musim cuti. Last2 terperuk je kat bilik, order makan pun dalam bilik. 






Masa ni Adam umur 3 hari, mama tak reti nak jaga Adam macam mana pastu mama sakit luka ceaser tu tak tahu nak handle kesakitan tu mcm mana. Excited sangat masa nurse tunjuk Adam kat mama, cantiknya awak. Lembut sangat kulit awak tapi nangis kemain Metallica habis :'(




Masa ni Adam umur 1 bulan, papa excited nak bawak Adam jalan. Masa ni mama tak reti jaga Adam lagi. Belum expert.  Masa ni Adam nangis nak susu , nak tdo. ;'( Then papa mama cepat2 cari ceruk nak bagi Adam tdo lepas tu kita balik. 


Masa ni Adam umur sebulan tak silap mama. Excited sangat masa dapat Adam. 

Besar dah awak Adam. Muka sama sangat dengan mama. Awak ni kuat ngamuk, manja sangat. Lagi dimarah lagi keras. Sama la perangai mama tapi nenek kata perangai awak extreme lagi ngamuk nya. Ikut papa kot ni  hahaa so skang jarang mama marah awak kan sebab awak dah makin besar, dah faham. Mama taknak pengalaman awak membesar asyik kena marah. Biar awak membesar ingat mama asyik peluk je. Dah mula nak perhatian lebih. Bila awak ngamuk mama geletek terus. Semoga membesar dengan sihat, tak lama lagi nak masuk school dah. Nanti dah besar, jangan lupa mama ya. :')

Nape sebak weyh ? I dah nak menopause ke ? ;'(





23 comments :

  1. wahh...comel nyer.....slmt hari lahir....awal tahun gitew...

    ReplyDelete
  2. happy birthday adam..moga membesar menjadi anak soleh n berbakti pd kedua ibu bapa.. sebak gak part "membesar kena mrh" tu sbb lately ni akak kerap mrh Danish.. pembawakan budak ke? huhuhu.. sian danish..

    ReplyDelete
  3. seronok tengok anak membesarkan.. hehehe

    ReplyDelete
  4. You're a good mother. Happy Belated Bday Adam!

    http://www.kinikunormal.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Happy Birthday Adam...takmo tantrum2 sgt eh...sian mummy! Owh btw napkin camtu, try cari kat anakku Namee, sis beli situ je...:D

    ReplyDelete
  6. Hepi besday adam..cepatnya anak membesar..tp dimata ibu, masih anak yg kecil...tu lah mak2 suka ckp byk kali..masih ingt anak kecil..hihi...

    Namee..cube cari kat manjaku...ade syok napkin mcm tuh...

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari Jadi Adam..besar ni compem ramai awek nak pikat dia..hehehe

    ReplyDelete
  8. sy phm perasaan awak namee..sb sy pn mcm tu..tgk muka anak, tenung lelama..alahai dh makin besar da..cmne lah nanti bila dh dewasa.huhu..harapnya anak blh la jaga kita pula

    ReplyDelete
  9. Namee, Disney napkin tu dah restock kat all Manjaku. My daughter and son pun suka sgt napkin disney buat peluk tido. Napkin lain taknak. Material tak best katanya hahaha So haritu jumpa kat manjaku beli 10 packs terus stock utk beberapa tahun hahaha Happy birthday lil man Adam! ;)

    ReplyDelete
  10. happy besday adam..
    moga jadi anak soleh n sayang mummy and dady

    ReplyDelete
  11. Alahai comelnya post ni. hihi. happy birthday adam!

    ReplyDelete
  12. happy birthday to Adam. Dah besar dah awak ^_^

    ReplyDelete
  13. Happy Birthday ensem adam! =)
    Namee, nanti bebila try bwk bebudak pegi Melaka. Boleh stay kat Swiss Garden Hotel. Sebelah tu or maybe hotel link dgn mall. Ade mall baru nama The Shore tak silap. Dalam tu ada oceanarium. Bole bwk adam dgn noah tgk2 binatang dlm tu. Then nak adventure sikit, bwk diorang naik The Shore Sky Tower. Tapi gayat la klw naik tower tu. Hehehe...

    ReplyDelete
  14. adam muka copy paste namee la..sweet
    happy belated birthday adam!

    ReplyDelete
  15. happy birthday adam! birthday sama dengan adik aunty lah.. :D

    ReplyDelete
  16. Happy besday adam... dah besar dah. Dah big boy adam yer...

    ReplyDelete
  17. happy birthday adam...comel2 anak sis..geramnya...

    ReplyDelete
  18. Happy Besday Adam! Memang muka Namee betul. Semoga Adam membesar dengan sihat dan kuat! Sayang Adam! :)

    ReplyDelete
  19. hahahahahah part nangis sbb menopause got me laughing so hard didnt expect that ending. happy birthday Adam!

    ReplyDelete
  20. Happy Birthday handsome boy... :)
    kat Mid Valley nak tido atas riba tu sweet sangat.. hehehehe..

    ReplyDelete
  21. i baca pun mcm nak nangis dah.. my baby boy dah stahun setengah.. paham sgt feeling part 'dah besar nnti jgn lupa mama ye'. dah jadik mak2 ni mmg feeling lebih skit kot kita ;) mudah2an kita semua bahagia sampai jannah dgn anak2 , suami n family.. Aminn.. ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...