Thursday, April 14, 2016

Bibik Tewas Juga

Hi

I nak bibik layan anak2 i macam anak and cucu dia. Penuh kelembutan and tak boleh marah. hahaa i marah xpe, dia xleh. semua mak pun camtuh huduh perangai. dia marah anak takpe, orang lain tak boleh cannot i is stress. Demi mencapai target untuk bibik layan anak i dengan penuh kelembutan motherly, i pun layan bibik baik2. Nak makan apa i belikan tak kisah pun. Ada sekali tu bibik muka cam segan sebab kitorang beli makanan untuk dia sama macam makanan yang kitorang n anak2 makan. 

Asyik sebut 'makasih ya' . Saya kerja sini selalu makan sedap" . Bukan makan sedap, tapi bibik berkira2 kalau nak beli. Hari2 dia makan ikan goreng je dengan kicap. 

I jawab " tak apa lah bik, bik sayang anak saya. Bik tahu kerja bik tanpa saya suruh. Saya layan bik baik"

Kalau bik kerja main2 saya letak seterika panas di buah dada bik. hahaa. ok tu tipu je. tetiba teringat kes dera Nirmala Bonat. sian dia. Dulu tak panggil bibik pun, i panggil nama dia Narima je haaahaa selamba panggil orang umur 50 tahun dengan nama. Kalau nak rock lagi i dah lu gua lu gua dah. Pastu lama2 dia tegur, "panggil saya bibik lah, tak usah dipanggil nama" . Ya la i pun panggil la bibik kok kalau itu buat bibik rasa glam.

Selalu bibik buat kerja kat atas, dengan cuaca panas menggila ni memang panas gila dalam rumah. Kitorang siap tetiba pasang 4 aircond terus sebab panassss . So semua bilik kalau bibik nak on aircond, silakan sebab serius memang panas gila kat atas tu. Sampai rasa meroyan lah. Yang tak bersalin pun boleh meroyan hahaaa. Tak payah tunggu bersalin dan emosi tak stabil, anda pasti tewas dengan suhu panas cenggitu. 

Tiap kali lalu bilik tengok bibik tengah buat kerja , cakap " bibik kalau pasang aircond , pasang lah saya faham biliknya panas"

Bibik "eh tak apa lah, udah dibayar gaji mau bazir bill lagi"

Ego ke bibik ni.

Lately memang cuaca panas sangat. Kalau naik tingkat atas lagi bahangnya ya ampun.

Bbik dari ego terus turun bawah ..."iya kalau mau dipasang ditekan apa ya"


peluh peluh letteww.









19 comments :

  1. hihi..comel nya bibik..hahhha kalau dia boleh tahan panas kulit tebal la bibik maknanya :P

    ReplyDelete
  2. heheh comel je. mmg ramai tewas dengan cuaca camnie, konon dah berazam no ice water no ice water no ice cream. tetiba pap. bukak fridge carik yang sepatutnya ehhehe

    ReplyDelete
  3. baguihnyaa tuan rumah cam nami ni.. so considerate. hihiks. bibik jual mahal, akhirnya taw gak erti kepanasan. hew3

    ReplyDelete
  4. muja pn kalah.. kalau ikutkan, kedekut jugk nak psng ekon ni.. tp x than.. huhuu

    ReplyDelete
  5. Tula nanti peluh peluh pun tak senang berdekatan dengan anak-anak..

    ReplyDelete
  6. hahah bibik bibik.. koknya kelakar last2 mengalah jugak ya.. kahkahkah..

    ReplyDelete
  7. Hehehe.. luculah bibik namee ni.. anyway, moga bibik namee sihat dan kuat agar rutin harian tidak terjejas.

    ReplyDelete
  8. HAHHAHAHHAHA "bibik ni ego ke" HAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHA

    ReplyDelete
  9. Haha..! Ingatkan bibik kebal tahan panas :P

    ReplyDelete
  10. baiknya sis, ada kerja kosong tak, nak try mohon..hehehehe.

    ReplyDelete
  11. Bibik ni panggilan org jawa makna nya "Makcik", sy org jawa, semua makcik saya pangil "Bibik" - bukan bermakna "bibik" tu org gaji, org gaji dlm bahasa Indonesia rasanya sama je macam Malaysia panggil. Huhu... tu je nak bagitau.

    ReplyDelete
  12. mcm cter tergantung, last2 remote aircond abes bateri ke ?haha

    ReplyDelete
  13. mcm tergantung je cter..last2 remote aircond abes bateri ke,haha

    ReplyDelete
  14. untung bibik dpt majikan mcm awk

    ReplyDelete
  15. neves hakak baca..ingat tewas apa... cubit adam noah ke apa.haha..
    moga bibik jaga anak2 nami mcm mana nami baik layan dia

    ReplyDelete
  16. kelakar la namee..baca kt ofis,n sengih sorang baca entri ni..hiks

    ReplyDelete
  17. Kelakor la namee ni. Suspen je cerita pasal bibik mula2 tu.
    Rupanya pasal aircond. Hadehh...
    Tekono den.

    ReplyDelete
  18. salam namee..nak tanya..cmne namee buat proses utk dapatkan bibik, nk kena prepare document apa..dan berapa kos kena byr gaji bibik tiap2 bulan..bayar direct kat dia @ agent dia..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...