Monday, March 21, 2016

Manicure dan Pedicure Dari Rumah !

Hi

Yes i know, golongan2 busy especially mommies terutamanya selalu xde masa nak pergi pamper kan diri. Manicure, pedicure, spa etc. Hari2 pun jadi orang yang terakhir untuk siapkan diri sendiri tsskkk. Oleh kerana begitu , i sangat appreciate 'tools' kecantikan yang memudahkan and yang paling penting boleh buat dari rumah. Sesuai untuk golongan yang busy bekerja and housewife yang busy sangat. When is the last time i went for pedicure and manicure? 

Semalam ! haha, tapi buat sendiri je. Tadddaaa !



Scholl ni selalu nak buat orang jatuh cinta . Dari rangkaian produk kasut yang selesa jalan berjam2 pun takkan sakit kaki, then Scholl Velvet Smooth Express Pedi pulak untuk melicinkan permukaan tapak kaki yang kasar. Sekarang baru lagi, Scholl Velvet Smooth Electronic Nail Care System ! Alat untuk kita manicure dari rumah or mana2 tempat2 kita pergi lah haaa. Kira manicure on the go. So , apa lagi marilah manicure dulu.  boleh guna both kuku kaki and tangan okeh ! Pedi boleh, mani pun boleh !

Mudah, sama saja apa yang spa manicure apply pada korang cumanya yang ni korang buat sendiri and tak payah bayar setiap kali nak manicure. Eh takyah bazir duit minyak and parking lagi hehehh. Satu kali bayar package for seluruh jangka hayat. Yes ! Jimat poket !


All in one. Senang je letak dalam handbag. 


Nak guna senang je.



STEP 1 : Bentukkan

Selama ni korang hanya potong kuku guna nail clipper kan ? Pastu potong kuku senget benget , tak round ikut bentuk jari. Ada yang bentuk square, hexagon pun ada hahahhh . I lah tu sebab selalu potong kuku secara pantas dah tak hirau lagi pasal kecantikan kuku. Kuku yang selalu dipotong secara pantas jadi hasil kuku yang bersegi- segi.


Texture for STEP 1 ni kasar sikit sebab nak kikis kuku tu kan. Macam kasar sikit jee. So step 1 ni , untuk membentuk kuku. Hanya perlu apply kat hujung kuku untuk bentukkan kuku. Tak payah gosok, sebab 'tools' ni yang akan gerakkan . Electronic maaaa. 





Nampak tak habuk2 halus tu dari kuku yang dah dikikis sikit. Barulah ada bentuk round kuku tu , kalau tak entah2 bentuk pentagon hexagon hahaa segi sana sini.



Tepi2 kuku yang ada kulit2 keras pun boleh kikis sekali !




STEP 2 : Licinkan permukaan kuku

Buff nails. Perasan tak, kadang permukaan kuku jadi tebal ? Ni salah satu tanda peneuaan tau tak . Kadang pakai kasut bertutup yang tak selesa sepanjang hari pun boleh lead tu kuku yang tak sihat. Step 2 ni bagus untuk kikis permukaan kuku yang mula menebal and tak licin.

Camni. Siapa ada permukaan kuku macam ni ?


Permukaan kuku yang TAK smooth. Tebal and ada garis-garisan samada vertical or horizontal. Terus tengok kuku sendiri ! Eh ! hehe






Letak je tool 'buff' ni atas kuku. Then let the Scholl Velvet Smooth Electronic Nail Care System ni yang gerak dan jalankan tugas. Takde la lenguh nak gosok2 sendiri. hihih

Ok done , dah rata .


STEP 3 : Kilatkan ! Shine shine !
Ok ni step paling best sebab akan bangga dengan kuku sendiri. Kilatkan ! hehehh. Apply atas permukaan kuku yang rata oleh keran step 2 tadi, then tools bergerak untuk kilatkan kuku kita. Tak payah susah payah nak tekan2 atau gosok2, let the tool do it for u mehh. 

Hasilnya ! 



Terbentuk ikut jari and permukaan kuku kilat kan. Kalau lepas ni nak apply pengilat kuku pun boleh. 




Tak payah berusaha keras or keluarkan duit yang banyak untuk kuku yang cantik. Pasni takyah segan lagi nak tunjuk kuku . hihi. 


Kuku ? Who cares right, sekecil2 dari anggota badan kita. Alaaah takde orang nampak lah kuku buruk ke cantik. Salah ! Pernah one time , i pergi bank untuk sign few documents. Then the banker tengok je kuku i...omaigod i pun baru perasan kuku i hitam. Hitam bukan pasal kotor i korek hidung ke apa tapi sebab baru lap tangan Adam yang baru lepas makan Oreo biscuits. So kotoran hitam2 biskut tu termasuk dalam kuku i x perasan. T_T *gross!* walaupun sebenarnya bukan kotoran i korek hidung tapi sebab hitam and termasuk dalam kuku still *grosss!*


See, kat mana2 pun i boleh buat. Sangat2 recommended!  Marilah manicure and pedicure sendiri yess !

Memang sangat recommended benda ni. Cuba tengok kuku masing2..ramai yg x jaga kan? Sebab rasa remeh je kuku ni haha .

Skang kalau nak beli boleh dapatkan Scholl Nail Care System ni kat Lazada , guna promo code : FILE30 untuk RM30 OFF . Banyak tuuu! 

Dari 7hb sampai 31 March 2016 je. Sangat berbaloi beli tools ni.

Boleh beli, time ni ada promo ! Beli online kat sini je http://bit.ly/NameeroslanSA Or http://bit.ly/NameeroslanSALazada


















5 comments :

  1. Malunyee kann..hehe..lepas ni bole la meni pedi kat umah.. 😄😄

    ReplyDelete
  2. cantiklah kuku mummy kita lepas ni... makin melekat la baby nanti.. :D

    ReplyDelete
  3. Nampak kat watson haritu...errr hampir beli..hihi

    ReplyDelete
  4. Nampak kat watson haritu...errr hampir beli..hihi

    ReplyDelete
  5. blog walking.. http://albumretro.blogspot.my/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...