Friday, March 11, 2016

Lain Dari Yang Lain !

Hi

Honestly speaking, i tak berapa suka aircond. Tapi bila panas (yes of course dengan cuaca Malaysia yang makin panas ni hihih), i suka aircond mehheheh cumanya i cepat sakit tekak bila kena aircond. Sejuk, rasa tekak kering plus skin rasa tak healthy. Selalu letakkan syarat kat husband , "ok kalau nak switch on the aircond, 10 minit je then kena off!! " . Hahaa kena tegas sebab kalau pasang aircond lama sangat i rasa nak demam . Secanggih mana dan semahal mana aircond yang dah dibeli dalam rumah ni, semua i letak syarat "ok boleh pasang 10 minit je, lepas rumah dah sejuk then kena tutup OK!"

Stress ! Bukan aircond dalam rumah je, even aircond dalam kereta pun sama , i alih angle angin aircond tu. Masih belum ada aircond yang buat i jatuh cinta until i pergi event  launching Panasonic itu hari. Totally in love , terus whatsApp husband "NAK NI !" haha. Panasonic dah lancarkan produk air-conditioner terbaru , New Elite Inverter SKY SERIES air conditioner. Apa yang special nya and buat i jatuh cinta mehh ? ( bukan senang i nak jatuh cinta dengan aircond mehh )

Even tengok sekali pandang pun, memang lain dari aircond yang biasa dari pasaran. 
Design sangat minimalist . Sesuai untuk interior modern . Tapi i rasa boleh suit all kind of interior pun .  hehe


Radiant Cooling
First benda yang paling2 i suka and bagus is pasal 'radiant cooling' ni. Korang perasan tak kalau aircond yang selalu kat pasaran tu, angin yang dititup dari aircond tu direct satu angle je  ? contoh kalau baru balik rumah and panas gila dalam rumah , korang terus swith on the aircond then direct kan aircond ke arah korang untuk cepat rasa sejuk kan ? Tapi setakat sejuk kat korang jela ( yang kena angin direct tu ) . Siap tecegat berdiri depan aircond kan ? hahaa. Nak tunggu sejuk keseluruhan bilik tu lambat. 

So radiant cooling ni lain ! Sejuk keseluruhan bilik dengan cepat. Concept dia camni...





Angin ditiup level ceiling ke hujung dinding, then the air circulate ke seluruh bilik. So keseluruh bilik tu sejuk dengan cepat. Semua orang yang dalam bilik akan rasa sejuk . Tak perlu ramai2 tercegat depan aircond untuk dapat angin sejuk hahaa. Kalau dengan New Elite Inverter SKY SERIES air conditioner ni, haba dalam bilik disingkirkan dari ceiling and dinding secara pantas, that is why bilik cepat sejuk. 

Pernah masuk gua tak ? Gua (cave ) . Bila dalam cave rasa sejuk je kan padahal kat luar cuaca and temperature sangat tinggi. Sebab concept yang begini la, udara sejuk mengelilingi seluruh cave.





Ni view dalam laser light macam mana angin sejuk dari New Elite Inverter SKY SERIES air conditioner tu cisculate . Nampak tak ? Tak direct ke bawah. Perasan tak bila stay kat office yang seharian dengan aircond, kulit akan rasa dry sangat and lebih cepat dahaga? Kalau air flow dari New Elite Inverter SKY SERIES air conditioner ni tak direct to skin, so duduk berapa lama pun skin takkan kering. 


Multidirectional arm. Terletak kat bahagian atas air-conditioner , untuk direct air terus ke ceiling. Adjustable !

Beza conventional cooling and Radiant cooling. 




Nanoe-G . Ok Nanoe-G ni pun paling win ! Sebab dia features DUST SENSOR. Sekecil2 zarah virus and bacteria dalam udara dia akan tapis dan bersihkan udara dalam bilik. Sangat sesuai untuk orang yang allergic dengan dust ! so bila udara dah bersih, lampu kat bawah tu akan bertukar putih dari merah.




Backlit SKY controller.


Kalau dalam gelap, xpayah buka lampu pun untuk adjust aircond. Dalam gelap pun boleh nampak screen controler ni sebab guna backlit screen. so kalau tengah malam, agak2 nak adjust temperature terus tekan2 je no need tu bangun and buka lampu mehehe.


Siapa ada anak kecik yang suka main remote, memang sesuai lah ni. hehe sebab siap ada sliding cover. So button2 tu terjaga lah .  Lagi kelebihan New Elite Inverter SKY SERIES air conditioner, temperature control dia precise. Tepat, kaau set 25 degree maka memang 25 degree.

Installation & Maintenance.




Sejuk seluruh bilik dengan cepat
Tak keringkan kulit
Udara segar dan bersih
Design yang minimalist

Yaaa this is what we want !







5 comments :

  1. sekarang guna daikin.. tp dah namee kata yg ni elok.. kalau nak psg ekon lain nanti, kena beli yg ni lah.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Laju-laju kite whatapps kat en. hb.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  3. vovovvovovovo...hebat nya aircond ni...

    ReplyDelete
  4. saya pun tak berapa suka aircond..bukan sebab sakit tekak...tapi 'sakit hati' time dapat bil elektrik nanti...hehheh :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...