Thursday, January 14, 2016

Sihat Bersama Susu MARIGOLD UHT

Hi


I yang dah tua bangka ni pun masih gila susu. Antara susu yang most fav is Susu MARIGOLD UHT. Susu brand ni sedap la kalau nak compare dengan brand lain. Hari2 minum susu, kurang sikit sakit pinggang. See nampak sangat dah tua kan, tskk.  Susu kan dapat kurangkan risiko dapat penyakit osteoporosis. so sila minum susu, nak susu sedap try brand MARIGOLD UHT Milk. Nanti tua, kurang risiko sakit2 tulang belakang.



See, memang gila susu sekali beli memang banyak terus.  ekekek. Plus Adam pun suka. Sejak2 dah masuk umur 2 tahun ni, memang i kasi Adam cuba makan and minum semua benda. Kira apa yang I makan, dia pun boleh. Kalau i tengah minum Susu MARIGOLD UHT ni, dia pun sibuk la menyelit. Wahh kemain awal2 dah nak join minum susu kurangkan risiko osteoporosis ke. Formula Susu MARIGOLD UHT ni direka khas untuk penyerapan kalsium yang tinggi. 


Ada dua size, 1 litre and 250ml yang kotak kecik2 tu. I selalu beli yang carton tu je. Ada 4 flavour.





Strawberry Flavoured Milk
Chocolate Flavoured Milk
Full Cream Milk
Low Fat Milk

Kalau gila susu tapi nak maintain pinggang halus pilih la low fat punya ekekek. 

Lengkap dengan kandungan calcium, protein, vitamin D,  and unique BonePlus formulation untuk enhance penyerapan calcium and kekuatan tulang. 


Kadang Adam tak habis minum, simpan balik dalam peti ais. Once dah buka, kalau nak simpan kena keep in refrigerator akan tahan lama. 





Lepas minum, buang kat tong sampah mesti Adam pi kutip balik main susun2. So i pun gigih kutip balik. Potong part atas and cuci keringkan then balut. Buat block2 so that Adam boleh main susun2 block. Suka sangat main susun2 bangunan skang ni. Takyah beli block2 kayu, mahal. Ekekeke, recycle je dari kotak MARIGOLD UHT Milk yang i duk minum hari2. Yang bagusnya buat block macam ni, bila dia tengah susun2 then bangunan dia tu runtuh xde bunyi bising sangat. Time Noah tido, fuhh selamat tak terkejut, sonang hati den. ekekke

Cuci kotak bersih2 then balut je kotak tu bagi warna2. Nanti diorang main susun2. 





Ni la project Adam tiap hari. Suka sangat main2 susun kotak yang i recycle dengan kotak MARIGOLD UHT Milk .  Pandai uols jimat duit mommy ya, no need to buy block kayu kekeke. Block kayu kalau dah susun jatuh bunyi dia bising kuat, sangat risiko time adik Noah nak tdo. ekekke

Banyak kotak memang simpan untuk recycle.

Memang selalu simpan stock kat rumah Susu MARIGOLD UHT untuk hari2 punya minum. Korang kalau ada anak sekolah, elok bagi anak bawak bekal Susu MARIGOLD UHT ni. Kotak jangan buang, sila recycle buat benda2 creative dengan anak. Budak2 ni nak attention je lebih, suka la kalau ada small2 project ni ajak buat sama2. Adam yang 2 tahun tu pun dia punya sengih lebar speanjang hari kalau i stop buat kerja n belek dia sambil ajak main. hehe

:) 

Adam dah obses. 


Ok dah la, stok susu banyak nak sambung buat cupcake dari Susu MARIGOLD UHT ni.

For more info boleh terus ke MARIGOLD


Toodles. 







6 comments :

  1. Kalau pergi kedai, dak Nuha mesti merengek nak beli air.. akak akan belikan susu kotak marigold je sebab murah dari air tin.. kan selamat duit ibunya tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu aizamia3, I anak2 sedara kadang2 dtg rumah, kasi ni je. diorng happy betul. Anyway, jemput ke blog saya untuk info2 kekal fit and slim.

      >>>Tips Slim & Fit Semula Jadi!<<<

      Delete
  2. kita pun minum susu marigold ni..sedap..hehehe

    ReplyDelete
  3. serius sedapppppp....i like choclate :)

    ReplyDelete
  4. Sama lah kita. Dah besar besar gajah pun, sibuk na beli susu Marigold tuh. Sampai Umi cakap dalam rumah dah macam ada anak kecik. Kalau ta ada susu sehari boleh ngamuk woo haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...