Sunday, March 13, 2016

"Kurus Sangat, Tak Cantiklah"

Hi

Ramai emel tanya pasal produk kurus Oriya ni, maaf i tak dapat reply lagi semua. Banyak sangat email berselirat semua dengan spam orang Africa nak bagi duit lah apa lah. Menipu je deme ni.

Ramai tegur i kurus sangat. Ramai. Bibik siap cakap "awak ni kurus sangat, tak cantik lah!" Ewah seronok je dia kutuk ehhehhhehhhh tak bayar gaji baru tau. Sebab tak perasan pun dah kurus ke masih gemuk. Yang i tau, masa lepas bersalin haritu i memang gemuk gila. Bontot ya ampun berketul2 , kalau pakai baju pendek memang rasa x selesa lah . Baju lama semua takleh muat. Pastu i lama dah x timbang berat bedan sebab takde scale tu. Mula2 takde la rasa apa sangat bila orang cakap kurus tu tapi reaksi "kurusnya" macam muka terkejut and cakap nampak sakit. Since then la i mula ukur sana sini.



bila belek gambar sendiri, eh haah nampak tak menyelerakan haha now nak gain weight sikit.  Muka cekung sgt dah.  Nampak sakit. Skang jarang kan i selfie, sebab muka cekung...rasa ugly. Oriya la ni.


Lepas orang tegur2 pesal keding sangat, ada yang cakap nampak tak sihat ada yang cakap tak cantik. Then baru lah tersedor diri nak tengok cermin and ukur setiap inche badan. Haah memang kecut semua. Memang keping, tak menarik. hahaa diri sendiri tengok diri sendiri pun rasa tak menarik. 

Baru la i teringat yang tiap hari i duk minum coffee Oriya tu. I minum lama dah dari lepas bersalin Noah haritu sebab time Noah ni serious susah nak turun berat badan. Dah la pregnant sampai 78kilo, lepas bersalin turun ciput je. Pinggul besar, perut lipat2 lagi. Mula2 saja je minum Oriya ni untuk energy and nak bakar lemak plus i nak peluh2. Macam minum air kopi la, kan rasa macam energetic je kan tapi kalau minum kopi biasa ni kesan segar dia jap je. Sebab tu i minum Oriya ni sebab Oriya ni sampai pukul 9 malam i ok steady lagi.

Tapi kandungan dalam coffee Oriya ni pulak memang untuk kurus. Dia naikkan metabolic rate and bakar lemak cepat. Kiranya , i memang takde masa nak diet and senaman berat , makan pelahap je sebab hari2 sibuk dengan anak of course kena makan banyak2. gahahaa

Ni Oriya tu..






Pembakaran lemak 5 kali lebih pantas. Bila minum memang rasa peluh banyak, kalau korang workout skit2 pun memang tetiba banyak peluh. Pastu breakfast , then nanti rasa lambat sikit nak lapar untuk pelahap lunch. Kalau korang hari2 jalan pi kat tempat parking kereta pun akan rasa beza. Tak penat sangat and peluh banyak kluar. Lagi satu, buang air senang. Kalau yang stok sembelit tu elok sgt lah tu. Tapi kalau sembelit then dah kurus sangat tu, takut lagi kurus lagi pulak. Agak2 dah dapat body idaman tu, stop la takut jadi cam i pulak cekung. 



Em ketara bahagian kaki and pinggang lah kecik sgt so pakai seluar banyak longgar2 je. Tapi masalahnya dengan muka2 sekali kecut, memang jerangkung la. I dah officially stop. tapi xtau la kot nanti mengandung n gemok balik..minum baik lah hahah. Berkesan kat i lah, kalau korang nak try ..try la.


Hari2 minum pagi sebelum makan atau sambil breakfast. Tu je. Tapi for now i stop dah la sebab dah keding sangat, paling x suka part muka cam tengkorak dah. Ramai tegur macam sakit. Nah akhirnya terjawab juga perihal Oriya tu. Settle. Korang kalau nak cuba, kalau da agak mcm tengkorak tu better stop. Kang lagi tinggi metabolik badan, lagi tengkorak. Ada yang seminggu dah turun 2 kilo. Before ni depa jual kat pusat2 spa je tapi skang baru nak start jual online.


I beli kat kak Moon ni..

Moon : 010 664 5874 







15 comments :

  1. eemm.. macam menarik.. tapi last week masa pemeriksaan kesihatan.. kena Fat To Gain.. huhuhu.. kita penat diet, belum kurus mana tapi kena Gain balik.. mesin tu tipu tu..

    ReplyDelete
  2. thanks namee for sharing. worth to try!

    ReplyDelete
  3. Jaga baby memang kena mkn byk sb berat badan cepat turun. Huhu

    ReplyDelete
  4. Namee nak tnya klu tgah breastfeed bole xconsune coffee nie? Xde efek dkt baby or mengurangkn susu badan ke? Namee tau x? ...tq:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak..kita daah msg kak moon tu..die kata klau bf die xgalakkan.. sy pon bf gak..br nk try

      Delete
  5. kalau breastfeed boleh minum ni ke?

    ReplyDelete
  6. berape kotak u beli utk dpt berat yg ideal?

    ReplyDelete
  7. 1 kotak ada brp sachet?
    If minum hari2, tahan brp lama?
    Harga brp?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1kotak ada 15 sachets, 1 sachet sehari,minum masa breakfast..

      Delete
    2. 1kotak ada 15 sachets. Sehari kena minum 1 sachet masa breakfast..

      Delete
  8. Kak...mnum oriya ni pemakanna kne jage jgk ke?

    ReplyDelete
  9. Breastfeed boleh ambil ke namee? How much? Hehe

    ReplyDelete
  10. Acu try pakai tudung.. rasanya takde la ketara sangat nampak kurusnya

    ReplyDelete
  11. Salaam Namee...how did you gain weight?can share x?i rasa mcm dh pokok nyiur melambai 2 je bila jalan...any product you consume?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...